Мондео 1,6 зетек е-не работи километража(понякога)-РЕШЕН
- petermr
- потребител
- Регистриран: 17 май 2008, 08:20
- Модел на автомобила: mondeo kombi-1,6, 16v zetek E-97y12m
- Status: Извън линия
Мондео 1,6 зетек е-не работи километража(понякога)-РЕШЕН
Здравейте,от скоро се возя на мондео 1.6 зетек Е-понякога километража просто спира да отчита с каква скорост се движа и колко км съм минал.Порових по форума,но не успях да намеря отговор на проблема.Та,ако някой може да помогне .....
Последна промяна от petermr на 23 май 2008, 20:52, променено общо 1 път.
- petermr
- потребител
Re: Мондео 1,6 зетек е-не работи километража(понякога)
Произведена е 97,12месец-няма жило-електронен е.Днес поразбутах таблото-где що имаше куплунзи ги почистих,стегнах и за сега май работи.Все пак ,ако имаш и нещо др в предвивид,моля кажи,че нещо не се усещам с колко карам,но пък радарите усещат.... 

- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Нема работи.mitaka76 написа: Дано занапред работи
Ще работи като смениш сензора за скоростта(VSS)
Повече инфо в търсачката с търсена дума VSS.Колко инфо имаааа...3 часа четиво.
Слабостта на мондеото и фокуса е това,нема се плашиш,цената е дебела и я има само оригинална ма Моторкрафт....към 250-300лв е,и аз съм с този проблем,но нема дам 300лв за глупости.Да си спира да спира на 500км спира за по 5-10км пробег и пак работи

А и като си знаеш оборотите и предавката можеш да си запомниш какво показва километража.
- зуница
- потребител
- Регистриран: 29 юни 2007, 23:04
- Модел на автомобила: ФОКУС 2.0 ГАЗ-БЕНЗИН
2008г. - Местоположение: Перник
Колега, виж дали твоя проблем не е същия като в темата "Проблем с таблото".Ако е така там съм предложил решение.
Успех!
Успех!
Не казвай "Хоп!" преди да си скочил!
- petermr
- потребител
Пак за този дерт....ами поработи 20км и пак спря,после пак тръгна и така.Порових ама нищо не намерих-някой да знае къде точно се намира този датчик за скороста?
- mrdds
- потребител
От задната страна на скоростната кутия(от към купето).
Достъп до него можеш да имаш само на канал от долу.Конектора на датчика обаче се намира под серво усилвателя,да не се опитваш да дърпаш от долу защото ще го скъсаш.Умишлено нее сложен та защото има много боклуци там и ще се замърси.Изведен е с кабел по на високо и там има съединителен конектор.
Свалянето на сензора беше с някви щифтове,които се късаха(за фокус) ,на мондеото предполагам се свала пак така.Но и да го свалиш едва ли има какво да му направиш.
За напред пишете в темите за VSS
Достъп до него можеш да имаш само на канал от долу.Конектора на датчика обаче се намира под серво усилвателя,да не се опитваш да дърпаш от долу защото ще го скъсаш.Умишлено нее сложен та защото има много боклуци там и ще се замърси.Изведен е с кабел по на високо и там има съединителен конектор.
Свалянето на сензора беше с някви щифтове,които се късаха(за фокус) ,на мондеото предполагам се свала пак така.Но и да го свалиш едва ли има какво да му направиш.

- petermr
- потребител
Благодаря на всички ,които се опитаха да помогнат,особено на "mrdds".Сега вече мисля,че проблема е РЕШЕН!!! Днес навъртях доста километри ,с чести паления и няма ядове.Да обясня от какво е идвал проблема,че ако мога да съм полезен за напред на на някой.Куплунга ,който е под сервото практически е здрав и ЧИСТ!!.имаше обаче едно краче,което на пръв поглед си бе съвсем ОК-при по-внимателно оглеждане обаче се видя,че то въобще не контактува(омекнало е)-интерсното за това краче е ,че от него не излиза кабел(затапено е с гумена тапа) та играе ролята на мост -с малко подложка и усилване,сега за сега километража и скоростомера пак работят.
Р.S-работата на това място е доста неудобна и пипкава.....

Р.S-работата на това място е доста неудобна и пипкава.....
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Re: Мондео 1,6 зетек е-не работи километража(понякога)-РЕШЕН
Ако не те затруднява да снимаш това "краче"? Защото примерно аз не съм ровил по Мондео, а може да се наложи някъде....

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- petermr
- потребител
вече го затворих(още вчера) а както писах-там работата е бавна и гадна-мога да опиша( с подробности..
)

- mrdds
- потребител
Дано при теб да е било това,искрено се надявам да не се налага да даваш 300кинта,но покарай така няколко месеца.При мен има случаи в които със седмици не спира и по някое време спре,когато то си поиска.
-
- потребител
- Регистриран: 17 фев 2006, 15:40
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8i DOHC 1796cc 16V Zetec 85KW (115PS); 95 - комби,АГУ BRC Sequent Injection
Ford Fiesta 1,4i 2008г. - Местоположение: гр Сопот
В Пловдив има една морга намира се на 4-ти километър веднага след техномаркет в дясно....mrdds написа:Дано при теб да е било това,искрено се надявам да не се налага да даваш 300кинта,но покарай така няколко месеца.При мен има случаи в които със седмици не спира и по някое време спре,когато то си поиска.
Имат няколко разглобени форд мондео....преди 2 дни си купих от там VSS за 30лв....

Няма нужда да даваш 300!
при мен всичко работеше но колата гаснеше на свободна когато си реши. ....сега проблема се оправи ( даваше грешка във VSS при диагностика).