Имам проблем с радиото на Фиеста. Как да го извадя?
-
- потребител
- Регистриран: 02 юни 2008, 09:43
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 16v 98г.
- Status: Извън линия
Имам проблем с радиото на Фиеста. Как да го извадя?
Привет отново колеги! От няколко дни колонките свирят само от едната страна, а от другата интермитентно. Вчера свалих кората на проблемната страна за да проследя окабеляването. Установих, че всичко там е наред. Остава проблема да се намира в буксата зад радиото. Опитах да сваля радиото, но не успях. Моля помогнете ми и ми обяснете как се вади? Благодаря предварително!
- achkob
- модератор
- Регистриран: 25 май 2005, 22:44
- Модел на автомобила: focus 1.8TDDi ambiente wagon
- Контакти:
Re: Имам проблем с радиото на Фиеста. Как да го извадя?
Здравей!
Ако радиото ти е стандартно,то трябва да си направиш П-образено приспособление от тел(по-яка) или поне аз съм си правил от спица за колело...Трябват ти две,пъхаш ги в отворите,които се виждат в двата края и лекичко издърпваш...И си готов...
Ако радиото ти е стандартно,то трябва да си направиш П-образено приспособление от тел(по-яка) или поне аз съм си правил от спица за колело...Трябват ти две,пъхаш ги в отворите,които се виждат в двата края и лекичко издърпваш...И си готов...
Биалетка за 140лв??? ДА-ДА...
-
- потребител
- Регистриран: 02 юни 2008, 09:43
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 16v 98г.
Точно по този начин опитах и аз да го извадя, но не успях!
Притесних се да не го счупя! Има ли някоя щипка? Тела трябва да влезе от единия отвор и да излезе от другия или не?
Благодаря много!
Притесних се да не го счупя! Има ли някоя щипка? Тела трябва да влезе от единия отвор и да излезе от другия или не?
Благодаря много!
- jvspasov
- потребител
- Регистриран: 12 юни 2008, 19:29
- Модел на автомобила: Renault Clio Sport 2.0 16V 00 г.
- Контакти:
Използвай два електрода огъни ги и ги пахни всеки (да се получи като дръжка на торба) в двете дупки (от ляво и дясно ) плътно на вътре и след това ще установиш колко близко до истината си бил. след като ги пъхнеш леко разтвори навън (към двете врати) и издърпай към теб...(получи се обяснение за една позаspokoen написа:Точно по този начин опитах и аз да го извадя, но не успях!
Благодаря много!

Последна промяна от jvspasov на 18 авг 2008, 15:14, променено общо 1 път.
Дигитален широкоформатен печат, рязане по контур на винил, рекламни материали, сувенири и други свързани с рекламата!
- tankovbg
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
- Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998
Обикновено спира да свири от страната на водача, на тези наши Фиести са вградени говорители с лепени магнити, от тряскането на вратата се разлепят и законтрят шпулата на говорителя. Не може да се управят. При мен беше така, чува се едвам, свалих говорителя и установих това което казвам. Направих следното - изрязах само предния пластмасов фланец на стария говорител (където са дупките за завинтване) и присадих друг говорител, който хванах за този фланец с малки болтчета. Внимава се новия говорител да не е дебел за да не опира в стъклото когато е снето. Предварително се мери. Сега е перфектно.
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
И аз съм я правил тази операция с говорителя на шофьорската врата и по една случайност в момента съм махнал кората и говорителя е пред мен

- tankovbg
- потребител
Точно samsung_bg аз даже използвам гъвкавите многожични кабелчета на стария говорител и ги запоявам на новия, по този начин запазвам куплунга на старото тяло и не се налага да режа и съединявам. полюсите съвпадат
- samsung_bg
- потребител
Куплунга и аз съм го запазил. Малко грозно е, но ще гледам вече да не свалям кората 

- tankovbg
- потребител
Разликата е, че аз подбрах говорител с размер, който закрива изцяло отвора на старата рамка, като между нея и говорителя съм сложил тънък гумен уплъгнител. Това подчертава басите, все пак затворения обем на вратата е що годе изчислен. Разлика между ляв десен няма по отношение на зученето.
- samsung_bg
- потребител
Една от причините да сваля пак кората е именно този процеп, който оставих но много бързах тогава. В никакъв случай не трябва да го има.

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Човека май просто попита как да си извади свирката!!!