Проблем с въздоховода на шофьорската врата - Mustang S650
-
The Storm
- потребител

- Регистриран: 15 май 2011, 17:42
- Модел на автомобила: Ford Mustang Dark Horse (2024)
- Status: Извън линия
Проблем с въздоховода на шофьорската врата - Mustang S650
Здравейте,
Преди няколко дни карах колата си за първо обслужване в Мото-Пфое(Пловдив), като също така имаше и сервизна кампания, за оправяне на възможен теч на дъждовна вода към BCM(Body Control Module). Реално ми обясниха, че слагат силикон на някакви снадки, които са между купето и коша, там където е решетката за оттичане на вода при чистачките.
Всичко хубаво, взимам си колата и днес я изкарах за извънградско пътуване и забелязах проблем, който преди със сигурност го нямаше. Въздуховода, който е на самата врата(шофьорската) при прозореца, при скорост над 80км/ч се усеща как духа яко студено. При 140км/ч така мощно вее, че направо се схващам и даже започва да се чува свистене. Играх си да вдигам градусите и от всякъде другаде колата си духа топло, но не и от там... Когато спра на място за няколко минути нещата се оправят и от въпросния въздоховод също започва да духа топло, но в момента, в който тръгна пак към да вдигам към 80-90км/ч отново си става студ. Проблема не го забелязах веднага, понеже при градско каране се усеща много слабо и не ми е направило впечатление.
Естествено в понеделник ще им се обаждам за рекламация, но предвид, че колата им я закарах здрава и успяха да я оклепят не съм много обнадежден, че ще имат идея как да оправят проблема, затова реших да се допитам до форума, ако някой тук си има някаква идея и може да ме насочи към решение или поне какво да се провери.
Поздрави!
Преди няколко дни карах колата си за първо обслужване в Мото-Пфое(Пловдив), като също така имаше и сервизна кампания, за оправяне на възможен теч на дъждовна вода към BCM(Body Control Module). Реално ми обясниха, че слагат силикон на някакви снадки, които са между купето и коша, там където е решетката за оттичане на вода при чистачките.
Всичко хубаво, взимам си колата и днес я изкарах за извънградско пътуване и забелязах проблем, който преди със сигурност го нямаше. Въздуховода, който е на самата врата(шофьорската) при прозореца, при скорост над 80км/ч се усеща как духа яко студено. При 140км/ч така мощно вее, че направо се схващам и даже започва да се чува свистене. Играх си да вдигам градусите и от всякъде другаде колата си духа топло, но не и от там... Когато спра на място за няколко минути нещата се оправят и от въпросния въздоховод също започва да духа топло, но в момента, в който тръгна пак към да вдигам към 80-90км/ч отново си става студ. Проблема не го забелязах веднага, понеже при градско каране се усеща много слабо и не ми е направило впечатление.
Естествено в понеделник ще им се обаждам за рекламация, но предвид, че колата им я закарах здрава и успяха да я оклепят не съм много обнадежден, че ще имат идея как да оправят проблема, затова реших да се допитам до форума, ако някой тук си има някаква идея и може да ме насочи към решение или поне какво да се провери.
Поздрави!
- ivchotr
- потребител

- Регистриран: 31 окт 2015, 13:40
Re: Проблем с въздоховода на шофьорската врата - Mustang S650
Значи и в МПф - Пловдив са наели неграмотници като в София. Обаче не виждам друга възможност при гаранционно обслужване, освен да я караш в представителството. А за да духа яко студено в някой от въздуховодите, може да остава отворена клапа за външния въздух в тази посока. Е, не е зле и да огледаш въздуховода при отворена врата - уплътнението му на мястото си ли е или не и т.н. Не знам колко собственици на Мустанги в гаранция имат такъв проблем и дали изобщо влизат във форума, така че и малко ровене по чужди сайтове ще е от полза.
Знам всички вицове за Форд 
-
The Storm
- потребител

- Регистриран: 15 май 2011, 17:42
- Модел на автомобила: Ford Mustang Dark Horse (2024)
Re: Проблем с въздоховода на шофьорската врата - Mustang S650
Да, малко са официалните представителства, в които да има читави техници... Иначе ще им я закарам, то е ясно, просто взимам допълнително мнение от форума да знам дали са направили някаква голяма беля, че събота и неделя няма как да им се обадя, пък не ме свърта... С такъв кеф си я взех тази кола и да ми я прецакват от некадърност е много дразнещо.
Уплътнението на вратата го огледах и всичко си изглежда наред.
Уплътнението на вратата го огледах и всичко си изглежда наред.