Странен звук!!
-
- потребител
- Регистриран: 17 фев 2006, 15:40
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8i DOHC 1796cc 16V Zetec 85KW (115PS); 95 - комби,АГУ BRC Sequent Injection
Ford Fiesta 1,4i 2008г. - Местоположение: гр Сопот
- Status: Извън линия
Странен звук!!
Преди няколко дни започна да се появява...един странен звук до като ДВГ-то работи...
Скърцане....подобно на това на ремък зимата....до като загрее двигателя ( карах една служебна вектра) скърцаше ремъка...
При мен обаче този звук е постоянен като понякога изчезва...като че ли става обатното като загрее се появява...
Въпроса ми е .....ремъка който върти генератора, климатика и хидравликата ( пистов мисля се наричаше ?), какъв ресурс има....натяга ли се.....?
Като че ли оттам идва звука, но пък може и да е някоя ролка......
Идеи ?
Скърцане....подобно на това на ремък зимата....до като загрее двигателя ( карах една служебна вектра) скърцаше ремъка...
При мен обаче този звук е постоянен като понякога изчезва...като че ли става обатното като загрее се появява...
Въпроса ми е .....ремъка който върти генератора, климатика и хидравликата ( пистов мисля се наричаше ?), какъв ресурс има....натяга ли се.....?
Като че ли оттам идва звука, но пък може и да е някоя ролка......
Идеи ?
- chains
- потребител
- Регистриран: 08 мар 2005, 23:25
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 TDI `94 CLX Turnier & Focus 1.6 V16 `00 Turnier
Ако е ремъка - не е страшно най-много да се скъса /но ако си закупиш резервен ще можеш да се оправиш в рамките на 5-10м/ Може просто и ремъка да се е поразхлабил леко, което е нормално с времето да се доопъват чат пат; Но ако проблема наистина е във водната помпа, то бих ти препоръчал да не рискуваш, а да ограничиш шофирането само до курса към сервиза, защото при евентуален отказ на помпата в тези жеги ще ти коства после доста скъп ремонт /пилене на главата, нови гарнитури и т.н/!!!!
-
- потребител
- Регистриран: 17 фев 2006, 15:40
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8i DOHC 1796cc 16V Zetec 85KW (115PS); 95 - комби,АГУ BRC Sequent Injection
Ford Fiesta 1,4i 2008г. - Местоположение: гр Сопот
ре
Върнахме се днес от сервиза.....нищо не направили....в Бош ме пратиха в съседния до тях "Пенев" ,защото това било механика....Явно имат договорка двата сервиза....а от този Пенев, казаха карай така не можем да разберем ролка ли е ремък ли е, на всичкото отгоре ми изчезна стъклото на десния преден мигач....
Счупили ли са го.....откраднато ли е ....
Изглежда ми че е свалено...
Някакви идеи от къде мога да се сдобия с такова и на каква цена ?
Счупили ли са го.....откраднато ли е ....
Изглежда ми че е свалено...
Някакви идеи от къде мога да се сдобия с такова и на каква цена ?
- MegatroniC
- потребител
- Регистриран: 29 апр 2006, 22:42
- Модел на автомобила: Fiesta MK IV Ghia 1,25i 16V Zetec-S
Honda Jazz II 1.3 iDSI - Местоположение: Бургас
- Контакти:
Re: ре
според си го търси от сервиза, би трябвало да вдигнеш луд скандал, неможе така, писна ми вече от "българска му работа"TIN написа:Някакви идеи от къде мога да се сдобия с такова и на каква цена ?