Извинявам се ,ако темата не е за тук ...
Карам Форд Ескорт 93-та 1.8 16v ,вчера я взех от профилактичен ремонт : преглед на спирачки,смяна на масло,смяна на свещи ...
та проблема ми е следния : Понякога колата отказва да запали,давам контакт и няма никаква реакция (стартера въобще не завърта) ..извинете ,ако използваната "терминология" не е правилна ,но от скоро съм шофиор (6-7 месеца ) и не съм запознат много с ДВГ-тата ...,та при контакт просто си светва всичко по таблото,но няма "детонация" ,просто се чува ,че горивната помпа тръгва и дотам ...мислех си ,че този проблем може да се е дължал на стари свещи,но бяха сменени вчера ...и още по странното,е че този проблем се е случвал точно 3 пъти за 6 месеца от както я карам ,единия път се случи на "топъл" двигател ...бях изминал 60-на км и спирам пред гаража и я гася и след това няма палене (след 20-на минути запали все пак ..) ....,не мисля ,че е и от акумулатора понеже ток си има ..централното работи ,ел стъклата също ...,свещите също ги отписвам,защото и със старите и с тези новите пак го има този проблем ...,другото което ме учудва,че до сега винаги е палила от раз ...,а когато се появи този проблем ...просто изчаквам 15-20 минути и след това отново запалва от раз ,но когато се появи правя по 5-6 опита,да запали и няма ефект(не искам да правя повече ,да не би да падне акумулатора) ....цялата работа ,въобще не ми е ясна,а другото което ме учудва толкова е ,че за 6 месеца средно интензивно каране ,ми се е случвало 3 пъти ....ще се радвам ,ако някой по-запознат може да сподели опит или да даде малко инфо по въпроса
Поздрави