Ford подготвя ново поколение на Fiesta

Предимно, но не само за Форд.
kpaci
потребител
потребител
Мнения: 142
Регистриран: 08 дек 2006, 08:08
Модел на автомобила: Караше
FORD ORION 1.8D'92
Местоположение: София
Status: Извън линия

Ford подготвя ново поколение на Fiesta

Мнение от kpaci » 29 яну 2007, 13:11

Днешният Ford Fiesta е един от най-старите модели в класа на малките автомобили. След лек фейслифт през миналата година моделът все още се продава добре в Европа, съобщават от automediapro.com.

Сегашната Fiesta се появи през 2002 г. Доброто поведение на пътя, приятният дизайн и приемливата цена превръщат Fiesta в един от най-търсените малки автомобили на европейските пазари. Според британското списание Autoexpress обаче, това е последната година на този автомобил.

Новото поколение на Fiesta вече е готово като дизайн и технически решения и след около година вече ще бъде на пазара. Тя ще има доста по-динамичен вид и ще вземе някои от дизайнерските особености на вана S-MAX.

Аutoexpress показва как би трябвало да изглежда новата Fiesta, без това да са официални снимки на автомобила, който е готвен за сериозен конкурент на Opel Corsa, Fiat Grande Punto, Peugеot 207, Citroen C3 и новата Skoda Fabia. Това ще бъде седмото поколение на Ford Fiesta (моделът се предлага от 30 години), и ще бъде произвеждано на платформата B2xx, на която ще бъде изработвана и бъдещата Mazda 2.

Новата Fiesta ще бъде по-голяма във всички посоки от предходната. Интересно е, че Fiesta ше бъде един от първите европейски модели на Ford, който ще получи технологията Sync, разработвана съвместно с Microsoft. Това е система за комуникация и забавление, която подкрепя включването на мобилен телефон, има MP3 плейър iPOD и може да бъде командвана с глас.

Според британското списание, новата Fiesta ще бъде предлагана с пет двигатели - бензинови с обем 1.3, 1.6 и 1.8 литра тип Duratec SCi с директно впръскване на горивото и дизелови с обем 1.4 и 1.6 литра. Интересно е, че по-мощният дизел е разработен съвместно с PSA Peugeot Citroen.

На по-следващ етап ще се появи и „гореща" версия ST, която ще бъде с турбобензинов двигател с обем 1.6 литра и мощност 170 к.с. От Ford планират скоро след новата Fiesta да покажат и новия Ford Fusion. Той обаче ще се казва Ford B-MAX и ще бъде доста по-голям в сравнение със сегашния Fusion.
Изображение
Аutoexpress показва как би трябвало да изглежда новата Fiesta, без това да са официални снимки на автомобила.
Източник

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Мнения: 3143
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Местоположение: СОФИЯ
Контакти:
Status: Извън линия

Мнение от cenzor » 30 яну 2007, 07:48

Ето малко по-големи изображения:
http://bp3.blogger.com/_FoXyvaPSnVk/Rbo ... STA1_2.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://bp3.blogger.com/_FoXyvaPSnVk/Rbo ... STA1_1.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

:shock:

Отговори

Върни се в “НОВИНИ”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 56 госта