блицове

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
Потребителски аватар
jojo
потребител
потребител
Регистриран: 21 фев 2007, 14:55
Модел на автомобила: sierra
Status: Извън линия

блицове

Мнение от jojo » 07 фев 2008, 20:29

колеги как се връзват блицове към фаровете :D
винаги за каквото и да си говорим,знай че става дума за пари

Потребителски аватар
doctordre
потребител
потребител
Регистриран: 13 апр 2007, 20:53
Модел на автомобила: Sierra '90 Turnier 2.0 GL
Контакти:

Мнение от doctordre » 08 фев 2008, 14:22

това мисля че е забранено :D

cocoff
потребител
потребител
Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V

Мнение от cocoff » 08 фев 2008, 16:49

За тия от Илиянци - не знам, но в истинските китове има релета и предпазители...та, сещай се :D
Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...

Потребителски аватар
jojo
потребител
потребител

Мнение от jojo » 08 фев 2008, 22:23

и аз така съм чувал!
видях няколко схеми за споменатите и ме заболя главата.а и с катаджийте ще станем големи "приятели" ако сложа подобно нещо *00142*

Потребителски аватар
Nescafe
потребител
потребител
Регистриран: 13 ное 2005, 15:10
Модел на автомобила: Ford Capri Ford Scorpio

Мнение от Nescafe » 08 фев 2008, 22:45

За какво става дума ? Блицове :roll:

Потребителски аватар
jojo
потребител
потребител

Мнение от jojo » 08 фев 2008, 22:56

ако се сещаш за държавните автомобили(президент,министри),полиция също как мигат едни светлини последователно.би трябвало да съм обяснил що годе

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 08 фев 2008, 23:17

Можеш да си сложиш, но трябва да имаш някаква служебна карта от лъв нагоре.

Потребителски аватар
doctordre
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от doctordre » 08 фев 2008, 23:17

ами това на парламентарните май е нещо по-друго. аз като казвам блиц имам впредвид едни бели крушки дето мигат като в дискотека :D нещо като на снимката. и както казах май е забранено пък и е дразнещо като го гледаш :D по-добре не слагай
Изображение

Потребителски аватар
Nescafe
потребител
потребител
Регистриран: 13 ное 2005, 15:10
Модел на автомобила: Ford Capri Ford Scorpio

Мнение от Nescafe » 08 фев 2008, 23:17

jojo написа:ако се сещаш за държавните автомобили(президент,министри),полиция също как мигат едни светлини последователно.би трябвало да съм обяснил що годе
Сетих се за какво говориш. Аз знам за габарити мисля, че са дето мигат на няколко секунди ярко.

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител

Мнение от nikolovvd » 08 фев 2008, 23:35

Преди години мислех да си сложа две лампи от руска светкавица с "Блиц" ефект (както в дискотеките) на задното стъкло на Уното, та като ми кара някой на дълги да го подсетя, че не ми е удобно така.
После ми попадна една такава импулсна лампа от пътнически самолет ТУ 134 или 154, не си спомням. Май беше 10 000 вата, но като се местих в къщага 2001 година стана на сол и дали от годините или от мързел, така я зарязах тази идея.

Иначе е забранено, но не е отменено. :P

Потребителски аватар
doctordre
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от doctordre » 08 фев 2008, 23:38

nikolovvd написа:Преди години мислех да си сложа две лампи от руска светкавица с "Блиц" ефект (както в дискотеките) на задното стъкло на Уното, та като ми кара някой на дълги да го подсетя, че не ми е удобно така.
После ми попадна една такава импулсна лампа от пътнически самолет ТУ 134 или 154, не си спомням. Май беше 10 000 вата, но като се местих в къщага 2001 година стана на сол и дали от годините или от мързел, така я зарязах тази идея.

10кв :shock: това може ли да се пусне в кола и ако да- дали ще е яка физиономията на тоя отсреща :lol:

Потребителски аватар
jojo
потребител
потребител

Мнение от jojo » 08 фев 2008, 23:39

принципно е същото ,но различни схеми за връзване и релета и при парламентарните са на отделни крушки ,не са при рефлектора,но за истинско връзване това дето видях си е бая занимавка.иначе си прав забранено е! преди време един приятел беше сложил на аудито си ,ама човека е катаджия(или поне тогава,че сега май не е).ако караш по бързо предполагам,че дразни отсрещния,иначе ако с бавна скорост не мисля,че е толкова дразнещо.вечер изглежда много шик.ама по добре да си спестя пара,време и ужасен акт,затова няма да слагам,не се тревожи :D

Потребителски аватар
doctordre
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от doctordre » 08 фев 2008, 23:44

абе не ти трябва блиц, купи си един буркан и онова дето говориш по него :oops: и направо като полицай ще си :D един приятел има на голф 2-ка и бипка много яко, а и е говорил по него :lol:

Потребителски аватар
jojo
потребител
потребител

Мнение от jojo » 08 фев 2008, 23:50

просто няма да се занимавам.
иначе ако тръгна да правя конкуренция на кат ,ще трябва и униформа и палка да си набавям,на сиерата ще трябва да я украсявам с синя лампа,надписи,много работа затова сега няма да ставам полицай. :P

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител

Мнение от nikolovvd » 09 фев 2008, 10:14

doctordre написа:
nikolovvd написа:Преди години мислех да си сложа две лампи от руска светкавица с "Блиц" ефект (както в дискотеките) на задното стъкло на Уното, та като ми кара някой на дълги да го подсетя, че не ми е удобно така.

10кв :shock: това може ли да се пусне в кола и ако да- дали ще е яка физиономията на тоя отсреща :lol:
Ще хванат тен само с едно святкане. Ако си се заглеждал в небето сигурно си виждал пресвяткащите светлини на самолетите които летят на 10 000 метра. За такава лампа става въпрос. Относно захранването не е проблем за едно святкане (енергията се натрупва в един як кондензатор и се изпразва за кратко време). Затова се нарича импулсна тази лампа.

Потребителски аватар
doctordre
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от doctordre » 09 фев 2008, 15:32

nikolovvd написа:
doctordre написа:

Ще хванат тен само с едно святкане. Ако си се заглеждал в небето сигурно си виждал пресвяткащите светлини на самолетите които летят на 10 000 метра. За такава лампа става въпрос. Относно захранването не е проблем за едно святкане (енергията се натрупва в един як кондензатор и се изпразва за кратко време). Затова се нарича импулсна тази лампа.
това ще е убиец, ако наистина се сложи на задното стъкло :shock: представяш ли си, караш си и поредния тарикат се е лепнал за теб, щракаш копчето и оня направо :shock: :lol:

Потребителски аватар
debug
потребител
потребител
Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.

Мнение от debug » 09 фев 2008, 16:09

Не бих го направил... Ще утрепеш човека, щото после известно време ще е сляп.
Мой познат си беше сложил Hella Luminator, които по принцип май не са разрешени за употреба на пътя - грамадни лъскави тенджери, светят като противосамолетен прожектор. Бях с него, когато един идиот не си загаси дългите въпреки няколко премигвания. Моя човек се изнерви и запали прожекторите - ония отсреща отиде в канавката и за едната бройка да се утрепе.
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
doctordre
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от doctordre » 09 фев 2008, 20:46

е, аз просто си разсъждавам де :wink: иначе реално си е доста опасно да светнеш на някой така, заслепяването е гарантирано

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”