МОНДЕО тунинг??
- фЪстЪк
- потребител
- Регистриран: 09 май 2008, 21:11
- Модел на автомобила: Мондео 2i вече бившо
Браво 2i върви като рАзпРаНоо :) - Status: Извън линия
МОНДЕО тунинг??
Хора скоро си взех Мондеото и вече се питам дали не сбърках
Като ходих да го обслужвам всички майстори псуват викат мани го тоя боклук гледай го какво е навряно и все такива а колата е 99г
Как може да говорят такива неща за немска кола
Взех я защото е голяма и мощна но вече гледам доста коли ме изпреварват без проблеми затискат все едно си с трабант
Как да я направя да изглежда малко по-добре ако някой пусне снимки и адреси на тунинг фирми ще съм му благодарен. И какво да направя със тия стопове сестра ми вика че приличат на дини
Колата ми харесва много е удобна ама аз не съм пенсионер !

- NightRider
- потребител
- Регистриран: 01 сеп 2007, 16:31
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0 '93г. Zetec, Ghia, Седан, ГИ Фобос
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: МОНДЕО тунинг??
Майсторите приказват така защото е много трудна за обслужване. Те за себе си са прави. За това пък ти взимат повече пари за труд. Аз не бих ходил при такива майстори, щом пред теб ще говори така смятай като те няма как ще псува и колко качествено ще си свърши работата.
- Cougar
- потребител
- Регистриран: 14 яну 2008, 09:34
- Модел на автомобила: Ford Probe GT '93 2.5 V6 EB9003AH, Ford Cougar '00 2.0 16V EB9950AH
колега - ниско окачване и големи джанти е решението на проблема
а иначе - явно и има нещо, аз съм със същия двигател и съм ошамарил доста коли над 100 коня

а иначе - явно и има нещо, аз съм със същия двигател и съм ошамарил доста коли над 100 коня

Продавам си колата !
-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
Верно е колега - виж първо дали всичко си му е в ред - свещи "Motorcraft", въздушен и горивен филтър,МАФ, инжекторите и т.н.
Не забравяй ако сменяш или чистиш нещо - направи едно обучение на комп-а.
Това мондео набира от 0-100км за 9.6 sec. мисля че беше.
Ето ти подробности : Технически данни
Мондето с 2.0i двигател може да се кара по два начина:
1. Като не превишаваш 3000 оборота. (на 5-та скорост това е към 110-120км/h)
2. Като не сваляш под 3000 обората.
(грубо казано разбира се)
В зависимост от това как го караш - върви по-различен начин и харчи различно.
макс. въртящ момент на този двигател е между 3500-4500 оборота и ако искаш ускорение - там трябва да си с оборотите. За този двигател си е съвсем нормално да работи на 4-5000 оборота.
Щом искаш да се дърпаш по светофари - сложи си и по-широки гуми 205 да речем иначе ще въртиш гуми ... което е грешка и ти забавя ускорението, скапва и гумите . Пък ако се научиш и да сменяш скорости без връщане на газ-та още по-добре. На този модел с този двигател му дават 205км/h максимална скорост.
Отиди някъде на прав и широк път без много движение - изпробвай различни стратегии за ускоряване и превкл. на скорости, почувствай на двигателя къде му е силата.
Но преди да го гониш обезателно се убеди че всичко му е в ред ... да не се наложи основен ремонт после.
Не забравяй ако сменяш или чистиш нещо - направи едно обучение на комп-а.
Това мондео набира от 0-100км за 9.6 sec. мисля че беше.
Ето ти подробности : Технически данни
Мондето с 2.0i двигател може да се кара по два начина:
1. Като не превишаваш 3000 оборота. (на 5-та скорост това е към 110-120км/h)
2. Като не сваляш под 3000 обората.
(грубо казано разбира се)
В зависимост от това как го караш - върви по-различен начин и харчи различно.
макс. въртящ момент на този двигател е между 3500-4500 оборота и ако искаш ускорение - там трябва да си с оборотите. За този двигател си е съвсем нормално да работи на 4-5000 оборота.
Щом искаш да се дърпаш по светофари - сложи си и по-широки гуми 205 да речем иначе ще въртиш гуми ... което е грешка и ти забавя ускорението, скапва и гумите . Пък ако се научиш и да сменяш скорости без връщане на газ-та още по-добре. На този модел с този двигател му дават 205км/h максимална скорост.
Отиди някъде на прав и широк път без много движение - изпробвай различни стратегии за ускоряване и превкл. на скорости, почувствай на двигателя къде му е силата.
Но преди да го гониш обезателно се убеди че всичко му е в ред ... да не се наложи основен ремонт после.
- фЪстЪк
- потребител
- Регистриран: 09 май 2008, 21:11
- Модел на автомобила: Мондео 2i вече бившо
Браво 2i върви като рАзпРаНоо :) - Status: Извън линия
Благодаря за съветите май не я приемат тая кола на сериозно ама ще ги храня по светофарите докато мога 

