Дестинация непозната

Всички въпроси свързани с вашия автомобил, за които няма конкретна тема.
Потребителски аватар
G2233
потребител
потребител
Регистриран: 14 ное 2007, 20:23
Модел на автомобила: Volvo V50 1.6i Duratec/100к.с/газ/2009
Status: Извън линия

Дестинация непозната

Мнение от G2233 » 18 ное 2007, 01:09

Колеги сдобих се с Фордче и сега ми предстои прибиране в Бг от Швеция. Някой ако е наясно и знае би ли ме посъветвал от каде да мина след Германия? И ако е възможно да ме ориентира с някакви цени и такси по европейските пътища!

cocoff
потребител
потребител
Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V

Мнение от cocoff » 18 ное 2007, 10:47

Пътни карти на Европа има във всеки киоск :)
Любек, Рощток, Берлин, Дрезден, Прага, Белград, Ниш, София
През Германия си без пари, но после не знам.
Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...

Потребителски аватар
evg2
потребител
потребител
Регистриран: 06 сеп 2005, 10:33
Модел на автомобила: Mondeo-комби 2.0-136 PS-NGA.-GHiA-1993г.
Контакти:

Мнение от evg2 » 18 ное 2007, 11:12

http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%95%D0 ... 0%BD%D0%B0" onclick="window.open(this.href);return false;
За държавите в сив цвят трябва да имаш действувящ межд.паспорт.

Потребителски аватар
libra
потребител
потребител
Регистриран: 15 апр 2007, 23:40
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 Zetec Ghia

Мнение от libra » 18 ное 2007, 11:40

cocoff написа:Пътни карти на Европа има във всеки киоск :)
Любек, Рощток, Берлин, Дрезден, Прага, Белград, Ниш, София
Това е единия маршрут, който излиза в Гугъл мапс, http://maps.google.com/maps?f=d&hl=en&g ... 8&z=5&om=1
А ако мине през Хамбург няма да се налага да минава през Чехия. Не съм минавал по тези маршрути и не мога да кажа кой е по-добър.
http://maps.google.com/maps?f=d&hl=en&g ... 5&z=5&om=1
G2233 написа:Колеги сдобих се с Фордче и сега ми предстои прибиране в Бг от Швеция. Някой ако е наясно и знае би ли ме посъветвал от каде да мина след Германия? И ако е възможно да ме ориентира с някакви цени и такси по европейските пътища!
Виж 8-мия постинг в този линк, пича е дал доста подробно инфо за пътя от България до Австрия.
http://www.bgtsf.com/forum/viewtopic.php?=&p=1003

А аз бих добавил и основните неща, които всеки знае.
Зимни гуми, комплект вериги, течност за чистачки, винаги се презастраховай с гориво, стикер на страната, от която идваш - в Сърбия глобяват ако нямаш.
Незнам с какви номера ще пътуваш и дали имат зелена карта за Европа. Но трябва да проучиш това, защото само в Сърбия зелената карта е 125 евро.
Успех

Потребителски аватар
G2233
потребител
потребител

Мнение от G2233 » 18 ное 2007, 14:48

С шведските номера ще пътувам,казаха ми че няма проблем.След като сме вече в ЕС. Само когато регистрирам колата в Бг трябва да изпратя шведските номера обратно за да може тяхното КАТ да я махне от отчет.Иначе застраховката за колата, която важи за Европа си я правя тук.Трябва обаче да разпитам от каде да си взема зелена карта.
А и друго ме интересува някой ако знае в кои държави от изброените по нагоре са забранени зимните гуми с шипове. Аз само знам за Германия. Пък колата я купих с летни и зимни с шипове.
Та мисля в Швеция и Дания да карам с шиповете. Преди да влезна в Германия да си монтирам летните и да си сложа вериги.

