Проблеми Фиеста 1.1 90 г.

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
sdnt
потребител
потребител
Регистриран: 22 май 2006, 10:54
Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.1 90 година
Контакти:
Status: Извън линия

Проблеми Фиеста 1.1 90 г.

Мнение от sdnt » 22 май 2006, 11:21

Привет на всички! Не съм голям разбирач на тема коли , но реших да пиша тук за проблемите, които ми прави любимата колица ;).
Колата е Форд Фиеста 1.1 на 230 хил. км. та и отгоре, поради неработещ километраж.
Проблемите са няколко за съжаление - горене на масло, адски шумно тракане от двигателя.
Сменихме маслото + маслен филтър, семеринги ( пона оттам казаха, че е текло масло), съединител. Гарнитурата не е сменена, понеже в сервиза казаха че не е оттам проблема. Всичко изгелждаше чудесно , докато един ден не реших да проверя маслото! Резултатът беше суха пръчка :shock: . Не се вижда да тече масло. Когато се форсира на място от ауспуха излиза черен пушек. Също така има проблем и със карбуратора, иглата за сместа, е завита до последно от някой БАШ майстор и е изпилил по такъв прекрасен начин 6-тограма , че сега е закръглено отвсякъде и съответно не може да се отвие. На диагностика показа 0,33 при нормално 1,30 (поне така каза човекът в сервиза). Къде ли не го мъкнах (на стругар, във МОто Пфое ,но там искаха да ми отрежат главата от глезените - 250 лева за средната част на карбуратора :shock: ).
Да се върна пак на въпроса с маслото. Като се отвори капачката за наливане на масло, се забелязва доста сериозен нагар !
Вече започвам да мисля за основен ремонт на двигател :(

Ами това е засега от мене! Извинете ме за невежеството :) и Благодаря на всички отзовали се!

Bakara
потребител
потребител
Регистриран: 18 фев 2005, 14:19
Модел на автомобила: Ford fiesta

Мнение от Bakara » 22 май 2006, 17:47

Нещо много елеметарно, едва ли е само то, но провери си хлабините на клапаните. Също така може да имаш и заминали сегменти. Докато работи двигателя, като отвориш капачката на маслото духа ли?

sdnt
потребител
потребител
Регистриран: 22 май 2006, 10:54
Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.1 90 година
Контакти:

Мнение от sdnt » 25 май 2006, 09:24

Bakara написа:Нещо много елеметарно, едва ли е само то, но провери си хлабините на клапаните. Също така може да имаш и заминали сегменти. Докато работи двигателя, като отвориш капачката на маслото духа ли?
Здравей,
съжалявам че чак сега отговарям!
Проверих дали духа докато работи колата, и установих , че духа доста!
Явно оттам идва целия проблем с маслото!
Някакви предложения за сервиз?

Благодаря!

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”