- Na4ista
- потребител
- Регистриран: 16 май 2008, 00:49
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Combi '98 - 1.8 Diesel
- Контакти:
Колега, защо оставам с впечатлението, че колата ти трябва за да се гониш по светофарите...Мондеото е прекрасен автомобил , който можеш да употребяваш и спокойно и нервно... Особено с твоя двигател! Ако искаш да върви като хонда сивик примерно - на грешна следа си попаднал, просто колата ти е с половин тон отгоре, а е на същите коне...а и според мен основния коз на мондеото е, че освен мощна, е и много комфортна кола, нещо, което мъниците,с които се дрезгат по кръстовищата, не могат да ти дадат...гледай си кефа и си карай хубавата кола, но наистина я виж дали няма проблем, ако е както го описваш (и не си вложил малко повече желание за скорост)... със здраве 

-
- потребител
- Регистриран: 18 дек 2006, 16:53
- Модел на автомобила: Ford Mondeo
Не е на грешна ,аз с мойто съм правил Онда сивик на точка пък е 150 к.с ондатаNa4ista написа:Колега, защо оставам с впечатлението, че колата ти трябва за да се гониш по светофарите...Мондеото е прекрасен автомобил , който можеш да употребяваш и спокойно и нервно... Особено с твоя двигател! Ако искаш да върви като хонда сивик примерно - на грешна следа си попаднал, просто колата ти е с половин тон отгоре, а е на същите коне...а и според мен основния коз на мондеото е, че освен мощна, е и много комфортна кола, нещо, което мъниците,с които се дрезгат по кръстовищата, не могат да ти дадат...гледай си кефа и си карай хубавата кола, но наистина я виж дали няма проблем, ако е както го описваш (и не си вложил малко повече желание за скорост)... със здраве

Да уточня ,че мойто е с "леки " тунинзи по мотора

- Kocko
- потребител
- Регистриран: 01 дек 2005, 23:28
- Модел на автомобила: Ford Orion MK5
Mercedes CLK W209
Seat Ibiza J - Местоположение: София
Не знам за Хонда 150 коня. Знам за 1.6 Vtec - 2 варианта: 121 и 160 коня.
Останалите са по 1.3 и 1.4 и са 75 и 90 коня, ако не ме лъже паметта, но не е тема на дискусия.
При цялото ми уважение, но ако направиш някоя от Vtec-ите на "точка в огледалото" означава 2 неща:
1. Човека си е карал нормално, а ти си се филмирал.
2. Директно си се вкарал във филма!.
Нищо лично, нека бъдем реалисти. Мондеото не може да се опъне на БМВ-то М42 140 коня мотора, да не говорим на онези "pocket rockets" със къси предавки.
Останалите са по 1.3 и 1.4 и са 75 и 90 коня, ако не ме лъже паметта, но не е тема на дискусия.
При цялото ми уважение, но ако направиш някоя от Vtec-ите на "точка в огледалото" означава 2 неща:
Нищо лично, нека бъдем реалисти. Мондеото не може да се опъне на БМВ-то М42 140 коня мотора, да не говорим на онези "pocket rockets" със къси предавки.

