Регулиране температура

Отопление, вентилация, климатизация. Ключалки. Друго оборудване и принадлежности.
petertach
потребител
потребител
Регистриран: 21 фев 2008, 16:31
Модел на автомобила: Focus
Status: Извън линия

Регулиране температура

Мнение от petertach » 15 май 2008, 19:49

Въпросът ми сигурно е много тъп, но досега не съм карал кола с климатик.
Как регулирате температурата без климатроник, по-точно когато се завърти копчето при включен климатик към червеното дали климатика се натоварва по-малко или просто смесва студения въздух с топъл от парното. Как е по-правилно, чрез копчето ли да се регулира или чрез изключване и включване на климатика.

Потребителски аватар
TURBOTO
потребител
потребител
Регистриран: 01 май 2007, 13:38
Модел на автомобила: Ford Mondeo'94 1.8 16V
Status: Извън линия

Re: Регулиране температура

Мнение от TURBOTO » 15 май 2008, 20:58

Работата на климатика не зависи от положението на врътката за топлия и студен въздух,тоест не се натоварва компресора по никакъв начин,а просто се смесват двата въздушни потока(топъл и студен).Аз лично си го регулирам именно от тази врътка,особенно когато ми се изпоти предното стъкло и трябва да пусна климатика за да се изсуши,а навън времето не е за климатик си пускам парното заедно с климатика и в купето си духа топло,а климатика изсушава джама.Чувал съм,че не е хубаво да се щрака много-много климатика,тоест да го вкючваш и изключваш за да регулираш температурата,защото именно тези чести спирания и пускания натоварват компресора и може да стане някоя инфекция,а тогава вече цифроманията е голяма
Изображение

Отговори

Върни се в “ВСИЧКО ОСТАНАЛО, КОЕТО ИМА В АВТОМОБИЛА”