Масло
- The seven
- потребител
- Регистриран: 16 яну 2005, 13:39
- Модел на автомобила: Punto 75 1,2 MPI ELX '96
- Контакти:
- Status: Извън линия
Масло
Колеги говорено е по темата, но да си питам
. Предстои смяна на маслото. В момента съм с някакъв шел. Така взех колата и понеше беше от добър познат, а го беше сменил преди да я взема сега му дойде времето. Та какво ще препоръчате за този двигател. Минерално или полусинтетика ? Още един въпрос , ако някой е сменял скоро в мото-пфое смяната плаща ли се ако маслото е от тях ?
Благодаря предварително

Благодаря предварително
-
- S@sel@
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2005, 23:39
- Модел на автомобила: ex.Фиеста 1.1 mi `94 / ex.Фокус 1.8 115к.с.
Уф- досега карах с Valvoline 10W40 но мисля да го сменя с Liqui Molli! На един приятел балдъзата работи в института дет тестват всяка партида дали е годна и т.н. Той е с LM и аз мисля да го последвам. иначе пак ще си е 10W40. И вече при всяка смяна на мослото ще сменям и въздушен филтър (за масления- ясно)!
БОГ създаде хората, COLT ги направи равни!
- vlad
- потребител
- Регистриран: 22 мар 2005, 17:51
- Модел на автомобила: Mondeo MK III '07, 2.2 TDCi Ghia, sedan
- Контакти:
Сменях маслото и филтъра в Мото-Пфое в края на февруари,заедно с други работи по ТО.Плащаш си и за труд, но не знам за смяната на маслото точно колко часа пишат-на мен ми взеха 28лв. за труд за цялата работа по год.преглед.Донякъде има сметка в цената на маслото-при смяна ти сипват от по-големи разфасовки и ти хващат 1литър 5W30 за 7.89лв. /при мен за 4.30л.-33,93лв./, а от магазина им си купих 1л за 9,35лв. Моторкрафт "FORMULA E" 5W30./всички цени са без ДДС/.
Последна промяна от vlad на 05 авг 2005, 13:35, променено общо 1 път.
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Аз от почти 3 години си карам...
с Mobil 1, полусинтетика, 10W40.
Нямам оплаквания, само дето е по-скъпичко...
Нямам оплаквания, само дето е по-скъпичко...
-
- потребител
- Регистриран: 31 яну 2005, 13:40
- Модел на автомобила: сега: ISUZU RODEO LX, 4x4, 3.2l, V6, 24V, 205к.с., 2000г.
преди: Ford Fiesta 1.6 Si 16V - Местоположение: Colorado
Форд Формула Е, 5W30 е перфектното масло за 1.6i и 1.8i, 16v, като мехлем е.NIKJAMa написа:Ами не бих казал че хВ40 маслото пази двигателя по-добре от хВ30, .
Особено за двигателите с надпис DOHC на главата, при който се проявява оня "залепващ ефект" на клапаните, според някои англииски форуми се случва и при използване на 10W40. Така че 5W30 e по-доброто решение, това е и единствено посоченото масло в програми като Аутодата, Уъркшоп ит.н. за тези двигатели.
Това за вискозитета при високи темперетури не се отнася за синтетичните тънки масла с молибден, техния вискозитет се гарантира до 150 градуса, т.е далеч над нормалната температура в двигателя.
Преди две седмици съм карал със 160 км.ч. в жеги над 40 градуса околна температура до Атина, 550 км. градско в Атина и обратно- сещаш се в продължение на колко километри общо, и двигателя тихичко пееше с 5W30.
Колкото до Седмия, там вече е друго, мисчя че на 1.4 спокойно всякакво по-дебеличко масло става. Е, ако не му гори много масло, що пък да не е полусинтетика.
- jasonsmith
- потребител
- Регистриран: 20 мар 2005, 15:07
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1991 1.1mi
-
- потребител
- Регистриран: 11 мар 2005, 15:30
- Модел на автомобила: Mondeo 94', 2000, 136hp
- Контакти:
Маслото
Като си купих колата (мондео 94-та) беше с Кастрол. След това го смених в МП с наливно (10В40), казаха ми добро е, все пак форд го правят и няма нужда от добавки и т.н. С това масло всяка сутрин като я запаля и се чуваха клапаните как потропват. Миналата седмица дойде ред за смяна и сложих Лики Моли МОС2 за 45 лв / 5 литра. От тогава не съм чувал да трака сутрин