Контролни лампи по таблото Ford mondeo 1998
- 
				lubo86
- потребител 
- Регистриран: 09 мар 2009, 09:47
- Модел на автомобила: ford mondeo 1998
- Status: Извън линия
Контролни лампи по таблото Ford mondeo 1998
Колеги бихте ли ми дали някой сайт от където мога да си намеря някакво инфо коя лампа за какво е по табло 
или бих те ли написали коя лампа за какво служи на моето mondeo модел 1998г, че една постоянно свети, а незнам за какво е.
Благодаря много.

или бих те ли написали коя лампа за какво служи на моето mondeo модел 1998г, че една постоянно свети, а незнам за какво е.
Благодаря много.
- cockyhotty
- потребител 
- Регистриран: 26 май 2009, 18:47
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk2.5 1.6 PFi
Re: Контролни лампи по таблото Ford mondeo 1998
Случайно да е лампа с едно ключе? Ако е, значи си за смяна на масло и трябва зануляване на тоя брояч. Има тема по въпроса.

- urgan
- Потребител 
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
 Engine code: FMBA
Обесни по-подробно кое ти свети и коя лампа искаш да знаеш за какво служи и ще ти помогнем.   Най често лампите които светят говорят за себе си по картинката. Ако ти свети ключа как ти е казал колегата се изгася лесно с кламер.
  Най често лампите които светят говорят за себе си по картинката. Ако ти свети ключа как ти е казал колегата се изгася лесно с кламер.

Най често лампите които светят говорят за себе си по картинката. Ако ти свети ключа как ти е казал колегата се изгася лесно с кламер.
  Най често лампите които светят говорят за себе си по картинката. Ако ти свети ключа как ти е казал колегата се изгася лесно с кламер.- 
				lubo86
- потребител 
Не не е ключето аз за него знам и знам как се изключва. Мисля че лампичката която свети е едно квадратче и вътре с перка.Не съм много сигурен как изглежда защото в момента не се сещам обаче съм сигурен че има нещо като вентилатор вътре и съм сигурен че лампичката е на първо място на първият ред, те ламппичките нали са на два реда   благодаря Ви много
 благодаря Ви много

благодаря Ви много
 благодаря Ви много- urgan
- Потребител 
Значи това ти е индикацията за намаляла течност в охладителната система. Провери си антифриза в какво ниво е. Следващите две са ти звездичките които светят едната (оранжева) под 4 градуса и червена под 0 градуса. Лампата с туба същата като тази с перката само че тази е без перка е за течността на казанчето за чистачките. Отдолу са ти ключа и индикацията за намаляло феродо на накладките. Други лампи няма там   Ако не си разбрал нещо питай
  Ако не си разбрал нещо питай  

- 
				lubo86
- потребител 
Благодаря за бодробния отговор. А звездичките какви са тези градуси където показват в смисъл на кое показват температурата 

- cockyhotty
- потребител 
- Регистриран: 26 май 2009, 18:47
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk2.5 1.6 PFi
Като падне температурата под 4 градуса свети жълта лампа, под 0 червена лампа. Целта е да се предупреди за възможност от поледица и заскрежаване на пътя и грубо ориентиране за студа навън.  Ако си с борд компютър вече ти показва на дисплея колко точно е температурата навън.
 Ако си с борд компютър вече ти показва на дисплея колко точно е температурата навън.

Ако си с борд компютър вече ти показва на дисплея колко точно е температурата навън.
 Ако си с борд компютър вече ти показва на дисплея колко точно е температурата навън.- 
				dtodorov
- потребител 
- Регистриран: 10 мар 2009, 11:48
- Модел на автомобила: Mondeo mk2 Ghia 2.0
Лампата за водата може да ти свети ако спираш на наклон и предницата е нагоре. датчика е в предня край ан казанчето и остава на сухо, но като тръгнеш след малко изгасва. Провери си антифриза както са казали колегите.

- urgan
- Потребител 
Аз затова съм налял малко над макс за да не ми свети лампата при влизане в завой или когато колата е под налкон. Също ми свети когато времето е влажно незнам защо, но като поработи малко колата и изгасва.

- 
				lubo86
- потребител 
Благодаря на всички за добрите отговори. Ако имам още въпроси вече ще знам къде да се обръщам. Благодаря Ви!

- 
				dtodorov
- потребител 
- Регистриран: 10 мар 2009, 11:48
- Модел на автомобила: Mondeo mk2 Ghia 2.0
С каквото можем помагаме 
До urgan - компютъра следи и времето, в смисъл че по завоите няма да святка защото трябва над някакъв период от време примерно 30 секунди да е ниско нивото за да светне и съответно като се повиши нивото изгасва отново след такъв период от време. Аз на баира на който живея и паркирам трябва да напълня до гърловината за да не ми свети сутрин като тръгвам 

Поздрави.

До urgan - компютъра следи и времето, в смисъл че по завоите няма да святка защото трябва над някакъв период от време примерно 30 секунди да е ниско нивото за да светне и съответно като се повиши нивото изгасва отново след такъв период от време. Аз на баира на който живея и паркирам трябва да напълня до гърловината за да не ми свети сутрин като тръгвам

Поздрави.
- 
				todorpp
- потребител 
- Регистриран: 30 сеп 2010, 20:10
- Модел на автомобила: ford mondeo mk2
А някой може ли да ми каже какво означава, когато лампата за отворен багажник свети постояннп, но по слабо. Когато го отворя си свети ярко, когато ко затворя свети слабичко и постоянно и само при вкл светлини.Изгася ли фаровете и тя спира. Но пусна ли ги си свети постоянно.Всички светлини отзад съм ги проверил работят си вкл и третия стоп. Някой да се е сблъсквал с това 

- urgan
- Потребител 
Щом само при включени фарове ти свети това означава че основната лампичка която осветява самия борд ти прозира някъде на самия шаблон и ти се струва че свети. Най сигурно е да се махне и да се види дали е така или наистина свети, в което се съмнявам.

- 
				todorpp
- потребител 
- Модел на автомобила: ford mondeo mk2
Братле сигурен съм че свети. Появи се от скоро 

- 
				todorpp
- потребител