От мили в км/h?-мондео десен волан
- dxristov
- потребител
- Регистриран: 24 апр 2011, 02:07
- Модел на автомобила: Ford Mondeo LX 2002/2.0/145PS
- Status: Извън линия
Re: От мили в км/h?-мондео десен волан
Колеги така и не мога да разбера как да си обърна от мили в км.Значи това дисплейче и аз го имам,в смисъл виждам го по същия начин когато го погледна под ъгъл ,и също като влезна в сервзното меню дето се задържа бутона на трип компа дава се на контакт и се пуска бутона и се влиза в менюто от което може да се направи електронен обороттомер а другите менюто не ги знам още,някой ако знае нещо за тях нека сподели??Та въпроса ми е на едно от тези менюта ми светва точно така малкото дисплейче в дясно както е на картинката по долу,но немога да разбера как да влезна в другите режими които обсъдихме в предните коментари??Който знае нещо нека помогне
Благодаря!

dxristov написа:Искаш да кажеш че може да ми показва среден разход,оставащо гориво и средна скорост с натискане на бутона ли?Сащо имам още едно копче от ляво това за трип компа ми е отдясно,знае ли някой за какво е другото..утре ще го проверя..Я кажи ква е тая книга да я купувам,тия дни някаде в форума видях едно ръководство с линк към сайт за книги беше към 20на лв.кажи каква е тая книга и от къде мога да си я взема и цена?Pyrhel написа:Има, има начин, пише ги. Предполагам си с ръчни скорости, следователно така трябва да изглежда дисплея ти:
Така, можеш да обърнеш 3 стойности:Накрая ще взема да я сканирам тая пуста книга и да я туря у форума
- Средния разход (mpg). Докарай го да ти го показва и натисни веднъж без задържане бутона. Ще ти покаже l/100km
- Оставащо гориво (MILES -> КОЛОНКА). Натисни пак един път без да задържаш и ще ти покаже km КОЛОНКА
- Средна скорост (MPH). Натисни един път бутона и ще ти покаже km/h
![]()
Последна промяна от dxristov на 06 юни 2011, 21:37, променено общо 1 път.
И да се плашиш,няма да се страхуваш!
-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
Колега, въпросната промяна от мили в км, не се прави от това меню за което говориш.
В нормално състояние на показанията на таблото, с бутона от които се сменят показанията /лостчето на мигачите/ за трип компютъра, поне така е при колите с лява дирекция, сменяш докато стигнеш до въпросното показание в мили.
След това с бутона долу до циферблата като го натиснеш, минава в км, при всяко последващо натискане се сменят показанията от мили в км.
В нормално състояние на показанията на таблото, с бутона от които се сменят показанията /лостчето на мигачите/ за трип компютъра, поне така е при колите с лява дирекция, сменяш докато стигнеш до въпросното показание в мили.
След това с бутона долу до циферблата като го натиснеш, минава в км, при всяко последващо натискане се сменят показанията от мили в км.
- dxristov
- потребител
знам колега не ме разбра,исках да кажа с онова сервизно меню,че ми свети малкото дисплейче и като светне виждам колонката за бензина и другите неща,понеже е тестово меню и затова свети...иначе пробвам по онзи начин натискам копчето и само се смянят градусите във фаренхайти и обратно..пробвах и други варианти с копчето на чистачките и нестава.А по ъгъл като го гледам дисплейчето виждам че ги има екстрите както казах колонката за гориво и другите..и това ме кара да мисля ,че и при мене трябва до го има,а не излиза!?който може да помага,пък бирата от мене 

- dxristov
- потребител
Колеги с това сервизно меню за което ви говоря с трип км бутона като се натисне и даде на контакт и се пусне.......на едно от менютата ми светват всички лампички и една от тях е количката с пътя дето занася..екстрата за занясянето дето е,та щом ми светва означава ли че я имам?ЕSR ли беше ?
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
ESP се нарича. И при мен светва тази лампа в тестов режим, но нямам ESP.dxristov написа:Колеги с това сервизно меню за което ви говоря с трип км бутона като се натисне и даде на контакт и се пусне.......на едно от менютата ми светват всички лампички и една от тях е количката с пътя дето занася..екстрата за занясянето дето е,та щом ми светва означава ли че я имам?ЕSR ли беше ?
- dxristov
- потребител
аха,а как мога да разбера дали го имам?То е ясно,че не е хубаво да разбирам дали го имам ама...все пак 

- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Щом се чудиш, значи го нямаш. Ако го имаше - щеше да видиш едно голямо копче, дето го гаси.