проблем след измиване на мотора!
-
- потребител
- Регистриран: 06 ное 2005, 18:55
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0 Zetec ST
- Контакти:
- Status: Извън линия
проблем след измиване на мотора!
Колеги,вчерар си измих двигателя 1.8 ТДИ,Проблема е следния: от време на време при ускореие колата забива моцуна започва да трака (все едно всички дюзи "пикаяат") и изпушва много сериозно.Проблем при паленето няма,също и при работата на свободен ход!Сигурен съм че е от измиването защото се получи след миенето,а и същото ми се е случвало и преди,но след като престоя една нощ,явно изсъхна и се оправи,но сега не е така.Днес също го има проблема,макар и да се проявява по рядко.Какво може да е?Аз предполагам че е някои датчик!.Проблема не се наблюдава постоянно,а от време на време.Пример:Като тръгна от първа скорост и колата забие моцуна изпушва,връщам газта и постепенно ускорявам след 2500 оборота започва да наира по добре,но пак е зле сравнение с нормалното,после изведнъж се правя и върви като змеи ,и на ниски и на високи обороти,просто проблема се появява за момент и изчезва.Понякога по често понякога не толкова!
-
- потребител
- Регистриран: 29 юни 2005, 16:01
- Модел на автомобила: Ford FOCUS 1.8 TDCi 115ps
Според мвн преди да пипаш каквото и да било по мотора просто го остави да позагрее добре и той сам ще си исъхне. наистина си вкарал влага в някой куплунг на датчик и тои ти прави мизерии.ако не си си изключил системата за рециклиране на изгорелите газове и извади маркуча на вакуума от клапана на генерацията и виж има ли положителен ефект. Може тично там да си намокрил и да са включва за по-дълго от нормалното и да ти дави колата. Ефекта би бил като описания от теб. Само запуши маркуча за вакуума като го извадиш да не се пълни с боклуци.
-
Не е от миенето
Аз никога не съм мил двигател и вече няколко пъти ми се появява същия проблем: започва да трака страшно после се изфорсирва двигателя и изпушва черен дим от ауспуха. Засега никой не е открил причината.
Предположения:
1. Въздух в помпата и самозапалване
2. По тръбичката, която свъзва помпата с турбото вкарва нафта в цилиндрите
3. Запушена дюза (обаче ме съмнява сама да се отпуши)
Каква е истинската причина бъдещето ще покаже, щото диагностиката в МП показва че всичко е перфектно

Предположения:
1. Въздух в помпата и самозапалване

2. По тръбичката, която свъзва помпата с турбото вкарва нафта в цилиндрите

3. Запушена дюза (обаче ме съмнява сама да се отпуши)
Каква е истинската причина бъдещето ще покаже, щото диагностиката в МП показва че всичко е перфектно

- nicko
- потребител
- Регистриран: 03 окт 2006, 15:26
- Модел на автомобила: Ford Mondeo-Kombi 2.0 136 DOHC 1993г
И аз получих проблем след измиване на мотора но аз съм с бензин не ще да върви, а вдига обороти, а като натисна педала на газта до край се едно има турбо. Минах нарочно около 100 км. Вдигнах до 160 и върви, но като не натискам газта до ламарината невърви. Какво да правя. Ако отида на елкон ще разберат ли нещо. Ходих в сервиз и нищо.

- nicko
- потребител
- Регистриран: 03 окт 2006, 15:26
- Модел на автомобила: Ford Mondeo-Kombi 2.0 136 DOHC 1993г
Много ви моля хора ако знае някой какъв е проблема да сподели, че незнам какво да правя вече.nicko написа:И аз получих проблем след измиване на мотора но аз съм с бензин не ще да върви, а вдига обороти, а като натисна педала на газта до край се едно има турбо. Минах нарочно около 100 км. Вдигнах до 160 и върви, но като не натискам газта до ламарината невърви. Какво да правя. Ако отида на елкон ще разберат ли нещо. Ходих в сервиз и нищо.

-
- потребител
- Регистриран: 06 ное 2005, 18:55
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0 Zetec ST
- Контакти:
Колата се оправи от самусебе си!Предполагам че проблема идва от намокряне на един от няколкото куплонга които са на помпата,мисля че е от там,защото тои е леко оголен,и наи вероятно замасява като се намокри!При следващото миене ще го предпазя от вода,и ще видя какъв ще е резултата,но това сигурно ще е чак след година
Мерси за отговорите!