проблем фокус 2000г. ТДИ
-
- потребител
- Регистриран: 18 мар 2009, 19:07
- Модел на автомобила: FOKUS
- Status: Извън линия
проблем фокус 2000г. ТДИ
Колеги моля за съвет.работи фордчето нормално и изведнъж фокус-мокус светва лампичката за подгряване на свещите и мотора работи само на празен ход.След рестарт работи нормално 300-400м. ипак същия проблем.Ако някои има отговор на тоя ФОКУС ще бъда благодарен и почерпушка.Благодаря предварително
- maxpoint
- потребител
- Регистриран: 30 юли 2007, 14:11
- Модел на автомобила: Черният лебед и бялата лястовица....
Re: проблем фокус 2000г. ТДИ
Я сега малко по подробно,това в двежение ли се случва,или на място.Колата в нормален режим на двигателя ли е /загряла нормално/ или без значение на степента го прави този номер......
Трябва да можеш да псуваш,но не може да псуваш където не трябва /maxpoint/
-
- потребител
и в движение и на място колата нормално загряла
- chefo_ukr
- потребител
- Регистриран: 15 юни 2008, 09:30
- Модел на автомобила: ФОРД МОНДЕО 2.0ТДДИ
направи и теста за дтс грешките може да излезе нещо,я педала я датчика за обороти на двигатела нещо откача за момент за да минава в авариен режим.успех
- maxpoint
- потребител
Колегата Чефо е прав,отивай да я закачат и да я тестват.От тук само може да гадаем и да хвърляме боб 

-
- потребител
решение има чека показа сензори или датчици Б и Ц на педала на газта.Някои да има на предвид каде се намират защото инжинера с лаптопа се направи че не знае.Благодаря предварително на всички знаещи 

- chefo_ukr
- потребител
то е ясно на педала от горе то жило няма.виж из темите някой фокусник беше описал такъв проблем там можеш и цени на частите да видиш.bogo701 написа:решение има чека показа сензори или датчици Б и Ц на педала на газта.Някои да има на предвид каде се намират защото инжинера с лаптопа се направи че не знае.Благодаря предварително на всички знаещи
-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
Ахм, педала за газта цената беше около 200лв. в МП.
-
- потребител
благодаря на всички проблема е решен.Тоя пуст "ПЕДАЛ" се оказа вече ФОКУСЧЕТО е О.К.Успех на всички
- maxpoint
- потребител
Това е прекрасно,че си го оправил,но дай повече инфо де?кажи какво смениха ,цена и тн ...и на нас може да ни е от полза,да го ева /както вика онЯ с конЯ/или ареее аз се оправих,да се оправя кой как можеbogo701 написа:благодаря на всички проблема е решен.Тоя пуст "ПЕДАЛ" се оказа вече ФОКУСЧЕТО е О.К.Успех на всички

-
- потребител
- Регистриран: 04 яну 2009, 14:00
- Модел на автомобила: Ford fokus 1.8 tdi
здр,ако можеШ да споделиШ колко струваШе датЧика и дали сам го смени или на сервиз, Че и аз имам сЪщия проблем мерси 

-
- потребител
инфо за всички 1.При проблем эадължително тест при Веско Павлово или МП. 2.При установен проблем ако уважаваш фокуса си МП или моста Чавдар. ако не втора употреба. 3.Моя пробем беше педала на газта реших го с 1.тест 2.педал на газта втора употреба цеа около 100лева.3. монтаж демонтаж си го направих сам три гаики са.4.МНОГО важно е педала да е от същия двигател ина4е няма раэпознаване от компютара.5. препоръчва се тест след монтажа на педала но ако си паснат и го разпознае то веднага си го показва самата кола си спестявате около 20-30 лева за тест.Това е извинявам се на всички за закъснението по решението на проблема и подробното описване.Ако има нещо неясно пишете с каквото мога ще помагам. 

- MapTo_D
- потребител
- Регистриран: 01 ное 2008, 11:51
- Модел на автомобила: С колелото
Същото и при мен вчера на път за София, след 6000 км. без проблеми вчера на 40 км от Варна при изпреварване на камион се получи познатата история...премигване на индикацията за подгряващите свещи и празен ход на двигателя...изгасих го и след запалване веднага след това нямаше проблеми- до след 50 км когато се получи същото пак при изпреварване на камион (ебаси случайността), този път изобщо не отбих, а си я изгасих и запалих в движение и от 50-тия км до София и обратно до Варна без никакви проблеми!
Явно трябва да го имам в предвид и аз тоя проблем, лоша работа.

-
- потребител
- Регистриран: 15 ное 2006, 10:56
- Модел на автомобила: Сеат Леон 2002 1.6, 16v 77kw/105 к.с.
Колеги това не се ли оправя (без да се купува нов или втора употреба), мисля да си търся такъв фокус, но какво излиза че всеки трети е с такъв проблем - за дизела.
То като на ескортите таблото с бушоните, те нещо без проблем да са направи от форд.
Да не се окажат верни лафовете за форд, но да са ни честити.
То като на ескортите таблото с бушоните, те нещо без проблем да са направи от форд.
Да не се окажат верни лафовете за форд, но да са ни честити.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Проблеми има с всички кенефи от всички марки.vladislav написа:Да не се окажат верни лафовете за форд, но да са ни честити.
Въпроса е да не уцелиш човек на който му викат "майсторе", който да ти каже 1000 лв. сичко у кофата и ново, а реално да решиш проблема си с 50 лв.
И МП са едни убаФци та неам думи ...
- chefo_ukr
- потребител
Е това е истината ,мен зареди едно реле ме бяха пратили за помпа(гнп 3000лв)добре че имам поне малко мозъкpaci написа:Проблеми има с всички кенефи от всички марки.vladislav написа:Да не се окажат верни лафовете за форд, но да са ни честити.
Въпроса е да не уцелиш човек на който му викат "майсторе", който да ти каже 1000 лв. сичко у кофата и ново, а реално да решиш проблема си с 50 лв.
И МП са едни убаФци та неам думи ...

- MapTo_D
- потребител
Колеги утре съм в Мото-Пфое за диагностика
да се види дали и при мен педала на газта е проблемен. Интересува ме ако се окаже това само от там ли може да се закупи Нов педал за газта или има алтернатива някаква ?

- chefo_ukr
- потребител
като си включиш дтс теста излизали нещо.Аз лично мисля че е хубаво тази част да е оригинална
Последна промяна от chefo_ukr на 30 май 2009, 16:03, променено общо 1 път.
- MapTo_D
- потребител
Пустия му педал се оказа и при мен
Поръчан е нов на цена 235 лв., НО до края на месеца има 20 % намаление на труд и резервни части и ще ми дойде около 190...поне ще ми е спокойно на пътя малко или много!

- chefo_ukr
- потребител
айде някой като смени този педал,да вземе да снима стария и да му направи една дисекция да видим кво има вътре,неможели да се побългари нещоMapTo_D написа:Пустия му педал се оказа и при менПоръчан е нов на цена 235 лв., НО до края на месеца има 20 % намаление на труд и резервни части и ще ми дойде около 190...поне ще ми е спокойно на пътя малко или много!