Сгъваем ключ с дистанционно за Форд Фокус 1

Отопление, вентилация, климатизация. Ключалки. Друго оборудване и принадлежности.
Ogi81
потребител
потребител
Регистриран: 21 яну 2012, 19:18
Модел на автомобила: Renault Clio 1.2 '91 ; Ford Focus 1.4 16V '99 ; Ex BMW E30 M3 '89 ; Ex Renault Laguna 2.0 16V '99 .
Status: Извън линия

Сгъваем ключ с дистанционно за Форд Фокус 1

Мнение от Ogi81 » 23 фев 2015, 13:16

Здравейте! Искам да си направя сгъваем ключ с дистанционно за централното(без аларма) и за отваряне на багажника. Проблема е, че колата няма ключ с дистанционно. Имам два ключа, като единият е с кръглия бутон, с лампичката и с чипа на имобилайзера(зелен), другият е още по-обикновен, само с чип за имобилайзера(син), без нищо друго. Малко съм бос по темата, затова, се обръщам към вас.
Предполагам, че ще ми трябва: кутийка + бленд(знам,че колега от форума продава, има ги и при китайчетата). Може би, друг ключ, който е с бутони за централното, чиято електроника да се прехвърли в новия бленд. После нарязване на новия бленд при ключар и накрая, обучение на новия ключ, но това са си само мои догадки. Ще се радвам ако се изкаже някой, по-компетентен от мен по темата. :)

П.п. Ако процедурата е много сложна и/или много скъпа, знам, че мога да си купя само модул, с дистанционно за централно(отделно от ключа) но се интересувам повече от първия вариант.

Потребителски аватар
ФордБългария
потребител
потребител
Регистриран: 10 яну 2014, 23:22
Модел на автомобила: Ford Focus mk1 1.6 16v

Re: Сгъваем ключ с дистанционно за Форд Фокус 1

Мнение от ФордБългария » 23 фев 2015, 13:48

Разгледай Тук

Ogi81
потребител
потребител
Модел на автомобила: Renault Clio 1.2 '91 ; Ford Focus 1.4 16V '99 ; Ex BMW E30 M3 '89 ; Ex Renault Laguna 2.0 16V '99 .

Мнение от Ogi81 » 23 фев 2015, 14:53

Благодаря ти! Поръчах си една заготовка, пък каквото стане :D До тук, добре, но при мен остава дилемата, че аз нямам дистанционно, било то фабрично или не. След набавянето на празната кутийка ме интересува, какви са стъпките, както се казва? Ако си набавя дистанционно, ме притеснява частта с прехвърлянето на карантиите от него, на сгъваемия ключ. Прехвърлянето на чипа за имобилайзера също нямам представа как ще се случи... Ако някой от колегите в темата от линка е постигнал успех, ще се радвам да сподели! Благодаря предварително, на всички отзовали се!

Потребителски аватар
ФордБългария
потребител
потребител
Регистриран: 10 яну 2014, 23:22
Модел на автомобила: Ford Focus mk1 1.6 16v

Мнение от ФордБългария » 23 фев 2015, 15:23

И аз исках да направя същата операция, и аз съм с ключове като твоя, но в крайна сметка си сложих с отделно дистанционно и карам така.

Ogi81
потребител
потребител

Мнение от Ogi81 » 23 фев 2015, 16:40

Ясно. В такъв случай, аз ще споделя, ако постигна някакъв успех. Колеги, ако има някой, извършил подобна конверсия, да не се притеснява, да си каже! :D

Отговори

Върни се в “ВСИЧКО ОСТАНАЛО, КОЕТО ИМА В АВТОМОБИЛА”