Проблем със зареждане на акумулатор наФорд -ка
-
- потребител
- Регистриран: 11 ное 2007, 10:43
- Модел на автомобила: ФОРД КА
- Status: Извън линия
Проблем със зареждане на акумулатор наФорд -ка
Закупих си нов акумулатор ,но не мина и един месец и акумулатора падна.При замерването се оказва че зарежда на високи обороти а на ниски не.Ходих на майстор но ми каза че всичко трябва да се свали ,дори и климатика за да се стигне до генератора.Толкова сложно ли е това и къде в Пловдив мога да намеря майстор който много да не ми одере кожичката?какма цена евентуално може да ми коства това удоволствие?
- amonev
- потребител
- Регистриран: 11 фев 2007, 08:15
- Модел на автомобила: Форд Сиера 1983г.
Форд Мондео 1997г. - Местоположение: Разград
- Контакти:
Re: Проблем със зареждане на акумулатор наФорд -ка
Как установи "майстора", че на високи обороти зарежда, а на ниски не? Това ми звучи от странно, по странно!
На място може да се установи предимно с амперклещи за прав ток /с каквито много малка част от сервизите въобще разполагат/, а отделно зарядния ток зависи изключително много от състоянието на акумулатора, с какъв капацитет е зареден към момента на теста и най-вече от КОНСУМАЦИЯТА ПО ВРЕМЕ НА ТЕСТА!
Ако са тествали за по-малко от минута с някой мултицет и най-много товарна вилка /устройство с реотани за натоварване по ток/, значи няма нищо обективно в резултатите, ГАРАНЦИЯ!
Причината, за да не зарежда може да е от проста връзка на клема, до комплексен проблем, но в повечето случай решението на проблема е за няма и 5мин, но на клиента се казва, че трябва да се разглоби "цялата" кола, поне ден труд и торба с пари
На място може да се установи предимно с амперклещи за прав ток /с каквито много малка част от сервизите въобще разполагат/, а отделно зарядния ток зависи изключително много от състоянието на акумулатора, с какъв капацитет е зареден към момента на теста и най-вече от КОНСУМАЦИЯТА ПО ВРЕМЕ НА ТЕСТА!
Ако са тествали за по-малко от минута с някой мултицет и най-много товарна вилка /устройство с реотани за натоварване по ток/, значи няма нищо обективно в резултатите, ГАРАНЦИЯ!
Причината, за да не зарежда може да е от проста връзка на клема, до комплексен проблем, но в повечето случай решението на проблема е за няма и 5мин, но на клиента се казва, че трябва да се разглоби "цялата" кола, поне ден труд и торба с пари

Е ли правото право?
- veli4ko
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2008, 13:46
- Модел на автомобила: ford puma 1.7 Zetec S 125k.c 1997g.
здравей те
колежке заповядайте на сбирките ни в пловдив http://clubford.org/forum/download/file ... &mode=view и ако можем ще помогнем с нещо или със съвет 

- konstantin_koni
- потребител
- Регистриран: 28 авг 2011, 21:53
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6
не само ще помогнем,но ако не можем да отстраним ние лично проблема Аз лично ще ви заведа при майстора на фордове в Пловдив работи евтино и качествено,разбира много и всички сме доволни.Ето и координатите ми за връзка с мен за да Ви заведа при майстора и да останете доволна 0878 535 548 Константин
-
- потребител
- Регистриран: 11 ное 2007, 10:43
- Модел на автомобила: ФОРД КА
Много благодаря на всички ,утре ще посетя майстора който ми предложи Константин.