Оборотомер....
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
- Status: Извън линия
Оборотомер....
Взех си ново табло което има оборотомер, защото мойто няма. Въпроса ми от къде трябва да пусна кабел за него защото на куплунга ми естествено няма
То бива икономии от страна на Форд ама чак пък толкова
Колата е 1,1 моноинжекция. Знам че на карбураторните се взема сигнал от + на бобината ама при мен май не е така.

Колата е 1,1 моноинжекция. Знам че на карбураторните се взема сигнал от + на бобината ама при мен май не е така.
- DigiPro
- потребител
- Контакти:
Схема
Ето и схема според която ми се струва, че трябва да взема сигнал от второ или десето краче на куплунга на EDIS

- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Re: Оборотомер....
Сигурен ли си, че на куплунга нямаш? Обикновено липсва само контактната пластина. Такава е философията на Форд - правиш един модел инсталация, а не отделна за всяка модификация. Демек - поръчваш си колата, но си поръчваш и екстрата оборотомер, плащаш - а те само ти сагат другото табло и го закачат, БЕЗ да пускат нови кабели или сменят инсталацияDigiPro написа:...защото на куплунга ми естествено няма.

- DigiPro
- потребител
- Контакти:
Проработи :)
Схемата се оказа вярна. Вързах оборотомера към 2-ро краче на EDIS модула. Единствения зелен кабел на куплунга. Прокарах кабела покрай жилото на километража. Понеже на куплунга освен че нямаше кабел нямаше и щифт, пригодих от един друг.
- поната
- потребител
- Регистриран: 17 сеп 2005, 17:48
- Модел на автомобила: Fiesta 1.3mi94. Форд торнео-транзит 07 Tdci 130hp. Яде спортни хонди за закуска, вечер кот има.
Аз също си купих с обортомер но само го фклучих и естесвено не тръгна беше от 1.4 89 и го върнах в моргата. Сега си закачих от лада
РАботи обаче измерва с много ниски стоиности немога да развия повече от 2000-2500 об. костава.
Хора някои мойели да ми каже при (1.3 куб- Фиеста моно). На пета скорост, при 100км, на равен път без да ускорява колата, колко показва оборомера????? зада си настроя оборомера от ЛАДа 07 става

Хора някои мойели да ми каже при (1.3 куб- Фиеста моно). На пета скорост, при 100км, на равен път без да ускорява колата, колко показва оборомера????? зада си настроя оборомера от ЛАДа 07 става
- поната
- потребител
- Регистриран: 17 сеп 2005, 17:48
- Модел на автомобила: Fiesta 1.3mi94. Форд торнео-транзит 07 Tdci 130hp. Яде спортни хонди за закуска, вечер кот има.
Опааа!!!
Абе Паци прав си, че много грешки правя, но все пак това не е форум за филолози по български език. Шъмъ извиняяш начи!!!!! 

- DigiPro
- потребител
- Контакти:
Вижте какъв линк имаше пуснат в форума в дир.бг
http://www.fiestaturbo.com/phpBB/viewtopic.php?t=51448
Те хората го написали съвсем ясно и точно даже със снимки. Пък аз като слагах моя оборотомер се наложи да преоткривам топлата вода
http://www.fiestaturbo.com/phpBB/viewtopic.php?t=51448
Те хората го написали съвсем ясно и точно даже със снимки. Пък аз като слагах моя оборотомер се наложи да преоткривам топлата вода

- beni barzia
- потребител
- Регистриран: 24 окт 2005, 23:05
- Модел на автомобила: Eskort 96,1.6-16V/BMW E30