Мондео 3 - свяляне на запалката с гнездото за пепелника
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
- Status: Извън линия
Мондео 3 - свяляне на запалката с гнездото за пепелника
Здравейте. Днеска в запалката ръчках едно зарядно и го понатисках малко повече и запалката заедно с пепелника пропаднаха надолу.
Над тях има една пластмаса, към която е отлят и къп-холдъра зад пепелника и запалката. Понаддигнах го и от предната страна се понаддигна, но отзад ме достраша да го напъвам. Знаете ли как се сваля модула със запалката и гнездото за пепелника? Говоря за това, което е посочено със стрелки:

- divxstore
- потребител
- Регистриран: 03 ное 2007, 15:36
- Модел на автомобила: Mondeo'10 2.0 TDCI 143hp Titanium X5988BX
Re: Мондео 3 - свяляне на запалката с гнездото за пепелника
Издърпва се, не се притеснявай да го напънеш леко.
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
откъде я изрови тая картинка ,кажи сайта ... доста е подробна и от нея става ясно че не се държи с нищо
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Това е от микрокат-а направих един скрийншот. Тя е подробна, обаче при него не се вижда кое как е закрепено и каква е последователността на сглобката. Ще пробвам с другите софтуери, които не съм ги инсталирал все още... 
ПС: Намерих го:

Като гледам на какви щипчици е закрепен пепелинка за горната пластмаса - съм ги изпотрошил днеска
Утре сутринта преди да отида на работа ще го измъкна да видя какви щети съм нанесъл и съответно да почвам да звъня по моргите за пепелник... Дали всички пластмаси отгоре къпхолдърите им имат никелиран ринг?

ПС: Намерих го:

Като гледам на какви щипчици е закрепен пепелинка за горната пластмаса - съм ги изпотрошил днеска

Утре сутринта преди да отида на работа ще го измъкна да видя какви щети съм нанесъл и съответно да почвам да звъня по моргите за пепелник... Дали всички пластмаси отгоре къпхолдърите им имат никелиран ринг?
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
никелирания ринг е екстра която имаме ние с по високите оборудвания ,на амбиенте примерно е черен ,както и централната конзола е черна вместо алуминиева ( то е боя де) при титаниум или махагонова ( пак имитация всъщност) при Гиа
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Еее, благодаря ви много! Свалих го днеска сутринта с помощта на един нож го понаддигах леко. Горната пластмаса има нещо като щипки, които я държат прилепнала и да не мърда. Няма страшно от чупене на тия щипки. Първо я повдигнах от предната страна към скоростния лост, после и назад и я измъкнах. Пепелника със запалката е закрепен на нея с помощта на щипки пак, в запалката влизат 2 куплунга - единия е за запалката, другия за осветлението. Кабелчетата са къси, затова внимателно с тях. Ринга е пластмаса, която пак е на щипки и може да се маха. Задължително ако се маха ринга трябва да се свали основната пластмаса, иначе ще се строши при напъването. Ето и 2 снимки за по-ясна представа:

И най-якото - снощи не съм успял да счупя нито една щипкка
Оказа се, че диода на зарядното ми си е заминал, то си работи, пък аз съм го напъвал 
Та поуката е по-полека там с тая запалка...

И най-якото - снощи не съм успял да счупя нито една щипкка

Та поуката е по-полека там с тая запалка...
аз не пуша и в колата не е било пушено - пепелникът и запалката светятurgan написа:За какво ти е пеплник, няма да пушиш