Дестинация непозната
- G2233
- потребител
- Регистриран: 14 ное 2007, 20:23
- Модел на автомобила: Volvo V50 1.6i Duratec/100к.с/газ/2009
- Status: Извън линия
Дестинация непозната
Колеги сдобих се с Фордче и сега ми предстои прибиране в Бг от Швеция. Някой ако е наясно и знае би ли ме посъветвал от каде да мина след Германия? И ако е възможно да ме ориентира с някакви цени и такси по европейските пътища!
- evg2
- потребител
- Регистриран: 06 сеп 2005, 10:33
- Модел на автомобила: Mondeo-комби 2.0-136 PS-NGA.-GHiA-1993г.
- Контакти:
http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%95%D0 ... 0%BD%D0%B0" onclick="window.open(this.href);return false;
За държавите в сив цвят трябва да имаш действувящ межд.паспорт.
За държавите в сив цвят трябва да имаш действувящ межд.паспорт.
- libra
- потребител
- Регистриран: 15 апр 2007, 23:40
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 Zetec Ghia
Това е единия маршрут, който излиза в Гугъл мапс, http://maps.google.com/maps?f=d&hl=en&g ... 8&z=5&om=1cocoff написа:Пътни карти на Европа има във всеки киоск
Любек, Рощток, Берлин, Дрезден, Прага, Белград, Ниш, София
А ако мине през Хамбург няма да се налага да минава през Чехия. Не съм минавал по тези маршрути и не мога да кажа кой е по-добър.
http://maps.google.com/maps?f=d&hl=en&g ... 5&z=5&om=1
Виж 8-мия постинг в този линк, пича е дал доста подробно инфо за пътя от България до Австрия.G2233 написа:Колеги сдобих се с Фордче и сега ми предстои прибиране в Бг от Швеция. Някой ако е наясно и знае би ли ме посъветвал от каде да мина след Германия? И ако е възможно да ме ориентира с някакви цени и такси по европейските пътища!
http://www.bgtsf.com/forum/viewtopic.php?=&p=1003
А аз бих добавил и основните неща, които всеки знае.
Зимни гуми, комплект вериги, течност за чистачки, винаги се презастраховай с гориво, стикер на страната, от която идваш - в Сърбия глобяват ако нямаш.
Незнам с какви номера ще пътуваш и дали имат зелена карта за Европа. Но трябва да проучиш това, защото само в Сърбия зелената карта е 125 евро.
Успех
- G2233
- потребител
- Регистриран: 14 ное 2007, 20:23
- Модел на автомобила: Volvo V50 1.6i Duratec/100к.с/газ/2009
С шведските номера ще пътувам,казаха ми че няма проблем.След като сме вече в ЕС. Само когато регистрирам колата в Бг трябва да изпратя шведските номера обратно за да може тяхното КАТ да я махне от отчет.Иначе застраховката за колата, която важи за Европа си я правя тук.Трябва обаче да разпитам от каде да си взема зелена карта.
А и друго ме интересува някой ако знае в кои държави от изброените по нагоре са забранени зимните гуми с шипове. Аз само знам за Германия. Пък колата я купих с летни и зимни с шипове.
Та мисля в Швеция и Дания да карам с шиповете. Преди да влезна в Германия да си монтирам летните и да си сложа вериги.
А и друго ме интересува някой ако знае в кои държави от изброените по нагоре са забранени зимните гуми с шипове. Аз само знам за Германия. Пък колата я купих с летни и зимни с шипове.
Та мисля в Швеция и Дания да карам с шиповете. Преди да влезна в Германия да си монтирам летните и да си сложа вериги.
- Xplod
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2007, 20:31
- Модел на автомобила: Форд
- Контакти:
G2233 съветвам те като минеш околвръстното на Будашеща да продължиш към Сегет и да тръгнеш към Арад(Румъния).От там тръгни към Калафат и с ферибот си директно в БГ.Доколкото знам ферибота не е скъп.Иначе аз се прибирах от Германия края на октомври и минах през Джурджу-Русе.Само че тогава като влезеш на Арад гониш пътя за Букурещ, като наближиш Букурещ се оглеждаш за табена Букурещ-centura...да не се объркаш да хванеш Букурещ-centrum.Може да се набуташ в града а от там излизането е трудно.Ако питаш някой таксиджия може да те върти сумати време и да те обрули 20евро за услугата.
От сега да знаеш пътищата в Румъния са отвратителни.
Винетката в Австрия е 6.50 евро, в Унгария- 7.50евро, в Румъния е 3 леи=1 евро.А ако си посред нощ в БГ може и без винетка
Успешно прибиране.... между другото в момента в германия има много сняг и заледявания така че Умната.Лек път
Винетката в Австрия е 6.50 евро, в Унгария- 7.50евро, в Румъния е 3 леи=1 евро.А ако си посред нощ в БГ може и без винетка

- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Ако минаваш през Румъния и времето е лошо (има сняг и поледица) по-добре ще е от Сегет (Унгария) - Арат (Румъния) да хванеш пътя за Крайова и от Крайова за Калафат. Пътя е по-дълъг, но маршрута Арат-Тимишуара-Калафат, в последната си част е като прохода Петрохан.Xplod написа:G2233 съветвам те като минеш околвръстното на Будашеща да продължиш към Сегет и да тръгнеш към Арад(Румъния).От там тръгни към Калафат и с ферибот си директно в БГ.Доколкото знам ферибота не е скъп.Иначе аз се прибирах от Германия края на октомври и минах през Джурджу-Русе.Само че тогава като влезеш на Арад гониш пътя за Букурещ, като наближиш Букурещ се оглеждаш за табена Букурещ-centura...да не се объркаш да хванеш Букурещ-centrum.Може да се набуташ в града а от там излизането е трудно.Ако питаш някой таксиджия може да те върти сумати време и да те обрули 20евро за услугата.
Винетката в Австрия е 6.50 евро, в Унгария- 7.50евро, в Румъния е 3 леи=1 евро.А ако си посред нощ в БГ може и без винеткаУспешно прибиране.... между другото в момента в германия има много сняг и заледявания така че Умната.Лек път
Забрави каквото и да е пътуване през Румъния в тъмната част от денонощието, както и да караш с отключени врати.
Друг маршрут е от Унгария през Сърбия. Ако минеш по него гледай да излезеш на ГКПП-Брегово. Там поне не искат рушвети за разлика от ГКПП-Връшка Чука, където може да стигнеш до 500 евро.
Довечера ще питам подробно какво се плаща и какво се изисква за преминаване през Сърбия.
За маршрута през Хърватска и Словения няма да коментирам, но ако си с Шведски номера и съответната лепенка и не отговаряш на Български едва ли ще имаш проблеми някъде.
Ако искаш да ти дам телефон случайно, ако ти потрябва помощ на територията на Видин пиши.
- libra
- потребител
Става дума за транзитните номера, които нямат обозначение от коя държава са издадени, в този случай трябва да имаш стикер тип "БГ"G2233 написа:"стикер на страната, от която идваш - в Сърбия глобяват ако нямаш. "
Какво представлява този стикер? Да не е лепенката BG? В моя случей S?
Но доколкото прочетох, ти ще пътуваш с Шведски номера, така че ако имат инициали - няма проблем.
- libra
- потребител
G2233 написа:А относно преминаването на Бг границата реших през Сърбия.Пирот-Калотина. Там някакви проблеми случайно? Рушвети?

- Xplod
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2007, 20:31
- Модел на автомобила: Форд
- Контакти:
А аз когато влязох в Русе бг митничар направо ми каза "Ай ся нещо да почерпиш" и аз до себе си имах един пакет фъстъци ама онзи -"Хм .. ти пък фъстъци..я дай някое евро" и аз реших да му дам 5евро и да не се занимавам че бяхме група и другите ме чакаха щото мизерника на мен се закачи... добре че 5 стигнаха и аааайде по живо по здраво!
Тай че никога не се знае ... ако на някой не са му искали - извадил е късмет.. и на мен ми казаха че на Русе няма да има проблем ама на .. баш на мене се падна
Братле приготви си една сумичка в по дребни пари и ги драж на отделен джоб... че ако се наложи да се бъркаш да не те виждат с какви пари и колко имаш
Тай че никога не се знае ... ако на някой не са му искали - извадил е късмет.. и на мен ми казаха че на Русе няма да има проблем ама на .. баш на мене се падна

Братле приготви си една сумичка в по дребни пари и ги драж на отделен джоб... че ако се наложи да се бъркаш да не те виждат с какви пари и колко имаш