лампата на айирбега ми свети постоянно
-
- потребител
- Регистриран: 18 дек 2009, 15:07
- Модел на автомобила: galaxy
- Status: Извън линия
лампата на айирбега ми свети постоянно
помощ колеги дай те ми съвет какво да направя за да спра лампата на айирбега на таблото,колата ми е форд галакси 1.9 тди 99г.цетох по форума за същия проблем,но при други модели на форд.благодаря ви предварително
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: лампата на айирбега ми свети постоянно
Махни крушката и няма да свети и чети за WV а не за Форд.
Щом свети показва проблем във системата, нямаш въздушни възглавници. Ако не е някой откачен кабел, цената на ремонта сигурно няма да ти хареса и ще трябва да прибегнеш до първоначалния съвет.
Щом свети показва проблем във системата, нямаш въздушни възглавници. Ако не е някой откачен кабел, цената на ремонта сигурно няма да ти хареса и ще трябва да прибегнеш до първоначалния съвет.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
мерси май крайният вариент е да махна крушката
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
И все пак си провери кабелите и буксите под седалките.
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Аз не разбрах... Лампата по едно време ти е почнала да свети или така си взел колата със светеща лампа?
-
- потребител
взех я със светеща лампа пък и не можах да намеръа киде са буксите под седалката
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Ясна е работата възглавниците са отваряни -колата е блъскана.До колкото знам постоянното светене е само тогава.При всички други контактни проблеми,откачени,недокачени и т.н букси мига с определени интервали.Махни крушката да не ти вади очите и се моли да не срещнеш мечка.
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Ясно, тука се обясняват много неща. Съмнява ме да е от буксите и сега ще разкажа каква ми е логиката.
Галаксито има ли еърбеци в седалките? Ако да и под седалките няма букси - значи са ги оскубали да не се виждат, зашили са седалките след удара и не са махнали крушката. Друг вариант е да са взели седалките и да са ги продали и да са ти сложили такива без еърбеци. това за гърмежите се отнася и за пасажерската предна възглавница.
Тъй. По свервизни предписания трябва да се смени и еърбег модула след гръмнал еърбег. Модула е камара кинти и обикновено се заличават нещата и не се сменя нищо. Обаче не по сервизно му, модулът може да се нулира (не всички, но повечето, трябва да видя твоя дали може)
Все пак съм сигурен, че ако модулът е след гърмеж и не е оправен, че и еърбеци липсват, което означава, че процедурата е безсмислена по подмяната/нулирането му.
НО! Разгледай подробно за букси - буксите за еърбеците са винаги жълти, по това можеш да ги познаеш.
МРДДС, ако модулът е здрав, а еърбегът е откачен - пак свети постоянно.
Галаксито има ли еърбеци в седалките? Ако да и под седалките няма букси - значи са ги оскубали да не се виждат, зашили са седалките след удара и не са махнали крушката. Друг вариант е да са взели седалките и да са ги продали и да са ти сложили такива без еърбеци. това за гърмежите се отнася и за пасажерската предна възглавница.
Тъй. По свервизни предписания трябва да се смени и еърбег модула след гръмнал еърбег. Модула е камара кинти и обикновено се заличават нещата и не се сменя нищо. Обаче не по сервизно му, модулът може да се нулира (не всички, но повечето, трябва да видя твоя дали може)

Все пак съм сигурен, че ако модулът е след гърмеж и не е оправен, че и еърбеци липсват, което означава, че процедурата е безсмислена по подмяната/нулирането му.
НО! Разгледай подробно за букси - буксите за еърбеците са винаги жълти, по това можеш да ги познаеш.
МРДДС, ако модулът е здрав, а еърбегът е откачен - пак свети постоянно.
-
- потребител
благодаря за съветите ви колега но вече си вдигам ръцете и май сте се маха крушката
- Kostadin21
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2009, 21:32
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 16V Zetec-SE 75HP Ghia 1996
mrdds написа:Ясна е работата възглавниците са отваряни -колата е блъскана.До колкото знам постоянното светене е само тогава.При всички други контактни проблеми,откачени,недокачени и т.н букси мига с определени интервали.Махни крушката да не ти вади очите и се моли да не срещнеш мечка.

Еии луди ли сте?Когато лампата свети постоянно бушона е изгорял и сигнализира че няма ток по системата.Смени бушона и пиши тука.

