Спирачки...
-
- потребител
- Регистриран: 15 апр 2006, 08:18
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCI DPF Kombi MK4
- Контакти:
- Status: Извън линия
Спирачки...
Здравейте,
Купих си Форд Мондео 2.0i 16V, на компютърчето му светеше, че трябва да сменя накладките.
Човекът, от който го купих, каза, че е сменил предните накладки преди 5000 километра, аз смених задните вчера.
Може ли някой да ми каже, защо лампата за спирачките продължава да свети?
Благодаря предварително,
Ал
Купих си Форд Мондео 2.0i 16V, на компютърчето му светеше, че трябва да сменя накладките.
Човекът, от който го купих, каза, че е сменил предните накладки преди 5000 километра, аз смених задните вчера.
Може ли някой да ми каже, защо лампата за спирачките продължава да свети?
Благодаря предварително,
Ал
-
- потребител
- Регистриран: 15 апр 2006, 08:18
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCI DPF Kombi MK4
- Контакти:
Спирачна течност
Здравейте,
Пролбемът явно не е в спирачната течност, не ми свети лампата на ръчната, а на компютърчето свети лампата за самите накладки, както и тази със сервизния ключ.
Може би трябва да се рестартира компютъра?
В книжката гледах, че копчето, което трябва да се натисне за 4 секунди е в жабката, но търсих навсякъде и не го намерих.
Случайно да знаете как мога да рестартирам компютъра?
Поздрави,
Ал
Пролбемът явно не е в спирачната течност, не ми свети лампата на ръчната, а на компютърчето свети лампата за самите накладки, както и тази със сервизния ключ.
В книжката гледах, че копчето, което трябва да се натисне за 4 секунди е в жабката, но търсих навсякъде и не го намерих.
Поздрави,
Ал
- demiro
- потребител
- Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
- Модел на автомобила: голяма печка :)
Re: Спирачна течност
Добре дошъл във форума!Al161978 написа:Здравейте,
Поздрави,
Ал
За лампата на ръчната не се притеснявай,това е често срещан бъг при Мони и мойта не свети. Трябва да се махне барчето над ръчната и да се оправи контакта.
За светенето на лампата за накладките. Първо тази лампа индикира намаляване на дебилината само на предните накладки. Второ,щом са ти сменени скоро накладкити ти е намаляла спирачната течност,или при смяната на накладки са сложили такива без индикатор и са щракнали кабелите и от там замасява.
За нулирането на индикатора на сервизно обслужване,ето ти линк:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... ght=#19203

-
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2006, 20:07
- Модел на автомобила: БМВ Е46 320d Комби 2001г 136к.с
От 2-3 дни ми премигва от време на време лампата.Обикновенно като отпусна вече спирачката и като потегля и светне за 3-4 сек.Какво иска да каже - "Започвай да събираш пари,че едно птиченце ми каза че до 2-3 седмици ще имаш харчове"demiro написа:..... Първо тази лампа индикира намаляване на дебелината само на предните накладки....

Колко време ще мига докато светне нацяло

- demiro
- потребител
Хе не е зъдължително да са свършили,преди няколко дена и мойта примигваше,но Чичо ти Миро за по-сигурно свали гумата да види аджеба за кво иде реч1.8d написа:...Обикновенно като отпусна вече спирачката и като потегля и светне за 3-4 сек.Какво иска да каже - "Започвай да събираш пари,че едно птиченце ми каза че до 2-3 седмици ще имаш харчове"![]()
Колко време ще мига докато светне нацяло

Много-много да не вярваш на лампи и писано,аз веднъж гледам пише жени,влизам то кенеф

- Манияка
- потребител
- Регистриран: 05 май 2006, 20:56
- Модел на автомобила: Мондео CHIA 1.8 16v 115 PS и Орион 1.4 73 PS Моно
- Контакти:
demiro
За светенето на лампата за накладките. Първо тази лампа индикира намаляване на дебилината само на предните накладки. Второ,щом са ти сменени скоро накладкити ти е намаляла спирачната течност,или при смяната на накладки са сложили такива без индикатор и са щракнали кабелите и от там замасява.
............пък за всеки случй си провери и накладките.Кой знае какви са ти сложили,може да се окажат и някви ментета.Най-добре виж какво става отпред./накладки,кабели и т.н./
............пък за всеки случй си провери и накладките.Кой знае какви са ти сложили,може да се окажат и някви ментета.Най-добре виж какво става отпред./накладки,кабели и т.н./
- demiro
- потребител
Манияк,ти не четеш ли цялата темаМанияка написа:demiro
За светенето на лампата за накладките. .......

Мерси все пак,че си си направил труда да пишеш

-
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2006, 20:07
- Модел на автомобила: БМВ Е46 320d Комби 2001г 136к.с
Повдигам доста стара тема,обаче понеже помня че я имаше,не сметнах за нужно да пускам нова тема...Та сега за какво иде реч...
Днес си смених предните накладки и веднага изникнаха няколко неща дето според мен не са много много по реда си.
1.Лампата на борд-компа продължава да свети и не иска да угасне.Накладките и двете са с датчик,буксите са здрави и са почистени добре,спирачната течност е на МАХ.
2.Имам чувството че педала на спирачката стана мнооого мек.АВS-са се задейства чак когато вече педала почти е опрял долу...това доста ме притеснява,преди ковеше доста по-горе.Сега трябва да напомпя 2-3 пъти да стане корав.Системата е обезвъздушена,няма въздух,а и аз не съм правил нещо дето да изтича течност и да влиза въздух,само смяна на накладки както е описано тук- http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... D%EE#52489" onclick="window.open(this.href);return false;
3.Не трябва ли при екстремно натискане на спирачката задните гуми и те да блокирват?Направих опита на трева,обаче задните гуми така и не блокираха....Тези дни ще я закарам на стенд за спирачки,че с тях шега не бива
Днес си смених предните накладки и веднага изникнаха няколко неща дето според мен не са много много по реда си.
1.Лампата на борд-компа продължава да свети и не иска да угасне.Накладките и двете са с датчик,буксите са здрави и са почистени добре,спирачната течност е на МАХ.
2.Имам чувството че педала на спирачката стана мнооого мек.АВS-са се задейства чак когато вече педала почти е опрял долу...това доста ме притеснява,преди ковеше доста по-горе.Сега трябва да напомпя 2-3 пъти да стане корав.Системата е обезвъздушена,няма въздух,а и аз не съм правил нещо дето да изтича течност и да влиза въздух,само смяна на накладки както е описано тук- http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... D%EE#52489" onclick="window.open(this.href);return false;
3.Не трябва ли при екстремно натискане на спирачката задните гуми и те да блокирват?Направих опита на трева,обаче задните гуми така и не блокираха....Тези дни ще я закарам на стенд за спирачки,че с тях шега не бива
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Виж на капака на казанчето за спирачна течност колко кабела (куплунга) влизат.
При мен има два за мин. и за маскимално ниво на спирачната течност.
Когато ми се задейства датчика за мах. ниво ABS-а изобщо не работи, а на таблото не свети, че е изключил.
Вземи и с една спринцовка изтегли излишната спир.течност.
При мен има два за мин. и за маскимално ниво на спирачната течност.
Когато ми се задейства датчика за мах. ниво ABS-а изобщо не работи, а на таблото не свети, че е изключил.
Вземи и с една спринцовка изтегли излишната спир.течност.