Грешка в компа Фокус 1.6
- ceco georev
- потребител
- Регистриран: 08 май 2008, 17:10
- Модел на автомобила: Focus 1.6 Zetec-s Ghia 99.Kombi.
- Status: Извън линия
Грешка в компа Фокус 1.6
Преди 2дни купих фокус 1.6 Зетек 99г.На втория ден колата започна да глъхне.Прочетох във форума как се прави тест на компа (благодаря на които го е написал) и на DTC теста показва
грешка 9202.Ако някои знае какво значи това помагаите.
- debug
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Re: Грешка в компа Фокус 1.6
Глъхненето не е свързано с тази грешка.
9202 Fuel Sender Open - т.е. прекъсната верига на датчика за нивото на бензина. Няма да се плашиш, ако датчика ти работи и ти показва ниво - всичко е ОК, само изчисти грешката. Дължи са на фабричен дефект на датчика, масово при първите Фокуси. Изразява се в това, че като напълниш до максимум резервоара, датчикът пада на 0 и чак след известно разстояние (30-40 км) почва да показва пак колко бензин имаш. Не го прави всеки път, но когато го направи ти записва тази грешка. И моят го взех с нея, но тъй като рядко го пълня догоре, не се е появявала пак.
Толкова за грешката. Тя обаче не изключва и проблем в самата бензинова помпа...
9202 Fuel Sender Open - т.е. прекъсната верига на датчика за нивото на бензина. Няма да се плашиш, ако датчика ти работи и ти показва ниво - всичко е ОК, само изчисти грешката. Дължи са на фабричен дефект на датчика, масово при първите Фокуси. Изразява се в това, че като напълниш до максимум резервоара, датчикът пада на 0 и чак след известно разстояние (30-40 км) почва да показва пак колко бензин имаш. Не го прави всеки път, но когато го направи ти записва тази грешка. И моят го взех с нея, но тъй като рядко го пълня догоре, не се е появявала пак.
Толкова за грешката. Тя обаче не изключва и проблем в самата бензинова помпа...
- ceco georev
- потребител
А как да рестартирам компа за да я оправя тая грешка.ceco georev написа:Преди 2дни купих фокус 1.6 Зетек 99г.На втория ден колата започна да глъхне.Прочетох във форума как се прави тест на компа (благодаря на които го е написал) и на DTC теста показва
- debug
- потребител
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Откачи акумулатора за 15 минути. След това в началото е възможно да колата да работи странно, докато трае обучението на компютъра. Става въпрос за около 7-8 километра изминато разстояние.
- ceco georev
- потребител
Мерси за инфото.Глъхненето и придърпането се оказаха кабелите.Като са мили двигателя
под капака с надпис зетек имаше около литър вода.Сега колата е супер.Като я купих ми казаха
че има заводска аларма обаче нищо не пиука и като я риташ пак нищо.Как да разбера има ли аларма колата е комби и е джиа модел ако това има значение.
под капака с надпис зетек имаше около литър вода.Сега колата е супер.Като я купих ми казаха
че има заводска аларма обаче нищо не пиука и като я риташ пак нищо.Как да разбера има ли аларма колата е комби и е джиа модел ако това има значение.
- debug
- потребител
На колонките между предните и задните врати трябва да има едни малки "решетчици" за ултразвуковите обемни датчици.
-
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2008, 11:47
- Модел на автомобила: focus; 2002, Zetec 1.8 benzin, 16 V
Добре дошъл в клуба.
Само един съвет от мен. И аз бях надъхан като си взех колата, смених какво ли не въпреки че беше сменяно, но поради честността на продавачите на коли реших да не рискувам с ремъка. Убедих се в едно. В БГ има много малко сервизи,където ще се случи това което очакваш, т.е да ти оправят колата.
Преди да правиш ремонт хубаво проучи сервиза. В МП недей се бърка да ходиш.
Успех,
П.С.
ако имаш въпроси питай във форума, доста отговори съм намерил тук.
Само един съвет от мен. И аз бях надъхан като си взех колата, смених какво ли не въпреки че беше сменяно, но поради честността на продавачите на коли реших да не рискувам с ремъка. Убедих се в едно. В БГ има много малко сервизи,където ще се случи това което очакваш, т.е да ти оправят колата.
Преди да правиш ремонт хубаво проучи сервиза. В МП недей се бърка да ходиш.
Успех,
П.С.
ако имаш въпроси питай във форума, доста отговори съм намерил тук.