Проблемна вентилация - Форд Пума 1,7 1998

Отопление, вентилация, климатизация. Ключалки. Друго оборудване и принадлежности.
Потребителски аватар
Roy
потребител
потребител
Регистриран: 02 юни 2010, 09:33
Модел на автомобила: Ford Puma 1.7 Zetec-S, 1998
Status: Извън линия

Проблемна вентилация - Форд Пума 1,7 1998

Мнение от Roy » 04 юни 2015, 18:08

Здравейте, колеги!
Имам проблем със охлаждането на купето, т.е. работата на климатика на споменатата кола. Казуса е следният: При първо потегляне за деня, пускам климатика, той тръгва и охлажда прилично. След това спирам, оставям колата на слънце и после като пусна климатика той духа топло, но пък усещам че климатика се включва. И така докато колата не истине, не мога да накарам климатика да духа студено.

Набелязал съм heater control valve - клапана регулиращ топло/студено. Как мислите вие?

Предварително Ви благодаря!
Изображение

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Re: Проблемна вентилация - Форд Пума 1,7 1998

Мнение от paci » 07 юни 2015, 01:25

Не знам дали е същото при Пума 1.7

http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... %BC%D0%BA4

Само с мислене не става :) Трябва си ръчкане :)

Потребителски аватар
Roy
потребител
потребител
Регистриран: 02 юни 2010, 09:33
Модел на автомобила: Ford Puma 1.7 Zetec-S, 1998

Мнение от Roy » 07 юни 2015, 19:56

Здравей! Точно на тази тема попаднах и аз преди няколко дни и си мисля че точно в този клапан е проблема. Вече се обадих в магазин на Моторкрафт и е ясно. Ще се пробва с нов клапан. Дано пробата излезе успешна че цената на частта е 150 лв.

Поздрави!
Изображение

malkiq86
потребител
потребител
Регистриран: 15 юни 2015, 21:20

Мнение от malkiq86 » 15 юни 2015, 21:49

Здравейте, ще ползвам темата на колегата дано не се сърди но съм с подобни проблеми. Значи купих си Форд Пума с климатик но климатика не работи, когато си пусна на студено и натисна копчето за климатика си светва но климатика не тръгва, също така проследих кабелите от компресора до компа защото на буксата на компресора не ми дава никакъв волтаж и от компа замервам кабела който отива към компресора не ми подава ток. И така мисля си дали има някое реле или датчик който да сигнализира за грешка за да не ми подава сигнал или ел. проблем в таблото, закачал съм колата на елкон и когато натисна копчето за климатика на елкона не ми показва резултат изписва ми климатика изключен. За сега това се сещам че съм правил, и въпроса ми е какво да направя или да видя (сменя). Благодаря предварително.

Отговори

Върни се в “ВСИЧКО ОСТАНАЛО, КОЕТО ИМА В АВТОМОБИЛА”