Масло за Zetec 1.25 97 година
-
- потребител
- Регистриран: 29 мар 2006, 22:12
- Модел на автомобила: Фиеста 1.25 Zetec
- Status: Извън линия
Масло за Zetec 1.25 97 година
Здравейте,
Имам една фиестичка - Zetec, 1.25, 97 година, откакто я купих и навъртях около 7000 км. В момента я карам с масло 15W-40 минерално на OMV, обаче не съм сигурен че това е най-доброто за колата. Бихте ли ми казали кое според вас е добро масло?
Тъй като гледам че има много различни мнения по въпроса във форума...
Пропуснах да кажа, че имам няколко малко хлабави клапана (което вводи до лек шум при потегляне), които не ми се занимава да оправям на този етап.
Благодаря предварително!
Имам една фиестичка - Zetec, 1.25, 97 година, откакто я купих и навъртях около 7000 км. В момента я карам с масло 15W-40 минерално на OMV, обаче не съм сигурен че това е най-доброто за колата. Бихте ли ми казали кое според вас е добро масло?
Тъй като гледам че има много различни мнения по въпроса във форума...
Пропуснах да кажа, че имам няколко малко хлабави клапана (което вводи до лек шум при потегляне), които не ми се занимава да оправям на този етап.
Благодаря предварително!
Благодаря,
Георги
Георги
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=4474
Ей тва не го ли видя най отгоре ? ВАЖНА ТЕМА пише. Специялно направена за всякакви въпроси за маслото.
Иначе правилното масло за Zetec e 5W30 пълна синтетика. В Мото-Пфое има на MotorCraft на доста добра цена.
П.С. очакваме включване от paci който този път вече директно ще забърше темата
Ей тва не го ли видя най отгоре ? ВАЖНА ТЕМА пише. Специялно направена за всякакви въпроси за маслото.
Иначе правилното масло за Zetec e 5W30 пълна синтетика. В Мото-Пфое има на MotorCraft на доста добра цена.
П.С. очакваме включване от paci който този път вече директно ще забърше темата

-
- потребител
- Регистриран: 29 мар 2006, 22:12
- Модел на автомобила: Фиеста 1.25 Zetec
Брех, това прозвуча като заплаха...DigiPro написа:П.С. очакваме включване от paci който този път вече директно ще забърше темата
Знаеш ли, точно по български звучиш... Специално тази тема я четох но се оказва че освен спецификациите зависи и от още някои нещица като в какво състояние ти е двигателя (например)...
А и не мога да разбера какво толкова се дървиш за това че съм попитал? В крайна сметка нали за това е форума??? Писал съм на български, спазил съм правилата, има ли някакъв проблем??? Все едно ви взимат пари на месец (за хостинг) за брой теми

paci: Ако си прочел темата (също закована ВАЖНА) за лошата работа на двигателя щеше да забележиш колко труд е хвърлил човека в ровене и на този форум.
Във важната тема за маслото има едно мнооого дълго писано за маслото за Zetec чети и не се цупи като ти правят забележка. Много ясно съм казал в началото на темата защо я правя важна. Маслото за Zetec e 5W30 ако имаш проблеми при работата на двигателя с това масло тогава пусни нова тема какво да правиш.
Едно извинение обаче ти дължа ако наистина си чел важната тема за маслото.
Втора седмица съм с тази Фиеста в профила ми а преди това бях с Ескорт '87 1,3 44KW HCS - има корекция в мнението ми за маслото
Благодаря,
Георги
Георги