Може ли ... да го вдигна...??? - Мондео комби
- snaiperisto
- потребител
- Регистриран: 11 мар 2006, 22:59
- Модел на автомобила: Мондео , Ескорт кабрио...и Honda CBR 600F3
- Status: Извън линия
Може ли ... да го вдигна...??? - Мондео комби
Мондеото де...много е ниско.
Въпроса ми е : може ли да му сложа подложки на задните пружини (правил съм го много пъти на Опел , Реисър , Голф ,Хюндаи и т.н. )?
Пружините ли са омекнали или такава си е колата (не видях едно Мондео комби - високо) ?
Предполагам че отзад е МАКФЕСЪН ?
Въпроса ми е : може ли да му сложа подложки на задните пружини (правил съм го много пъти на Опел , Реисър , Голф ,Хюндаи и т.н. )?
Пружините ли са омекнали или такава си е колата (не видях едно Мондео комби - високо) ?
Предполагам че отзад е МАКФЕСЪН ?
- snaiperisto
- потребител
абе..
..зависи коя година е произведен...моя е 73 , и да бъдеме честни , справяме се горе долу , ама ФОРДО е 95 и е клекнал вече , абе кво да ти разправям...това новото поколение е така..ха ха
...дрън-дрън...мноо важно...
- Brock
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
- Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
- Контакти:
Отзад не е на макферсони, а е на отделни пружини и амортесьори, а също така окачването е независимо с носачи. Това, че колата е комби, означава, че може да е товарена зверски и от това да са отишли пружините, а ако има и теглич - работата е ясна.
Мойто също е ниско, но като си сложа летните 15` джантис гуми 185/65/15 и става като джипка

Мойто също е ниско, но като си сложа летните 15` джантис гуми 185/65/15 и става като джипка

- snaiperisto
- потребител
- snaiperisto
- потребител
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Предполагам че може да се сложат такива гуми, но ще падне мощността и респективвно ще се вдигне разхода. Но пък ще се вдигне скоростта и километража няма да отчита вярно. Някъде в сайта имаше калкулатор за гуми, където можеш да сравниш какво ще ти е отклонението, в скоростомера и в километража, при различните размери гуми.
Според мен най-ефективното повдигане на автомобила става като се завари втора пружина успуредно навита в първата. недостатъка е, че возията става много твърда (докато не се натовари с поне 50 кг) и се губи комфорта, но пък от друга страна колата се вдига доста (може би 10-ина cm) и става като джип.
Според мен най-ефективното повдигане на автомобила става като се завари втора пружина успуредно навита в първата. недостатъка е, че возията става много твърда (докато не се натовари с поне 50 кг) и се губи комфорта, но пък от друга страна колата се вдига доста (може би 10-ина cm) и става като джип.
- snaiperisto
- потребител
Извинявай , ама това е много тъпо. По принцип пружина не се заварява , пружина в пружина се навива за да стане колата по стабилна (говориме за задни , правихме го когато карахме лади и жигули). Кпла се повдига като : 1. Се сменят пружините(естествено) . 2. С гумени подложки ЗА ПРУЖИНИ (от лада в повечето случай,или изрезани от транспортна лента) . Това е.Любо написа:Предполагам че може да се сложат такива гуми, но ще падне мощността и респективвно ще се вдигне разхода. Но пък ще се вдигне скоростта и километража няма да отчита вярно. Някъде в сайта имаше калкулатор за гуми, където можеш да сравниш какво ще ти е отклонението, в скоростомера и в километража, при различните размери гуми.
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
За лада де...
Ама като нестава защо тогава (на ладата) гумата ми излезе с цял юмрук от калника?
Самата дебелина на телта н автората пружина ти вдига задницата, отделно се повдига, защото става по яка пружината (двойно) и тъй като по-пренцип една пружина е изчислена за определена тежест, то логично като сложиш две пружини на същата тежест, тя (тежестта, в случай колата) ще се повдигне.
П.П. Като ми дойде времето да я повдигам точно така ще я направя
Ама като нестава защо тогава (на ладата) гумата ми излезе с цял юмрук от калника?
Самата дебелина на телта н автората пружина ти вдига задницата, отделно се повдига, защото става по яка пружината (двойно) и тъй като по-пренцип една пружина е изчислена за определена тежест, то логично като сложиш две пружини на същата тежест, тя (тежестта, в случай колата) ще се повдигне.
П.П. Като ми дойде времето да я повдигам точно така ще я направя
- snaiperisto
- потребител
- Паци
- потребител
- Регистриран: 20 мар 2006, 18:49
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 16V Zetec S 90Hp
Виж заводския клиренс какъв е ако твоя е по-малък тогава мисли за повдигане, но не вдигай над него, защото когато е празна линейката се сещаш какво става със стабилностаsnaiperisto написа: аз искам да повдигна колата

Начи смяна на пружините с НОВИ и евентуално газови амортесьори би трябвало да ти дадат малко по-голяма височина в предвид, че гаранция са омекнали пружините но с газови амортесьори пък возията е по-твърда.
В едно предаване по Дискавери гледах как оценяват щетите на една кола в предвид, че ако не била с остаряло окачване (пружини и амортесьори)при спиране не би забола така муцуна и щетите да не са толкова големи (беше се мушнала предницата под камион ли ...не помня)
- snaiperisto
- потребител