Диагностика и ремонт (евентуално) на карбуратор

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
irena6
потребител
потребител
Регистриран: 07 ное 2005, 19:48
Модел на автомобила: СОФИЯ
Status: Извън линия

Диагностика и ремонт (евентуално) на карбуратор

Мнение от irena6 » 07 ное 2005, 20:32

Имам Eskort Chia 1.6, 1991. Препоръчайте ми място за диагностика и евентуален ремонт на карбуратор.

vikik

Мнение от vikik » 08 ное 2005, 10:23

Много труден въпрос добрите сервизи са кът. Аз имам същия ескорт комби и след като обиколих няколко сервиза в надежда където нищо не направиха отидох в един сервиз за форд под надлез надежда, там го оправиха като цената беше около 20 лв. до ден днешен съм минал около 5000 след ремонта и колата се държи добре.

Bakara
потребител
потребител
Регистриран: 18 фев 2005, 14:19
Модел на автомобила: Ford fiesta

Мнение от Bakara » 08 ное 2005, 10:53

Мога да ти дам номера на газаджията при който ходя, много е добър с карбураторите и ги настройва добре и на бензин 0887883563.

irena6
потребител
потребител

Мнение от irena6 » 08 ное 2005, 12:18

Много ви благодаря за информацията :) Моля дайте подробности за сервиза под моста на Надежда. Как да го намеря?

vikik

Мнение от vikik » 08 ное 2005, 14:58

Има големи табели "ФОРД СЕРВИЗ"

Потребителски аватар
cossy
потребител
потребител
Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V

Мнение от cossy » 08 ное 2005, 16:10

Пусни го на bgmaps.com

vikik

Мнение от vikik » 08 ное 2005, 17:07

Не ми се зарежда нещо за това ще обясня, като караш от центъра към Надежда, при спускането от надлеза към ломско шосе, в дясно има бензиностанция на ОМВ, след островчето правиш обратен завой, след това първата в дясно и караш направо до края на улицата която опира в сервиза.

Любо
Администратор
Администратор
Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г.
Контакти:

Мнение от Любо » 08 ное 2005, 17:17

Ако правилно съм разбрал имаш предвид,че сервиза е тук? -> http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=5a27d ... 25_34.y=26" onclick="window.open(this.href);return false;

vikik

Мнение от vikik » 08 ное 2005, 17:58

http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=5a27d ... 5_35.y=176" onclick="window.open(this.href);return false;

geniy
потребител
потребител
Регистриран: 22 сеп 2005, 21:34
Модел на автомобила: фиеста,1242 куб. ,зетек,1996 година

Мнение от geniy » 13 ное 2005, 01:35

vikik написа:Много труден въпрос добрите сервизи са кът. Аз имам същия ескорт комби и след като обиколих няколко сервиза в надежда където нищо не направиха отидох в един сервиз за форд под надлез надежда, там го оправиха като цената беше около 20 лв. до ден днешен съм минал около 5000 след ремонта и колата се държи добре.

Случка във въпросния сервиз:отивам онзи ден/ на 11 / с бобина в ръка с явното намерение да ми кажат развалена ли е или не.Пред входа на сервиза 2-ма мъже ,може би собствениците на въпросния сервиз.До тях под един форд монтьор.Като ме видяха с бобината единия без да му задавам въпрос-колата ти работи на 2 цилиндъра нали.Казвам-не!!!Питам ги дали имат жичкаджия-все пак на табела над сервиза стои гръмкото -FORD!!!Те ме оглеждат!!! :( :( :( Питам ги дали някой в този сервиз може да ми каже дали тази бобина работи.Започвам да обяснявам проблема.Излиза една жена от вътре.По време на разговора единия от мъжете-запишете си адреса при колежката ще дойдеме да Ви дръпнеме до тука и ще оправиме колата.Аз пак питам за компетентен човек в този сервиз по моя въпрос,а двамата мъже-о-о-о-о-о тази бобина беше към 160-170 лева,другия кима и вика-там някъде 170-180 май!!!Въпросната индукционна бобина в мото-пфое е 114 лева!!!Пак ми казва единия-запишете се ще дойдем да Ви дръпнем.Аз им обяснявам ,че колата е нагоре с краката и за дърпане и дума не може да стане/вътре беше със свалени табло за бушони,кори/ включително и на контактния ключ/ ,прекъсвач,релета и т.н. /.Искам да взема човек,да го закарам до колата и да погледне за какво става въпрос,а се заплаща и все едно посещение на домашен адрес/ аз бях на 3-4 минути от тях/.Те пак си знаят тяхното-дърпане!!!Нека всеки да си направи извода що за хора и за майстори са в този сервиз!!!

