Светеща лампа акумулатор.
- MapTo_D
- потребител
- Регистриран: 01 ное 2008, 11:51
- Модел на автомобила: С колелото
- Status: Извън линия
Светеща лампа акумулатор.
Здравейте момчета, имам може би малък /дай Боже проблем/ . Снощи, докато си шофирах...всичко беше нормално, спрях за малко, изгасих колата и след 5 мин тръгнахме...да, но ми светна лампата за акумулатора.
Покарах около 10 км със светеща лампа. Спрях, отворих капака и видях, че около клемите на акумулатора имаше бяло-синкав прах, явно някакво окисление се е получило. Вечерта като се прибирах лампи не светеха. Днес свалях акумулатора, изчистих всичката гняс която беше, сложих го на място, запалих и след 5 мин тръгнах - и изненада, лампата светна отново. Покарах около 10 км така, спрях, рестартирах и следващите около 20 км нямаше и помен от светещи лампи, докато на един светофар не включих климатика и...досещате се, отново светна. Не съм мерил напрежение, смятам утре да отида да погледнем какво се случва, имам чувството, че четките на динамото са заминали. Приемам и други мнения разбира се, според вас какво се случва с фокуса, че ми прави фокуси. 

-
- потребител
- Регистриран: 16 дек 2006, 17:49
- Модел на автомобила: BMW E46 325i, '04 Focus C-Max 2.0 TDCi, '92 Sierra TD, разни НЕ Фордове
Re: Светеща лампа акумулатор.
Аз бих проверил в този ред - как е ремъка на динамото, износени четки, проблем с окабеляването.
- MapTo_D
- потребител
Така, колата е готова...срещу 100 лв
Свали се алтернатора, там била диодната платка, някво реле и четките. Смени се релето и четките - диодите били наред. Много пипкава работа, откачи се първо компресора на климатика, едни болтове навряни да не казвам къде...и така, 2 часа пипкава работа и това реле с четките и работата заспа...

- MapTo_D
- потребител
Да, точно това беше нещото къде ми смениха, а заради него колко пипкава работа имаше не е истина...

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
MapTo_D написа:....
Да, точно това беше нещото къде ми смениха, а заради него колко пипкава работа имаше не е истина...И да, дано да е безавариен вече фокусника, ама за най-голям ремонт това вчера даже не влиза в 5цата.
![]()

Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- chefo_ukr
- потребител
- Регистриран: 15 юни 2008, 09:30
- Модел на автомобила: ФОРД МОНДЕО 2.0ТДДИ
А при мондео мк3 дизелак и 5 часа нестигатHACKO написа:MapTo_D написа:....
Да, точно това беше нещото къде ми смениха, а заради него колко пипкава работа имаше не е истина...И да, дано да е безавариен вече фокусника, ама за най-голям ремонт това вчера даже не влиза в 5цата.
![]()
![]()
![]()
Това при мене се сменя за 5мин, без да се сваля генератора.