изчезва антифриза
- pushkata
- потребител
- Регистриран: 01 мар 2005, 10:24
- Модел на автомобила: Ескорт-Орион 91г. 1.4 CVH
- Контакти:
- Status: Извън линия
изчезва антифриза
кайете какви могат да са причините за такова нещастие. Не тече отникаде, а за 5-6 дена трябва да се долива?
Mlad sym i zelen, no se opitvam da se u4a : )
- bilder
- потребител
- Регистриран: 06 фев 2005, 23:09
- Модел на автомобила: VW Polo 1.4i+CNG
- Контакти:
Re: изчезва антифриза
Добре ти си минал доста километри,но той казва че се налага през няколко дена да налива.И вижда,че не тече.....pushkata написа:кайете какви могат да са причините за такова нещастие. Не тече отникаде, а за 5-6 дена трябва да се долива?
- rejo
- потребител
- Регистриран: 22 сеп 2005, 01:10
- Модел на автомобила: FIESTA 1.3i 2005, бензин
- Контакти:
Виж тази тема - може да помогне
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 4%F0%E8%E7" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 4%F0%E8%E7" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- потребител
- Регистриран: 25 ное 2005, 19:02
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1,3mi.`95, центр. закл., ел стъкла, 2Airbags SRS, LPG system
Добре де, а какво значи да се изпотява вътрешно стъклото...,че сълзи някъде по системата в купето...?
Имам подобен проблем, а и антифризец ми се губи...забелязах леко навлажняване на радиатора, където се съединява металната част с пласмасовото казанче(самия радиатор) отстрани....малки влажни петна под колата на посоченото място потвърдиха това. Засега мисля да ипитам с една добавка Stop Leak на Cyclo(около 9лв), консистенцията и е като боза...надявам се да не се нае..е термостата. Пробвал съм го преди на Москвича и не съм имал проблем...надявам се всичко да е наред и този път!
Повече ме притеснява изпотяването вътре...първоначално го отдавах на изпраните тапицерии...колата взех през ноември и не съм имал възможност да я проветрявам и суша съществено.
Надявам се с планираната манипулация да реша и двата проблема!
Имам подобен проблем, а и антифризец ми се губи...забелязах леко навлажняване на радиатора, където се съединява металната част с пласмасовото казанче(самия радиатор) отстрани....малки влажни петна под колата на посоченото място потвърдиха това. Засега мисля да ипитам с една добавка Stop Leak на Cyclo(около 9лв), консистенцията и е като боза...надявам се да не се нае..е термостата. Пробвал съм го преди на Москвича и не съм имал проблем...надявам се всичко да е наред и този път!
Повече ме притеснява изпотяването вътре...първоначално го отдавах на изпраните тапицерии...колата взех през ноември и не съм имал възможност да я проветрявам и суша съществено.
Надявам се с планираната манипулация да реша и двата проблема!
-
- потребител
- Регистриран: 16 фев 2006, 12:34
- Модел на автомобила: fiesta 1.3/92
колеги, имам същия проблем + ужасен теч на масло от гарнитурата на клапаните.
Айде гарнитурата ще я сменя тези дни , но изчезването на антифриза незнам от къде е ?
Нямам никакви следив маслото - бистро е и скоро го сменях, няма теч нито от радиатора нито от резервоара за антифриза.Тво с предното стъкло е интересно , не е влажно но постоянно зе замъглява точно над табло пред шофьорското място. Засеко че за една седмица ми изчезва към 150 - 200 мл. ! Дайте ми съвет , благодаря предварително.
Айде гарнитурата ще я сменя тези дни , но изчезването на антифриза незнам от къде е ?
Нямам никакви следив маслото - бистро е и скоро го сменях, няма теч нито от радиатора нито от резервоара за антифриза.Тво с предното стъкло е интересно , не е влажно но постоянно зе замъглява точно над табло пред шофьорското място. Засеко че за една седмица ми изчезва към 150 - 200 мл. ! Дайте ми съвет , благодаря предварително.
Последна промяна от trolla на 16 фев 2006, 16:29, променено общо 1 път.
trolla написа:колеги, имам същия проблем + ужасен теч на масло от гарнитурата на клапаните.

-
- потребител
извинявам се за въпроса , но тъй като колата отскоро е моя къде точно да търся евентуалния теч на радиатора на парното?valboy написа:trolla написа:колеги, имам същия проблем + ужасен теч на масло от гарнитурата на клапаните.
Нямам никакви следив маслото - бистро е и скоро го сменях, няма теч нито от радиатора нито от резервоара за антифриза.Тво с предното стъкло е интересно , не е влажно но постоянно зе замъглява точно над табло пред шофьорското място. Засеко че за една седмица ми изчезва към 150 - 200 мл. ! Дайте ми съвет , благодаря предварително.![]()
![]()
Последна промяна от trolla на 16 фев 2006, 16:28, променено общо 1 път.
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Колега, не случайно ти направиха превод! Имаме изискване тук да се пише на кирилица. Ако нямаш на компа - има KREDOR! Иначе може да имаtrolla написа:izviniavam se za vyprosa , no tyi kato kolata otskoro e moia kyde tochno da tyrsia eventualnia tech na radiatora na parnoto?valboy написа:trolla написа:колеги, имам същия проблем + ужасен теч на масло от гарнитурата на клапаните.
Нямам никакви следив маслото - бистро е и скоро го сменях, няма теч нито от радиатора нито от резервоара за антифриза.Тво с предното стъкло е интересно , не е влажно но постоянно зе замъглява точно над табло пред шофьорското място. Засеко че за една седмица ми изчезва към 150 - 200 мл. ! Дайте ми съвет , благодаря предварително.![]()
![]()

-
- потребител
Сори де , късно видях това изискване!kEFi написа:Колега, не случайно ти направиха превод! Имаме изискване тук да се пише на кирилица. Ако нямаш на компа - има KREDOR! Иначе може да имаtrolla написа:izviniavam se za vyprosa , no tyi kato kolata otskoro e moia kyde tochno da tyrsia eventualnia tech na radiatora na parnoto?valboy написа:![]()
![]()
Не , нямам кирилица и несъм под windows. Намерих програмата и без да ми казваш.
Промених си и предишните текстове, надявам се ваче да няма проблеми !