От един доста препатил!
-
- потребител
- Регистриран: 04 сеп 2014, 09:22
- Модел на автомобила: Ford Focus C-MAX
- Status: Извън линия
От един доста препатил!
Здравейте колеги! Радвам се, че вече подкарах моя Форд Фокус C MAX , 2007 г., 1.6 TDCI с автоматична кутия. Беше с автоматична кутия. Както бях писал в една друга тема, ми се появи странен шум в автоматичната кутия. Колата вървеше но имаше здраво тракане в кутията. След доста умуване и къхарене, прегледи във Мото Пфое отидох при Супер Любо в гр. Мартен - известен майстор в областта на автоматиците. Човека смъкна кутията и се оказа, че са износени едни валове, които нямат оправия, имали, но временно. Аз пък си харесвам колата и исках да си я оставя аз да и се радвам. След дълго умуване, прибягнах до варианта със поставяне на ръчна кутия и се започна. Първо трябваше да намеря майстор, който щеше да се нагърби с цялата тази лудница. Намерих уникален майстор. После дойде ред и на частите. След обстойно търсене в нета ги намерих, на горе долу добра цена според мен. То не бяха кутия, механизъм със скоростен лост, жила към лоста, педали, маховик, полуоски и други дреболии. Майстора Ицо от Русе, пак казвам УНИКАЛЕН, заедно с брат си Райко се заеха със задачата. Така я разглобиха, че след сглобяването никой не може да каже, че същата е била автоматик. Нямаше щипка счупена, направо ..... нямам думи. Все едно е излязла от завода. Та момчетата свършиха уникална работа за което им благодаря. Така, със механичната работа се свърши и всичко е перфектно, но дойде проблема с компютъра на колата. Не искаше да пали. Решихме проблема с едно бушонче, което дадоха на късо като този чалъм ни беше казан от СУПЕР ЛЮБО. Така, запали! Ураааааа, но за кратко! Оборотите високи 1200 -1300, ESP не работи, Темпомат не работи, колата стигаше до 80 км. и не иска да вдига повече. Питахме разни къщи за тунинг, майстори софтуерни, Мото Пфое и кой ли още не, но всеки като чуеше за какво иде реч и се отказваше " Ако беше друга марка кола става но на Форд няма как да се направи". Дадоха ни съвет да сменяме компютъра на колата. Сменяхме компютри и пак не ставаше. Вече ми беше писнало, направо се бях отчаял. Купих колата, радвах и се 3000 км и се счупи. Исках да я подкарам пак и не знаех какво да направя. Пустата му електроника. Ядове много и така до дена в който се заговорих с един приятел от Румъния, който ми каза, че имал човек дето ще оправи всичко това без проблем. Звънна му. Човека обясни, че е правил това и без проблем ще помогне, дори няма да се сменя и компютъра на колата. Бил правил това на доста други модели Форд. Откачих от кеф. Чаках деня в който ще дойде от Букурещ, като дете което чака Коледа. На уречения ден, дойде момчето с другото ми румънско аверче, изкара един лаптоп, едно кабелче и вика " Къде е тази пуста кола" . Посочих му Форда, виновен за побеляване на поне 1000 косъма от косата ми, може и повече. Пича "ЛУД РУМЪНСКИ ХАКЕР" седна в колата, постоя 20 мин. вътре, излезе и ми вика " Яхвай я " Мислех, че се бъзика. Седнахме с майстора Ицо и я подкарахме. Тръгна, пустия му Форд вървеше без проблем, всички системи работеха, ESP -та, мееспита
, темпомат, всичко си беше ОК. Вдигнахме повече от 80 км. и не светеха никакви лампи. Колата е като нова. Такава усмивка грейна на фейса ми, все едно ....... нямам думи. Всичко беше наред! Вече минах едни 2000 км. за норматив, че голяма радост. Трябваше да се похваля! А, забравих да кажа, че ми пусна и две нови екстри на колата, заключване на вратите при потегляне и моментен разход на горивото!

- martin1977
- потребител
- Регистриран: 17 май 2010, 16:42
- Модел на автомобила: Ford
Re: От един доста препатил!
Сигурно всичко ти е струвало много. Но важен е крайния резултат, а той очевидно е добър. И аз имам един "неразрешим" (засега) проблем. Много е важно да попадне в ръцете на знаещ и можещ човек. Тогава нещата за минути си идват на мястото. Преди време едни "майстори" искаха да ми разглобят цялата кола и да свалят цялата инсталация. Отказах и звъннах на доверен човек. За 30 минути реши проблема без да разглобява и сваля нищо. Пожелавам ти много безаварийни километри.
-
- потребител
- Регистриран: 04 сеп 2014, 09:22
- Модел на автомобила: Ford Focus C-MAX
Много си прав Марто! Така е, трябва да попаднеш в ръцете на подходящите хора и всичко си идва на мястото! Благодаря за пожеланията и подобно!
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Пусни тема в МОЯТА КОЛА и разкажи подробно цялата история. Тури снимки. И ако можеш дай разяснения румънския шаман какви точно магии прави на софтуера?
Наистина е много важно колата да попадне на точния майстор, че те са много малко и много хора не ги откриват. После са им виновни коли, марки и пр... Дълги, радостни и безаварийни километри.
Наистина е много важно колата да попадне на точния майстор, че те са много малко и много хора не ги откриват. После са им виновни коли, марки и пр... Дълги, радостни и безаварийни километри.
- dragonn2
- потребител
- Регистриран: 10 ное 2014, 12:09
- Модел на автомобила: 2001 Ford Focus 1.6 16v / 2007 Ford Fusion 1.6 16v / 2004 Toyota RAV4 D4D
- Контакти:
Харесва ми да чета такива истории с положителен край, а не от сорта "счупи ми се еди какво си..." и до там.