irena6
потребител
потребител

Мнение от irena6 » 14 ное 2005, 09:47

На Chia-та се оказа проблем в охладителната система, а не в карбуратора - слава Богу! При смяната на антифриза майсторът не е обезвъздушил системата. Така че всичко е ОК засега! Благодаря Ви все пак за информацията.

vikik

Мнение от vikik » 14 ное 2005, 10:50

Ето за това казвам че не мога да си намеря свестен сервиз, тези ми оправиха карбуратора, но при опита да ми оправят спирачките така се омазаха че колата още не спира добре. Следователно не смятам да се възползвам от услугите им вече. ДА не говориме че за смяна на предните накладки и един маркуч ми взеха 80 лв. направо ми се дорева от цената :cry: Сега търся място където могат да ми оправят кормилната рейка, проверих на две места в Надежда и навсякъде разправят че трябвало да се смени. Според мен просто не разбират повече от това да подменят детайла.Така че ако имате идея къде да ми я оправят ще съм благодарен.

geniy
потребител
потребител

Мнение от geniy » 15 ное 2005, 23:06

vikik написа:Ето за това казвам че не мога да си намеря свестен сервиз, тези ми оправиха карбуратора, но при опита да ми оправят спирачките така се омазаха че колата още не спира добре. Следователно не смятам да се възползвам от услугите им вече. ДА не говориме че за смяна на предните накладки и един маркуч ми взеха 80 лв. направо ми се дорева от цената :cry: Сега търся място където могат да ми оправят кормилната рейка, проверих на две места в Надежда и навсякъде разправят че трябвало да се смени. Според мен просто не разбират повече от това да подменят детайла.Така че ако имате идея къде да ми я оправят ще съм благодарен.
За съжаление 70-80% от сервизите са на това дередже/ от моя гледна точка-100%/ .Гледат да ти вземат парите,а не ги вълнува дали клиента е доволен,защото точно този клиент може да им докара нови 10.Аз поради това отидох там,но съм страшно разочарован и за пореден път се уверявам в манталитета на монтьора!!! :D :D :D

П.С. РЕШЕНИЕТО Е НИЕ С КАКВОТО МОЖЕМ ДА СИ ПОМАГАМЕ И В КРАЕН СЛУЧАЙ СЕРВИЗ!!!

vikik

Мнение от vikik » 16 ное 2005, 11:28

Абе прав си за това че трябва да се опитваме максимелно да си оправяме ние проблемите, но има много фактори които не позволяват това, например инструментите, на второ място условията, например канал крикове и тнт, на трето място свободното време и накрая но не на последно място факта че трябва и да разбираш това което искаш да направиш, а не да се учиш върху колата си!

aaleks
потребител
потребител
Регистриран: 29 яну 2005, 12:06
Модел на автомобила: Мондео 1.8 TD 94'
Контакти:

Мнение от aaleks » 16 ное 2005, 11:51

Така си е, ама парици и некъдърни майстори, и не на последно място удоволстието сам да си я оправиш :) !
vikik написа: а не да се учиш върху колата си!
Ами комшията недава да се уча на неговата *00106*.
Небойте се роби Спартак е с вас!

vikik

Мнение от vikik » 16 ное 2005, 14:17

Най малко не е здравословно

geniy
потребител
потребител

Мнение от geniy » 21 ное 2005, 15:54

vikik написа:... а не да се учиш върху колата си!
На практика се получава,че други се учат върху колите Ни!!!Така,че аз предпочитам други да не пипат. :D :D :D

Потребителски аватар
vvikik
потребител
потребител
Регистриран: 21 ное 2005, 14:13
Модел на автомобила: FORD ESKORT SW

Мнение от vvikik » 21 ное 2005, 17:55

Вчера си карах мойта на доктор и човека ме посъветва да не я правя щото няма гаранция че ще стане, и ще продължа да си карам с повреден смукач.
SPINING FOREVER

Потребителски аватар
pepy1
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 май 2005, 22:38
Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел
Контакти:

Мнение от pepy1 » 21 ное 2005, 20:48

е къф е тоя доктор уа или може или не
то тогава вместо да ни лекуват по добре да ни оставят да мрем така ли ?
времето е като парите-никога не стига

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”