Focus или Мондео
- 
				Adnan
- потребител 
- Регистриран: 14 ное 2006, 09:14
- Модел на автомобила: Focus
- Контакти:
- Status: Извън линия
Focus или Мондео
Здравейте на всичики от форума ! 

Бих искал да задам няколко въпроса в момента съм в леко колебание дано да не съм сбъркал мястото за питане :
Отскоро си продадох колата и бих искал да си закупя Форд ( решихме го в семейния съвет ) но се колебая между Фокус или Мондео знам че Мондеото е по висок клас кола но Фокуса ( хетчбег ) изглежда по спортно а Мондеото по като за улежали.
Ако някой притежава от следните модели Mondeo 2.0 TDCi ( 130 HP ) ( без комби ) 2003
или Focus 1.8 TDCi ( 115 HP ) ( Хетчбег ) 2003
били ми описал макар и накратко как се държат двата модела на пътя колко им гори какви са срещаните проблеми ?
Знам че разликата е цената по между им е доста но не чак астрономическа !

Благодаря предварително !

Бих искал да задам няколко въпроса в момента съм в леко колебание дано да не съм сбъркал мястото за питане :
Отскоро си продадох колата и бих искал да си закупя Форд ( решихме го в семейния съвет ) но се колебая между Фокус или Мондео знам че Мондеото е по висок клас кола но Фокуса ( хетчбег ) изглежда по спортно а Мондеото по като за улежали.
Ако някой притежава от следните модели Mondeo 2.0 TDCi ( 130 HP ) ( без комби ) 2003
или Focus 1.8 TDCi ( 115 HP ) ( Хетчбег ) 2003
били ми описал макар и накратко как се държат двата модела на пътя колко им гори какви са срещаните проблеми ?
Знам че разликата е цената по между им е доста но не чак астрономическа !
Благодаря предварително !
- BadAngel
- потребител 
- Регистриран: 03 авг 2005, 00:07
- Модел на автомобила: '06 Ford Focus
- Контакти:
ако се решиш да купуваш мондео на старо един съвет от мен - изчакай до началото на 2007ма година, защото тогава излиза новия модел мондео и цените на стария се очаква да паднат с 5-10%, това разбира се е при условие, че колата не ти е спешна  

а другото, което ми се иска да те посъветвам е, да не робуваш на модел или марка, при колата втора употреба все едно взимаш коте в чувал, избери не модел, а кола -> това което искам да кажа е, да потърсиш пазена и гледана кола, която не е сплескана от каране и после да си имаш проблеми, найстина колебаеш се между коли 2003та година, което си е 4 годишна кола и се очаква да няма проблеми, но се оказва, че някои имат, а при по-новите модели коли като тях части втора употреба няма, така че ремонтите са маса пари ако примерно си си намисли да вземеш мондео, а попаднеш на пазен фокус, не се замисляй
 ако примерно си си намисли да вземеш мондео, а попаднеш на пазен фокус, не се замисляй  

а другото, което ми се иска да те посъветвам е, да не робуваш на модел или марка, при колата втора употреба все едно взимаш коте в чувал, избери не модел, а кола -> това което искам да кажа е, да потърсиш пазена и гледана кола, която не е сплескана от каране и после да си имаш проблеми, найстина колебаеш се между коли 2003та година, което си е 4 годишна кола и се очаква да няма проблеми, но се оказва, че някои имат, а при по-новите модели коли като тях части втора употреба няма, така че ремонтите са маса пари
 ако примерно си си намисли да вземеш мондео, а попаднеш на пазен фокус, не се замисляй

Играчките се променят,
момчетата - не.
						момчетата - не.
- 
				Adnan
- потребител 
- Регистриран: 14 ное 2006, 09:14
- Модел на автомобила: Focus
- Контакти:
Вчера се наложи да изляза кам центъра и спрях пред една банка 
Незнам как някакав шанс но пред банката бяха паркирали Мондео и Фокус ама буквално един до друг до сега ги бях вигдал само по отделно еехх какво да ви кажа Фокуса просто избледняваше
Няма съмнение Мондео ще е по голям комфорт по улежало изглежда !
 по голям комфорт по улежало изглежда !
Преди една седмица карах тест Фокус 1.8 TDCI, хареса ми но не съм се возил на Мондео. все пак 2.0 130 коня няма да хич малко дори и на по тешкото купе

Но само незнам как е подржката на Мондеото двигател както и да е но ме вълнува как ли е с окачването ? Чупи ли се много скъпи ли са им частите ?

Незнам как някакав шанс но пред банката бяха паркирали Мондео и Фокус ама буквално един до друг до сега ги бях вигдал само по отделно еехх какво да ви кажа Фокуса просто избледняваше
Няма съмнение Мондео ще е
 по голям комфорт по улежало изглежда !
 по голям комфорт по улежало изглежда !Преди една седмица карах тест Фокус 1.8 TDCI, хареса ми но не съм се возил на Мондео. все пак 2.0 130 коня няма да хич малко дори и на по тешкото купе

Но само незнам как е подржката на Мондеото двигател както и да е но ме вълнува как ли е с окачването ? Чупи ли се много скъпи ли са им частите ?
- red
- потребител 
- Регистриран: 04 окт 2005, 10:36
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0L 16 combi mkII GHIA GAZ
- Контакти:
най лесно е да провериш в магазините... не разбирам защо не искаш комби...аз друго вече не бих си купил. избери си мондео две мнения няма, но аз бих предпочел късна ІІ (модило до 2001) Другата изглежда по-добре външно, но иначе не ми допада. Имай предвид имам ІІ лична и ІІІ служебна, а и разликата в цените е огромна