При отсъствие на напрежение в блока на захранване на SRS,лампата свети постоянно.Същото може да се получи и от слаб недозареден акумулатор.
Извадка от важните теми в този раздел.
Всеки който няма пари за кола,кара форд!
-
- потребител
- Регистриран: 16 дек 2006, 17:49
- Модел на автомобила: BMW E46 325i, '04 Focus C-Max 2.0 TDCi, '92 Sierra TD, разни НЕ Фордове
Не е задължително да има въздушни възглавници в седалките за да има датчици под тях.Pyrhel написа:Ясно, тука се обясняват много неща. Съмнява ме да е от буксите и сега ще разкажа каква ми е логиката.
Галаксито има ли еърбеци в седалките? Ако да и под седалките няма букси - значи са ги оскубали да не се виждат, зашили са седалките след удара и не са махнали крушката. Друг вариант е да са взели седалките и да са ги продали и да са ти сложили такива без еърбеци. това за гърмежите се отнася и за пасажерската предна възглавница....
Към автора. Правена ли е компютърна диагностика на автомобила? Какво показа?
Ако не е, можем да си гадаем до безкрай. Причини колкото искаш - изтощен или сменян акумулатор, кабели, букси, лисващи възглавници, датчици и т.н. и т.н.
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
Pyrhel написа:Галаксито има ли еърбеци в седалките? Ако да и под седалките няма букси - значи са ги оскубал
Написаното от мене означава, че ако е като стандартна екипировка да има в седалките еърбеци, то задължително трябва да има и кабели (и това е първото нещо, по което може да се съди). Има окаблеяване за нещата ако те се предлагат като допълнителна екстраViper_one написа:Не е задължително да има въздушни възглавници в седалките за да има датчици под тях.

Например при фиеста МК4 няма еърбеци в седалките и няма кабели под тях. Но във фейслифта на МК4, има като опция еърбеци в седалките и има кабели под тях.
-
- потребител
- Модел на автомобила: BMW E46 325i, '04 Focus C-Max 2.0 TDCi, '92 Sierra TD, разни НЕ Фордове
10 пъти четох поста ти и пак не съм те разбрал правилноPyrhel написа:...

- Ianaki
- потребител
- Регистриран: 09 авг 2007, 21:55
- Модел на автомобила: Ford Eskort 1.8TD 96г. Turnier лека полека върви към всички екстри
Като гледам колата е 99г. Тази кола най-вероятно няма въздушни възглавници в седалките. Пиша го за пореден път - в седалката има система за автоматично натягане на колана при удар. Това е калсическо устройство, което се използва само заедно с въздушната възглавница. До сега не съм видял форд с възглавници, без да има и натягане на колана. Повтарям - тези жички (2бр. жълти) в седалката не са датчици за седнал човек
не се за възглавница
- те са за натягане на колана! Изключвам варианти на по-новите модели с ел. настройка и вградени възглавници, подгряване и т.н.
Колега, нямаш проблеми с буксите не се занимаваай. Когато е от букса лампата мига в различни интервали, за да окаже къде е проблема НЕ СВЕТИ ПОСТОЯННО!
Всичко това го пише в другата тема!
Ето и снимкa:
http://shop.mondeospares.co.uk/ekmps/sh ... -810-p.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

Колега, нямаш проблеми с буксите не се занимаваай. Когато е от букса лампата мига в различни интервали, за да окаже къде е проблема НЕ СВЕТИ ПОСТОЯННО!
Всичко това го пише в другата тема!
Ето и снимкa:
http://shop.mondeospares.co.uk/ekmps/sh ... -810-p.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- потребител
колата е качвана на диагностика на комп. намерена е грешка премахва се и след 5 минути лампата свети отново.няма еърбеци на седалките а само на таблото.последно се допитах до друг майстор и тоъ каза че може да е от лентата на волана.
благодаря ви на всички че обърнахте внимание на моя проблем
благодаря ви на всички че обърнахте внимание на моя проблем
-
- потребител
Каква?nurhan написа:... намерена е грешка ....
-
- потребител
колега няма кой да те допусне при компа или да ти даде инфо майната им на нашите майстори
-
- потребител
Аз бих те допуснал, бих ти обяснил, че и разпечатка ще ти дам. Все пак затова си плаща клиента.nurhan написа:колега няма кой да те допусне при компа или да ти даде инфо майната им на нашите майстори
(Вече ако се прави ремонт е друго, там е кофти някой да ти виси на главата, но понякога се правят и изключения.)
-
- потребител
- Регистриран: 02 юни 2011, 22:26
- Модел на автомобила: Mondeo GLX 1,8 16V 1995
Здравейте!
При мен проблемът с лампата на еърбега е малко по-различен - мига постоянно на равномерни интервали от по 5 секунди. Пробвах да напръскам буксата под шофьорската седалка, но там жълта букса не намерих. Напръсках буксата под таблото - нумаше резултат.
Имате ли някаква идея на какво се дължи това мигане?
При мен проблемът с лампата на еърбега е малко по-различен - мига постоянно на равномерни интервали от по 5 секунди. Пробвах да напръскам буксата под шофьорската седалка, но там жълта букса не намерих. Напръсках буксата под таблото - нумаше резултат.
Имате ли някаква идея на какво се дължи това мигане?
- Pyrhel
- потребител
- Контакти:
По колко мигания има в тези 5 секунди, броят на миганията е важен...