Потребителски аватар
G2233
потребител
потребител

Мнение от G2233 » 18 ное 2007, 14:52

А иначе относно картите и паспотрта- имам м/ународен паспорт но нямам път през сивите държави. За картата няма проблем колата я взех с чисто нов Nuvy 660 на Garmin има карта на Европа. Днес ще гледам да си драпна от нета няква карта на Бг

Потребителски аватар
libra
потребител
потребител

Мнение от libra » 18 ное 2007, 17:42

G2233 написа:Та мисля в Швеция и Дания да карам с шиповете. Преди да влезна в Германия да си монтирам летните и да си сложа вериги.
То хубаво, но в Германия чистят много и ако няма сняг по асвалта, веригите няма да издържат, а и ще се разбие ходовата част на колата....

Потребителски аватар
G2233
потребител
потребител

Мнение от G2233 » 18 ное 2007, 18:00

Явно ще трябва да си купувам зимни гуми

Потребителски аватар
G2233
потребител
потребител

Мнение от G2233 » 21 ное 2007, 13:36

"стикер на страната, от която идваш - в Сърбия глобяват ако нямаш. "

Какво представлява този стикер? Да не е лепенката BG? В моя случей S?

Потребителски аватар
Xplod
потребител
потребител
Регистриран: 19 ное 2007, 20:31
Модел на автомобила: Форд
Контакти:

Мнение от Xplod » 21 ное 2007, 19:04

G2233 съветвам те като минеш околвръстното на Будашеща да продължиш към Сегет и да тръгнеш към Арад(Румъния).От там тръгни към Калафат и с ферибот си директно в БГ.Доколкото знам ферибота не е скъп.Иначе аз се прибирах от Германия края на октомври и минах през Джурджу-Русе.Само че тогава като влезеш на Арад гониш пътя за Букурещ, като наближиш Букурещ се оглеждаш за табена Букурещ-centura...да не се объркаш да хванеш Букурещ-centrum.Може да се набуташ в града а от там излизането е трудно.Ако питаш някой таксиджия може да те върти сумати време и да те обрули 20евро за услугата.
От сега да знаеш пътищата в Румъния са отвратителни.
Винетката в Австрия е 6.50 евро, в Унгария- 7.50евро, в Румъния е 3 леи=1 евро.А ако си посред нощ в БГ може и без винетка :lol: Успешно прибиране.... между другото в момента в германия има много сняг и заледявания така че Умната.Лек път

Потребителски аватар
G2233
потребител
потребител

Мнение от G2233 » 21 ное 2007, 19:38

Xplod А защо предпочете през Румъния а не през Сърбия?

Потребителски аватар
Xplod
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от Xplod » 22 ное 2007, 09:03

Ами нямах червен паспорт.за сърбия трябва да има човек.

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Мнение от nikolovvd » 22 ное 2007, 10:07

Xplod написа:G2233 съветвам те като минеш околвръстното на Будашеща да продължиш към Сегет и да тръгнеш към Арад(Румъния).От там тръгни към Калафат и с ферибот си директно в БГ.Доколкото знам ферибота не е скъп.Иначе аз се прибирах от Германия края на октомври и минах през Джурджу-Русе.Само че тогава като влезеш на Арад гониш пътя за Букурещ, като наближиш Букурещ се оглеждаш за табена Букурещ-centura...да не се объркаш да хванеш Букурещ-centrum.Може да се набуташ в града а от там излизането е трудно.Ако питаш някой таксиджия може да те върти сумати време и да те обрули 20евро за услугата.
От сега да знаеш пътищата в Румъния са отвратителни.
Винетката в Австрия е 6.50 евро, в Унгария- 7.50евро, в Румъния е 3 леи=1 евро.А ако си посред нощ в БГ може и без винетка :lol: Успешно прибиране.... между другото в момента в германия има много сняг и заледявания така че Умната.Лек път
Ако минаваш през Румъния и времето е лошо (има сняг и поледица) по-добре ще е от Сегет (Унгария) - Арат (Румъния) да хванеш пътя за Крайова и от Крайова за Калафат. Пътя е по-дълъг, но маршрута Арат-Тимишуара-Калафат, в последната си част е като прохода Петрохан.
Забрави каквото и да е пътуване през Румъния в тъмната част от денонощието, както и да караш с отключени врати.

