ТЕЧ НА ВОДА В КУПЕТО на ФИЕСТАТА
-
- потребител
- Регистриран: 03 фев 2007, 09:42
- Модел на автомобила: ford fiesta
- Status: Извън линия
ТЕЧ НА ВОДА В КУПЕТО на ФИЕСТАТА
Не мога да разбера защо при дъжд купето в краката на шофьора на форд фиеста се пълни с вода?
Айде за уточнение и малко данни - 1.3 двигател, бензин, година 95, с 5 врати, с 2 въздушни възглавници и ел стъкла е модела
- FordSierra1.6L
- потребител
- Регистриран: 28 фев 2005, 22:11
- Модел на автомобила: Ford mondeo MK2 2.5 V6 "ST"
Re: ТЕЧ НА ВОДА В КУПЕТО
ми виж да няма некоя дупка отдолу и оттам да пръска и да се мокри.Друг вариянт е от някаде да се стича вода но откадеабоба написа:Не мога да разбера защо при дъжд купето в краката на шофьора на форд фиеста се пълни с вода?

- Gate
- потребител
- Регистриран: 25 авг 2006, 19:58
- Модел на автомобила: MONDEO MK 1 - 2.0GHIA ; 1.8 16v;
SierraXR4 2.0I; - Местоположение: София
Виж поне личи ли си от някъде да има стичане,при мен преди просълзяваше от към двигателният отсег,и се получаваха наченки на гьолче!
Сега пак има подобен проблем,но установих от какво е.При вдигането на колата с подемник забелязах ,че едната тапа на купето (лигена в дясно от шофьора) ,я няма и от там влиза вода!

-
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2006, 22:34
- Модел на автомобила: FORD SIERRA 1.8TD...Opel Vectra.-Skoda Favorit
теч на вода в купето
На мен така Ориона ми се мокреше отпред от дясно в краката.Оказа се че е изгнола ламарината под акумолатора.Изрезахме я,заварихме нава и спря да тече.
-
- потребител
теч на вода в купето
подът е тапециран и немога да видя нищо, съмнявам се че е от колонката или от към двигателя
-
- потребител
теч в купето
къде са тия дренажни отвори на праговете?
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Тва за което говориш е ако има люк иначе няма. Дано не бъркам но ще се нагъзя на тази сеа да погледна по-обстойно щото верно не съм гледал но на дъртия имах люк и си ги имаше тези отвори за които говориш.Georgiev написа:Отдолу близо до местатакъдето се поставя крика отдолу.Изглеждат като процепи по заваръчния шев на прага.Дано да съм обяснил достатъчно ясно.
Аз не разбрах каква е тази фиеста за която се пита.
Някой разбра ли ?
Щото почнаха да дават мнения и колеги с ескорти за теч от мястото на акумулатора, и там съм имал съмнения на дъртия но тука става дума за фиеста а нейния акумулатор е отпред към решетката.
- chains
- потребител
- Регистриран: 08 мар 2005, 23:25
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 TDI `94 CLX Turnier & Focus 1.6 V16 `00 Turnier
Първо тече е само при шофьорските крака или и на двете места от пред?
Ако е само при шофьора, то най вероятно влиза вода през някое от уплътненията на инсталацията или на жилата! - Тук решението е хубаво обмазваш с лепило /отлично става с боди 930/ или силикон
Ако е от двете места, то значи е най-вероятно от уплътнението на прозореца /това при положение, че прозореца не е от тези дето са залепени/ - няма как смяна на уплътнението!
Лошото е, че като влиза вода в купето и се напоява килима много бавно изсъхва, като по този начин ускорява значително корозионния процес!
Ако е само при шофьора, то най вероятно влиза вода през някое от уплътненията на инсталацията или на жилата! - Тук решението е хубаво обмазваш с лепило /отлично става с боди 930/ или силикон
Ако е от двете места, то значи е най-вероятно от уплътнението на прозореца /това при положение, че прозореца не е от тези дето са залепени/ - няма как смяна на уплътнението!
Лошото е, че като влиза вода в купето и се напоява килима много бавно изсъхва, като по този начин ускорява значително корозионния процес!

-
- потребител
теч в купето
Първо да благодаря за всички мненияи съвети .
Значи "Фиестата"емодел 1992 г 1,8D с 3 врати
Купих я на старо от ръка и не съм точно запознат
как се води.
Относно теча на вода -тече само в краката на шьофьора. :
Значи "Фиестата"емодел 1992 г 1,8D с 3 врати
Купих я на старо от ръка и не съм точно запознат
как се води.
Относно теча на вода -тече само в краката на шьофьора. :

-
- потребител
- Регистриран: 24 ное 2006, 15:55
- Модел на автомобила: Форд Ескорт 1.8 TDI
Re: теч в купето
колега свали си кора на вратата като внимаваш да не счупиш държачите. Като я свалиш трябва да има нещо подобно на найлон, провери го хубаво дали е добре залепен за вратата наи вероятно някъде в долната част се е разлепил и от там ти влиза вода. Поне при мен беше така .
-
- потребител
теч
Здравейте колеги.Днес закарах колата на майстор.Качихме я на канала и обстойно я огледахме.Оказа се че около праговете има доста поизгнило.Това се видя като разчоплихме с отверка някаква боя по дъното.Махнахме и тапицерията по пода и там в дъното в ляво забелязахме чиста финна кал.Майстора каза че трябва да се позакърпи.Надявам се че ще се оправи но и майстора не е сигурен.Дано поне не ме ужули яко.
- kosiog
- потребител
- Регистриран: 06 мар 2007, 16:35
- Модел на автомобила: fiesta MK4 1.4 16V zetec-s
az imam sushtia problem, seki put se pulni s voda no samo pri shofiora
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
На БЪЛГАРСКИ ЕЗИК не можа ли да го напишеш ?kosiog написа:az imam sushtia problem, seki put se pulni s voda no samo pri shofiora

Виж си маншона на снопа кабели който влиза от двигателлния отсек в купето.
Моя го бяха продупчили като слагали алармата. Оправих се но се замислям дали да пратя някой там да си слага аларма. Много мурдарски ми беше пипана колата

- kosiog
- потребител
- Регистриран: 06 мар 2007, 16:35
- Модел на автомобила: fiesta MK4 1.4 16V zetec-s
paci написа:На БЪЛГАРСКИ ЕЗИК не можа ли да го напишеш ?kosiog написа:az imam sushtia problem, seki put se pulni s voda no samo pri shofiora![]()
Виж си маншона на снопа кабели който влиза от двигателлния отсек в купето.
Моя го бяха продупчили като слагали алармата. Оправих се но се замислям дали да пратя някой там да си слага аларма. Много мурдарски ми беше пипана колатаа ми ги бяха препоръчали тия