Няколко проблема с Фиеста.
- yellowblack
- потребител
- Регистриран: 23 ное 2006, 00:49
- Модел на автомобила: Cougar 2.5 V6 24V Duratec
- Status: Извън линия
Няколко проблема с Фиеста.
Имам фиестичка 86г с 4 степенна скоростна кутия и нека отбележа ,че понятие си нямам какво става и въобще от автомобила.При включването на първа скорост винаги се чува нещо като хрупане ,но слабичко,а също така и при задна скорост.Там вече направо си се чува сериозно,а е с чисто нов феродов диск,притискателен диск+ремъци "мремъци" ..... всичко чисто ново.Втория проблем е с маслото което много бавно подкачва.Лампичката изгасва като я изфорсирам ,но пак светва като паднат оборотите и е така около 4-5км докато загрее.Слагам и Prista Oil Super Gas и нямам оборотомер за да видя на колко изгасва.И накрая ,че поста стана "малко" дългичък ,ако има значение някъкво да се ориентирате за точния модел колата е 950 кубика 45 коня.
П.П. Чудесен форум !
П.П. Чудесен форум !
Desire for Cosworth ...
-
- потребител
- Регистриран: 21 ное 2006, 10:45
- Модел на автомобила: Orion 1,6 Ghia 91
- Контакти:
За маслото може и от датчика да е. Аз имах следния случай: тръгвам една сутрин за София по тъмно и на около 10 км от града на тихи обороти ми светна лампата за маслото. като вдигна над 2500 оборота гасна. притесних се сериозно, обаче навън тъмно и нишо се невижда. И така още няколко км. на високи обороти до следващия град и там под една лампа спрях и отворих капачката на двигателя и видях че хвърля масло на клапаните. И така успокоен си отидох на София. Там си купих нов датчик за маслото, обаче нямаше къде да го сменя и отложих за след като се прибера у нас. Обаче на следващият ден като запалих и всичко точно, лампата си огасна както си е нормално.И така вече една година си карам и си държа датчика в кутииката у нас.
Така че провери си датчика да не е замърсен нещо и тогава на майстор.
Така че провери си датчика да не е замърсен нещо и тогава на майстор.
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Re: Няколко проблема с Фиеста.
Възможно е "хрупането" да идва от недобре центриран скоростен лост. Центровката става есно по принцип. Ако и след центровка не се оправи - следващото е синхронизатори. Но по-скоро е първото и/или ограничителното палче против неволно включване на тези скорости...yellowblack написа:...При включването на първа скорост винаги се чува нещо като хрупане ,но слабичко,а също така и при задна скорост.Там вече направо си се чува сериозно,а е с чисто нов феродов диск,притискателен диск+ремъци "мремъци" .....
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Re: Няколко проблема с Фиеста.
И в добавка на горното - провери за износени втулки на системата от лостове от скоростния лост до скоростната кутия. Тъй като ти е на възраст автомобила има вероятност да имаш износвания.kEFi написа:Възможно е "хрупането" да идва от недобре центриран скоростен лост. Центровката става есно по принцип. Ако и след центровка не се оправи - следващото е синхронизатори. Но по-скоро е първото и/или ограничителното палче против неволно включване на тези скорости...yellowblack написа:...При включването на първа скорост винаги се чува нещо като хрупане ,но слабичко,а също така и при задна скорост.Там вече направо си се чува сериозно,а е с чисто нов феродов диск,притискателен диск+ремъци "мремъци" .....
- yellowblack
- потребител
- Регистриран: 23 ное 2006, 00:49
- Модел на автомобила: Cougar 2.5 V6 24V Duratec
Колата ми е подарък и нещо съм бил в заблуда още от 7 април (тогава ми я подариха).Колата се води 84год 935 кубика 45 коня по големия талон ,но незнам дали не е регистрирана като по-малка кубатура .....
Благодаря много на отзовалите се по-горе ! От 2 дни я карам на бензин и лампичката на маслото гасне след като потегля ,но ще я карам на доктор де няма как.Със скоростната кутия няма как да се оправя сам и сега ще прегледам препоръчаните сервизи и от къде да взимам оригинални части.
Отново благодаря на отзовалите се.
jordj Не се бях сетил за софтуера сега ще го смъкна да я видя красавицата в крайна сметка каква се води.
ЕДИТ:Да МикроКат вече е инсталиран.По-късно ще отскоча да и видя номера как е само.
Благодаря много на отзовалите се по-горе ! От 2 дни я карам на бензин и лампичката на маслото гасне след като потегля ,но ще я карам на доктор де няма как.Със скоростната кутия няма как да се оправя сам и сега ще прегледам препоръчаните сервизи и от къде да взимам оригинални части.
Отново благодаря на отзовалите се.
jordj Не се бях сетил за софтуера сега ще го смъкна да я видя красавицата в крайна сметка каква се води.
ЕДИТ:Да МикроКат вече е инсталиран.По-късно ще отскоча да и видя номера как е само.
Последна промяна от yellowblack на 24 ное 2006, 10:33, променено общо 1 път.
Desire for Cosworth ...