ABS - на 2-те или на 4-те гуми

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
1.8d
потребител
потребител
Регистриран: 19 яну 2006, 20:07
Модел на автомобила: БМВ Е46 320d Комби 2001г 136к.с
Status: Извън линия

ABS - на 2-те или на 4-те гуми

Мнение от 1.8d » 01 апр 2006, 16:27

На кои гуми влияе ABS-са,само на предните или на 4-те.Питам защото зимата 2-3 пъти ми направи впечатление на заснежен път при завой и задействан ABS предницата си завива и не мръдна,докато задницата взе да се изнася все едно е дръпната ръчната.И това не става при голяма скорост дето има големи центробежни сили,а става при скорост от 10-15 км/ч.Едвам-едвам.И нещо друго,ако действа еднакво на 4-те гуми,някои "състезатели" както обичат да взимат завоите с ръчна,не натоварват ли страшно много ABS,или той не се включва при ръчната
Изображение
.....Защо съм с ТУРБОДИЗЕЛ,когато няма да се заяждам....

chery

Мнение от chery » 02 апр 2006, 13:02

до колкото знам действа и на 4 те гуми , а по въпроса за ръчната тя си е отделно от него ,не знам що така ти занася задницата можеби има нещо за смяна по задното укачване нямам идея :roll:

fordman
потребител
потребител
Регистриран: 16 сеп 2005, 11:22
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 combi 96.; MK1

Мнение от fordman » 03 апр 2006, 11:30

Не би трябвало да имаш проблем със занасяне на задницата,освен ако са ти били зле задните гуми или си карал по -бързичко.
ABS действа и на 4-те гуми.но ако нещо те съмнясваш в работата му-пробвай го на асвалт-така можеш да видиш дали блокира някое колело и кое точно :idea:.УСПЕХ

rossen_s_a
потребител
потребител
Регистриран: 06 мар 2006, 15:33
Модел на автомобила: Mondeo 2.0 '95, Orion 1.6EFI '90 , CVH и Sierra 1.6 '85 карб.

Мнение от rossen_s_a » 03 апр 2006, 16:08

При Ескортите 90-92г. ABS-ът е само не предните колела. Задните се саморегулират в зависимост от натоварването на автомобила, но не са включени в ABS. Това го прочетох в книжката на Ескорт, а и моя Орион е изпълнен по същия начин - отзад няма датчици, а и от ABS излизат само две спирачни тръбички - за предните колела.

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”