Фиеста 1.1- карбуратор или моно?
- gad
- потребител
- Регистриран: 11 авг 2006, 00:38
- Модел на автомобила: Fiesta 1.1mi '92
- Status: Извън линия
Фиеста 1.1- карбуратор или моно?
Здравейте, наскоро взех една фиеста 1.1 и имам няколко въпросчета към запознатите:
1. Основното е че незнам чист карбуратор ли е или е моно, който я погледне все различно казва. На талона пише че е 37кв , 92год, със автоматичен смукач е.
2. Отзад пише fiesta clx, във форума четох някъде, че е нещо за нивото на оборудване, но тя горката няма никакви екстри.
3. Някакво масло 15w40 добре ли е да и сложа.
Иначе колицата е запазена, за градски условия е супер. Е малко подрусва, ама те и наште пътища са си еВали майката.
Ае поздрави и мерси.
1. Основното е че незнам чист карбуратор ли е или е моно, който я погледне все различно казва. На талона пише че е 37кв , 92год, със автоматичен смукач е.
2. Отзад пише fiesta clx, във форума четох някъде, че е нещо за нивото на оборудване, но тя горката няма никакви екстри.
3. Някакво масло 15w40 добре ли е да и сложа.
Иначе колицата е запазена, за градски условия е супер. Е малко подрусва, ама те и наште пътища са си еВали майката.
Ае поздрави и мерси.
- gmivanko
- потребител
- Регистриран: 02 юли 2006, 02:40
- Модел на автомобила: Peugeot 205 GTI16 & 405 1.9GRi Renault Espace2 2.1TD
- Контакти:
Знаи като свалиш капака на въздушния филтър (ако е над самия карбуратор) и поглеждаш в самата клапа (дупката) на карбуратора и ако най-отгоре има само една извита тнка извита на 180градуса тръбичка значи е чист карбуратор. А ако пак най-отгоре има вместо тази игла (тръбичката дето обясних) влизат 2 жички значи трябва да е моно.
П.П. Но снимай самия двигател и самия карбуратор от горе (та да се види това дето обяснявах) И може да кажеш какъв вдигател е, като кажеш кода на двигателя, който ти го пише на Алуминиевата табелка при теглото и рема номера, на графа "Motor" (най-отпред на между фаровете) и също го има и на самия блок, но там е по-сложно да се намери, защото попринцип е много клеясало и не се паспознава много добре.
П.П. Но снимай самия двигател и самия карбуратор от горе (та да се види това дето обяснявах) И може да кажеш какъв вдигател е, като кажеш кода на двигателя, който ти го пише на Алуминиевата табелка при теглото и рема номера, на графа "Motor" (най-отпред на между фаровете) и също го има и на самия блок, но там е по-сложно да се намери, защото попринцип е много клеясало и не се паспознава много добре.
- gad
- потребител
Звънях в СКАТ и те незнаят. Иначе гледах в "дупката" и има нещо като извита тръбичка (пластмасова!), жички нямаше та може да е без моно. Двигатела е B6 май, но както и да е, ще я карам да и слагат газ така че газаджията треа да каже какво е, нали има значение за вида на газовата ако не се лъжа. Благодаря на отговорилите и ще помоля само да ми дадете някакви линкове с инфо за тея фиести да се информирам малко, щото в google нищо добро не намирам, само някви обяви ми дава. Мерси
- licho
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.1 mi, 1992, Черна лимунзина с три врати
Фиат Браво 1.2 1999, Черна лимунзина с три врати - Status: Извън линия
G6A е моноинжекция виж по каталозите.gad написа:В горния отговор не съм написал нищо вярно. Моноинджекцион е и двигатела не е B6, а е G6
а трябва да имаш ел фарове и часовник. вероятно нямаш запалка. и това е в екстрите на clx. иначе мини на диагностика няма да е лошо

- gmivanko
- потребител
- Регистриран: 02 юли 2006, 02:40
- Модел на автомобила: Peugeot 205 GTI16 & 405 1.9GRi Renault Espace2 2.1TD
- Контакти:
Това вече е рдуга работаgad написа:...двигатела не е B6, а е G6

- gad
- потребител
Ето какво намерих в едно много готино сайтче, тука от форума го видях:
1.1- 40кв(54кс) 4ск.
1.1i - 37кв(50кс) 5ск.
Някой, ако има в бъдеще подобно питане на мойто и не разбира от двигатели, като мен
, може да се ориентира по киловатите (знаех си аз).
И двата мотора ги дават G6A! Струва ми се странно карбуратора да е с по-голяма мощност(цели 4к.с.
). А на вас?
1.1- 40кв(54кс) 4ск.
1.1i - 37кв(50кс) 5ск.
Някой, ако има в бъдеще подобно питане на мойто и не разбира от двигатели, като мен

И двата мотора ги дават G6A! Струва ми се странно карбуратора да е с по-голяма мощност(цели 4к.с.

-
- потребител
- Регистриран: 18 фев 2005, 14:19
- Модел на автомобила: Ford fiesta
Мисля че карба имаше повече коне защото моното е с катализатор, но не съм сигурен. Иначе като конструкция блоковете на двигателите май са еднакви, и двата са HCS ако не се лъжа, с повдигачи, долен РВ и верига, единствената разлика е горивната система, моно инжекциона има сигурно и ламбда сонда, за да може да управлява подаването на гориво и DIS запалване, докато карбуратора има EDIS запалване, при което май предварението се управлява от вакуума(разреждането) преди карбуратора. Това са свободни разсъждения, не си длъжен да ми вярваш, защото не съм сигурен.