-
- потребител
На писта Божурище трудно ще се филмирам 402 метра отсечка дето всеки дава газ до ламарина ,Незнам дали си ходил но поразгледай форума на тунинг БГ.Kocko написа:Не знам за Хонда 150 коня. Знам за 1.6 Vtec - 2 варианта: 121 и 160 коня.
Да хондата заводски е 121 кс но беше с чип нови колектори и доста сгъстена .... Ходила е на дино тест в Проспиид и там диното е показало точно 152 к.с на колела !
Мойто е със генерация от двойка мотор + чип + сгъстяване ,също нови колектори спортен филтър - незнам колко конски сили е колата ми .
но 15,91 сек за 402 метра със старт от място е доста красноречив резултат .
айде сега казвай ,че мондеото е куца кола ,само малко либса на финанси ме делят от идеята да купя 2,2 зетек мотор и да го турбинирам + задвижване 4Х4(евентуално ) 350 коня мисля да ги докарам от раз да не говориме , че може и 400 .С хубаво олекотяване вътре само на тръбна констукция не само БМВ-та ще видят зор ма и много други коли .
Поздрави Илиан

- energy76us
- потребител
- Регистриран: 01 дек 2007, 12:45
- Модел на автомобила: FORD Mondeo MK I- 1.8 16v Zetec
, FORD Fiesta 1.4 16v zetec s Ford Focus MK I 1.6 benzin - Местоположение: Sofia
- Контакти:
На истина много хора подценяват способностите на Мони,и това най вече са собственици на БмВ.Истиските възможности се вижат най добре на магитралата,а не фф градски условия,е не че не ускорява добре,ама са и повчко килограмите и тва и пречи.До сега сме си мерили пиш.... те с разни нови коли по магистралата,и водачите им са оставали доста замислени и учудени
след като"няакакво" си мондео им дисха във врата
след 140 км.ч на 5 та си показва рогзата:))
На моя мони мисла да му лепна един надпис
това не е 1,6 което го пише а 16V,хахаха кубатурата не е на показ.тои кото си му разбира на мондето,като жиди цхе аспуха му от дясно знае за ко става на въпрос 

На моя мони мисла да му лепна един надпис

- Kocko
- потребител
Mercedes CLK W209
Honda Civic Vtec, която е била 121 коня на мотор след някакъв "тунинг" е показала 151 коня на колела? Дрън дрън... тая кола ще минава по 500 метра и ще повръща бутала, освен ако не е била фабричната 160 преди това
Тука доматите с колците ги лапаме на салатка без оцет...
energy76us Въобще не се заблуждавай че подценявам Мондеото. Това ми е много любима кола и далеч не е куца, но просто не е състезателна. А иначе виж снимката по-долу, достатъчно красноречива е. Виж ако ауспуха ти е по средата фабрично, където "си трябва да бъде",
тогава ела и ми се хвали каква бегачка караш.
Speed брато, не знам кой ти е дилъра, но на фантастика нищо не пречи да я докараш до 1287 конски сили на колелата и да си със задвижване 8х8... защо ти е само 4х4.
В тунинг.бг е пълно с пациенти и мечтатели. Все пак е тръгнал от Ямбол този форум, което мисля е доста красноречиво. Те тея там на woofer-ите казват "буфери", да не говорим за друго...

energy76us Въобще не се заблуждавай че подценявам Мондеото. Това ми е много любима кола и далеч не е куца, но просто не е състезателна. А иначе виж снимката по-долу, достатъчно красноречива е. Виж ако ауспуха ти е по средата фабрично, където "си трябва да бъде",

Speed брато, не знам кой ти е дилъра, но на фантастика нищо не пречи да я докараш до 1287 конски сили на колелата и да си със задвижване 8х8... защо ти е само 4х4.
В тунинг.бг е пълно с пациенти и мечтатели. Все пак е тръгнал от Ямбол този форум, което мисля е доста красноречиво. Те тея там на woofer-ите казват "буфери", да не говорим за друго...

