2-ра и 3-та хъркат и не влизат,само в движение...
- V_A_N_K_A_T_A
- потребител
- Регистриран: 03 сеп 2005, 15:03
- Модел на автомобила: Alfa 156 2.0 20V Turbo;Ford Mondeo Turnier 1.8 16V 93'
- Контакти:
- Status: Извън линия
2-ра и 3-та хъркат и не влизат,само в движение...
Ами след последния си разговор с НАСКО,реших да пусна една тема,защото проблема ми е малко особен,а именно:на място нямам проблеми с превключването на скоростите,но в движение трудно включвам само 2-ра и 3-та(особено при по-голямо натоварване).Нещата са странни,защото на място си влизат(ако е притискател нямаше да е така),от друга страна,2-ра и 3-та не са на един синхронизатор...и така,някой ако има идеи да казва,за да мога да се ориентирам какво,дали съединител,дали скоростна кутия...
- traqn_savov
- потребител
- Регистриран: 03 май 2007, 20:23
- Модел на автомобила: citroen xsara 1.4i 99 silverlight
и аз съм така, самоче с 3 - 5 при мен поне е от синхронизаторите.....
Форум на българските неспециалисти.
Траян Савов:
Генерален спонсор на Глобул-ад, Виваком, еон българия и ром-петрол....
а мен кой ще спонсорира.?!!?!!?
Траян Савов:
Генерален спонсор на Глобул-ад, Виваком, еон българия и ром-петрол....
а мен кой ще спонсорира.?!!?!!?
-
- потребител
- Регистриран: 29 юни 2005, 16:01
- Модел на автомобила: Ford FOCUS 1.8 TDCi 115ps
Ами може би наистина са синхронизаторите... Когато си на място и натиснеш съединителя за да вкл. 2 и 3 го държиш натиснат и пробваш.... валовете в кутията забавят чувствително въртенето си или дори спират - няма какво да ти пречи да вкл. дори и със скапани синхронизатори. Когато си на пътя и набираш колата превключваш доста по барзо при доста по - високи обороти на мотора и съответно на валовете в кутията... е тогава при износени синхронизатори ще си е проблемно превключването.
Помисли над това... може и да се бъркам, но е логично.
Помисли над това... може и да се бъркам, но е логично.
- Gate
- потребител
- Регистриран: 25 авг 2006, 19:58
- Модел на автомобила: MONDEO MK 1 - 2.0GHIA ; 1.8 16v;
SierraXR4 2.0I; - Местоположение: София
Ей Ванка начи
,от веднъж ли почна да го прави или от време на време и накрая постоянно?Със двойно амбрииране пробвал ли си и ако не си пробвай!При мен с новата кутия почти всички са проблемни,ма не ми прави сериозно впечатление успокоявам,междинна газ и така карам си и си свиркам трета кутия не мисля да му слагам
Също така и каретата на щангата са ми в окаяно състояние от което съм сигурен ,че още се утежнява ефекта!Огледай и тях, на мондеото скоростите са с доста по къс ход отколкото при мен и може и малко разместване да има,да създава проблем ,като при Лъчо когато си смени съединителя!
Дано да е някой по-малък дявол

Дано да е някой по-малък дявол