Друг маршрут е от Унгария през Сърбия. Ако минеш по него гледай да излезеш на ГКПП-Брегово. Там поне не искат рушвети за разлика от ГКПП-Връшка Чука, където може да стигнеш до 500 евро.
Довечера ще питам подробно какво се плаща и какво се изисква за преминаване през Сърбия.

За маршрута през Хърватска и Словения няма да коментирам, но ако си с Шведски номера и съответната лепенка и не отговаряш на Български едва ли ще имаш проблеми някъде.
Ако искаш да ти дам телефон случайно, ако ти потрябва помощ на територията на Видин пиши.

Потребителски аватар
libra
потребител
потребител

Мнение от libra » 22 ное 2007, 17:29

G2233 написа:"стикер на страната, от която идваш - в Сърбия глобяват ако нямаш. "

Какво представлява този стикер? Да не е лепенката BG? В моя случей S?
Става дума за транзитните номера, които нямат обозначение от коя държава са издадени, в този случай трябва да имаш стикер тип "БГ"
Но доколкото прочетох, ти ще пътуваш с Шведски номера, така че ако имат инициали - няма проблем.

Потребителски аватар
G2233
потребител
потребител

Мнение от G2233 » 22 ное 2007, 19:10

Значи за по сигурно да си лепна една лепенка "S"!
Благодаря за отговорите.

Потребителски аватар
G2233
потребител
потребител

Мнение от G2233 » 22 ное 2007, 19:19

А относно преминаването на Бг границата реших през Сърбия.Пирот-Калотина. Там някакви проблеми случайно? Рушвети?

Потребителски аватар
Атанас
потребител
потребител
Регистриран: 18 окт 2006, 15:36
Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8TDI в сърцето ми
Mondeo MK3 2.2TDCI

Мнение от Атанас » 22 ное 2007, 19:29

По-скоро не. Впечатленията ми са, че сърбите се отнасят към нас като към европейци.
То си зависи и какво возиш...

Потребителски аватар
G2233
потребител
потребител

Мнение от G2233 » 22 ное 2007, 22:22

:) Ами 4 летни гуми и един сноуборд.Незнам дали ще се направят. Щото борда го взех от тук, нямам фактура за него.Понеже е от човек, не от магазин.

Потребителски аватар
libra
потребител
потребител

Мнение от libra » 23 ное 2007, 00:01

G2233 написа:А относно преминаването на Бг границата реших през Сърбия.Пирот-Калотина. Там някакви проблеми случайно? Рушвети?
:D Сърбите винаги ще се опитат да откачат някой лев... За това гледай да си изряден, спазвай и ограниченията. Най-добре вземи две три кутийки кола и някой по-лъскав шоколад да ги черпиш, вместо да даваш пари.

Потребителски аватар
Xplod
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от Xplod » 23 ное 2007, 08:47

А аз когато влязох в Русе бг митничар направо ми каза "Ай ся нещо да почерпиш" и аз до себе си имах един пакет фъстъци ама онзи -"Хм .. ти пък фъстъци..я дай някое евро" и аз реших да му дам 5евро и да не се занимавам че бяхме група и другите ме чакаха щото мизерника на мен се закачи... добре че 5 стигнаха и аааайде по живо по здраво!
Тай че никога не се знае ... ако на някой не са му искали - извадил е късмет.. и на мен ми казаха че на Русе няма да има проблем ама на .. баш на мене се падна :( :evil:
Братле приготви си една сумичка в по дребни пари и ги драж на отделен джоб... че ако се наложи да се бъркаш да не те виждат с какви пари и колко имаш :wink:

Отговори

Върни се в “ДРУГИ ВЪПРОСИ”