-
- потребител
Kocko написа:Honda Civic Vtec, която е била 121 коня на мотор след някакъв "тунинг" е показала 151 коня на колела? Дрън дрън... тая кола ще минава по 500 метра и ще повръща бутала, освен ако не е била фабричната 160 преди товаТука доматите с колците ги лапаме на салатка без оцет...
energy76us Въобще не се заблуждавай че подценявам Мондеото. Това ми е много любима кола и далеч не е куца, но просто не е състезателна. А иначе виж снимката по-долу, достатъчно красноречива е. Виж ако ауспуха ти е по средата фабрично, където "си трябва да бъде",тогава ела и ми се хвали каква бегачка караш.

Ти си смени дилъра и ела да те повозя на мойта кола ,даже си докарай БМВ-то

Като си нямаш и бъкел от тази наука тунинг не се излагай с такива бисери .
Дист горе имаедна добра тема за турбиниране и кво като кола 1,8 стане 240 кс кво на всеки 20 метра ще хвърля бутала ли

И само за справка да пусна няколко снимки на хондата за която говоря на първата от долу на горе снимка си е почти стокова 150 к.с

сега обаче се прави много сериозно ,от снимките се вижда ще подмине 300-тате кончета
ама да ти си прав за кво човека да дава 7-8 бона за тунинг като на първотоизрязване ще хвъли бутала нали

И това ,че е тръгнал от Ямбол е баси бисера Бат Гого няма нищо общо с Ямбол

Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
- Cougar
- потребител
- Модел на автомобила: Ford Probe GT '93 2.5 V6 EB9003AH, Ford Cougar '00 2.0 16V EB9950AH
тва на green honda-та ли е ?
Kocko братовчед ми кара Е36 320 Ванос купе (150hp) и след 3тата дръпка с мен се отказа да се гоним
аз съм само с replacement JR air filter и без катализатор
Kocko братовчед ми кара Е36 320 Ванос купе (150hp) и след 3тата дръпка с мен се отказа да се гоним

Продавам си колата !
- Kocko
- потребител
Mercedes CLK W209
1. Тунингът не е наука.
2. Ти не говориш за турбиниране в предния си пост за Хондата, а за повишаване на компресия, еку и генерация. Това са 2 съвсем различни неща.
Имам приятел със 1.6 хонда турбо на 210 коня на дино на колелата, но това е съвсем друга тема. Една черна американска версия, може да си я виждал.
3. Аз на снимки не виждам коне. Виждам един радиатор и едни хубави джанти.
4. В този форум има няколко души, които са направили Форд проекти. Не помня да съм виждал твой проект там. Ако наистина направиш Мондеото, евала. С удоволствие ще дойда някъде да пием по бира и да споделиш опит. Но мерене на пи*ки със сток коли... няма нужда. Направи си малко труд, вместо да се биеш по гърдите колко як тунинг с направил, вземи снимай малко, обясни кое, какво, как е станало. Сложи малко данни.
Прав си че Диск има такава тема. АКо не ме лъже паметта, този проект е започнат преди 5-6 години, може и повече. Поклон пред познанията, волята и желанието да се довърши този проект.
5. Възможно е да бъркам за тунинг.бг Бат Гого, баче Кико... не знам. Аз помня преди 7-8 години едни видни калибра-тунинг фенчета искаха да са известни и някак си ми се върти в главата, че те го почнаха, също като YES-racing-a, но е напълно възможно да бъркам за това. Извинявам се за което.
Нищо лично в този пост, не се заяждам. Фен съм си на Фордчета и винаги съм бил малко или много. Самият факт, че са такъв обект на извращения в Англия, доказва че са кола, която може много. Просто не обичам подобни постове, в които някой едва ли не казва "аз ако имам Х-на брой пари, такава яка машина ще направя..." В повечето случаи това не се случва. Или правиш или не правиш. Ако наистина правиш, покажи труда си, не мисля че те е срам...
2. Ти не говориш за турбиниране в предния си пост за Хондата, а за повишаване на компресия, еку и генерация. Това са 2 съвсем различни неща.
Имам приятел със 1.6 хонда турбо на 210 коня на дино на колелата, но това е съвсем друга тема. Една черна американска версия, може да си я виждал.
3. Аз на снимки не виждам коне. Виждам един радиатор и едни хубави джанти.
4. В този форум има няколко души, които са направили Форд проекти. Не помня да съм виждал твой проект там. Ако наистина направиш Мондеото, евала. С удоволствие ще дойда някъде да пием по бира и да споделиш опит. Но мерене на пи*ки със сток коли... няма нужда. Направи си малко труд, вместо да се биеш по гърдите колко як тунинг с направил, вземи снимай малко, обясни кое, какво, как е станало. Сложи малко данни.
Прав си че Диск има такава тема. АКо не ме лъже паметта, този проект е започнат преди 5-6 години, може и повече. Поклон пред познанията, волята и желанието да се довърши този проект.
5. Възможно е да бъркам за тунинг.бг Бат Гого, баче Кико... не знам. Аз помня преди 7-8 години едни видни калибра-тунинг фенчета искаха да са известни и някак си ми се върти в главата, че те го почнаха, също като YES-racing-a, но е напълно възможно да бъркам за това. Извинявам се за което.
Нищо лично в този пост, не се заяждам. Фен съм си на Фордчета и винаги съм бил малко или много. Самият факт, че са такъв обект на извращения в Англия, доказва че са кола, която може много. Просто не обичам подобни постове, в които някой едва ли не казва "аз ако имам Х-на брой пари, такава яка машина ще направя..." В повечето случаи това не се случва. Или правиш или не правиш. Ако наистина правиш, покажи труда си, не мисля че те е срам...

