Въпрос за дюзи на 1.8TDCI
-
- потребител
- Регистриран: 06 юли 2007, 10:06
- Модел на автомобила: Ford Focus 1,8TDCI,'02
- Status: Извън линия
Въпрос за дюзи на 1.8TDCI
Въпросът ми е следният-някой може ли да ми каже има ли разлика в инжекторните дюзи на форд фокус '02 и форд транзит конекто '02 със двигател 1.8TDCi(комън рейл)?
-
- потребител
- Регистриран: 26 яну 2006, 17:50
- Модел на автомобила: Puma 1.7 Zetec-s в процес на тунинговане
Всички дюзи за комън рейл са различни по простата причина, че след замяна трябва цифрите които са на дюзата да бъдат записани в управлението на двигателя. Иначе няма механичен проблем да се заменят ако двигателите за които говориш са еднакви.
3320 Козлодуй
Ремонт на дизелова горивна апаратура.
Ваклин Христов
Автомобилна диагностика ЕООД
П.К. 79
3320 Козлодуй
-
- потребител
Благодаря ти за отговора.Така целта на въпроса ми беше следната:дали има механични разлики(основно)между две такива дюзи,и дали те са взаимно заменяеми.Питам защото имам дюза от Конекто пък на фокуса 4-тата ми е за смяна.Ясно ми е че най-добрият вариант е ,ако има проблем да се сменят и 4-те,но при условие че имам работеща дюза от същия двигател(но 90к.с.) няма да е лошо ако я подкарам на моя мотор.То единственият начин е да сменя дюзата и да я закарам в МП да ми я "програмират",и да видим дали става .Та въпросът ми беше основно дали такава манипулация е възможна,но в първият пост ,след като се замисля съм го задал некоректно.Бих бил благодарен ако имаш възможност да ми отговориш!
-
- потребител
- Регистриран: 26 яну 2006, 17:50
- Модел на автомобила: Puma 1.7 Zetec-s в процес на тунинговане
Механично ако са еднакви двигателите трябва да стане без проблем. Задължително с незабавно програмиране на новите цифрички. За съжаление, дюзите за комън рейл толкова си могат. Скапва им се сачмата за обратната нафта. Тъпа замяна не помага, защото е заводски припасвана. Реално тези дюзи (собствени наблюдения) живеят 200 - 250 хиляди километра. Първо колата почва произволно да си гасне насред път. Обикновено в такъв момент западнякът и врътва километража със 100К и я пуска за продажба.
3320 Козлодуй
Ваклин Христов
Автомобилна диагностика ЕООД
П.К. 79
3320 Козлодуй
-
- потребител
Ами ще я програмират,ако успеят,и ако проработи задължително ще пиша тук че става подобна замяна.А колкото до живота-у нас карат доста по малко.Нафтичката им разказва играта,всичките тези утайки които ги има в "най-качествената" нафта на големите вериги бензиностанции у нас , разказва играта на по фината механика по съвременните автомобили.