- Kocko
- потребител
Mercedes CLK W209
Брат ми кара 1.1 Фиеста на 55 коня. Тази количка дърпа Ориона ми със по 50 метра на около 200метра отсечки. БМВ-то сигурно ще го дърпа на половин дистанция. Фабрично БМВ-то не е за гонки. Много са му дълги скоростите. Ако пипнеш диф-а и евентуално маховика, вече е друга темаCougar написа:тва на green honda-та ли е ?
Kocko братовчед ми кара Е36 320 Ванос купе (150hp) и след 3тата дръпка с мен се отказа да се гонимаз съм само с replacement JR air filter и без катализатор

- Cougar
- потребител
YEs-race си е ямболски -да , ама 50% от хората там до скоро нямаха книжки 
а там пишат общо 10тина човека редовно
при тея заплати и цени трудно се прави тунинг...
примерно аз съм си харесал от щатите cold air intake на Bomz заедно с филтъра за 35$ и 18$ шипинг, ама като няма как да ми го доставят и съм като риба на сухо...а тука трябва да дадеш 200-300 лв за кит на к&н, което за мен са неоправдани пари за почти същия продукт.

а там пишат общо 10тина човека редовно
при тея заплати и цени трудно се прави тунинг...
примерно аз съм си харесал от щатите cold air intake на Bomz заедно с филтъра за 35$ и 18$ шипинг, ама като няма как да ми го доставят и съм като риба на сухо...а тука трябва да дадеш 200-300 лв за кит на к&н, което за мен са неоправдани пари за почти същия продукт.
Продавам си колата !
- Kocko
- потребител
Mercedes CLK W209
Защо да няма как да ти го доставят. Цензора пусна една много обстойна тема как да се пазарува от ebay. Половината ми кола е от ebay. Дискове, тампони, плеъри, радари, никелирани дръжки и един Господ знае какво още...

- Cougar
- потребител
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/BOMZ-00- ... enameZWDVW" onclick="window.open(this.href);return false;
Това дали може да се достави до тук, и на колко пари ще дойде ?
Продавам си колата !
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
Cougar написа:
То си пише :
To Bulgaria -- US $55.00 USPS Priority Mail InternationalTM
+ US $34.99 за самия филтър. Общо около 100лв.
K&N от UK е 200лева - линк тук.