КЛЮЧОВЕ и КЛЮЧАЛКИ (система за сигурност) - Форд Фокус

Отопление, вентилация, климатизация. Ключалки. Друго оборудване и принадлежности.
bondoff
потребител
потребител
Мнения: 45
Регистриран: 18 яну 2008, 11:09
Модел на автомобила: FOCUS II 1.6 Duratec 100hp
Местоположение: София
Status: Извън линия

КЛЮЧОВЕ и КЛЮЧАЛКИ (система за сигурност) - Форд Фокус

Мнение от bondoff » 29 окт 2009, 09:46

И така, ето пълната публикация от раздел "Ключове и ключалки (система за сигурност)" от упътването за Форд Фокус.
Ключове
В случай на изгубване, при дилърите на Форд може да получите резервни ключове. За тази цел трябва да заявите номера, който е маркиран върху табелката, доставена с оригиналните ключове.
ВНИМАНИЕ: Вашият автомолил се доставя с кодирани ключове. Допълнителните ключове трябва да се кодират заедно с останалите Ваши ключове.

Програмиране на ключ
Не повече от осем ключа могат да бъдат програмирани за радиочестотно дистанционно отключване и заключване (включително доставените с автомобила). Ключовете трябва да останат вътре в автомобила по време на процедурата за програмирането.
Поставете предпазните колани на предните седалки и затворете всички врати, за да се уверите, че по време на програмирането няма да възникнат възпрепятстващи шумове (радио шумове).


1. За да програмирате нови ключове за радиочестотно дистанционно отключване и заключване, завъртете контактния ключ до положение "II" четири пъти в продължение на не-повече от шест секунди.
2. Поставете контактния ключ в положение "0". Ще се чуе звуков сигнал, който показва, че можете да препрограмирате нови ключове в продължение на 10 секунди.
3. Натиснете някой от бутоните на новия ключ. Ще се чуе звуков сигнал за потвърждение. Повторете тази последна стъпка за всички ключове с дистанционно отключване и заключване, включително за оригиналните. Не сваляйте контактния ключ от гнездото на включвателя, когато натискате бутон.
4. Поставете отново контактния ключ в положение "II" или изчакайте 10 секунди, без да програмирате други ключове, за да приключи процесът на програмиране. При това положение само с ключовете за дистанционно радиочестотно отключваен и заключване, които току-що сте програмирали, ще можете да заключвате и отключвате автомобила.


Общо отваряне/затваряне

Стъклата с електрическо задвижване и люкът на покрива може да се управляват при изключено положение на контактния ключ чрез функцията за
общо отваряне/общо затваряне.

ЗАБЕЛЕЖКА: Функцията за общо отваряне и общо затваряне отваря и затваря всички прозорци само при автомобилите, които са оборудвани с
четири стъкла с електрическо задвижване и при моделите с три врати, които са оборудвани с тази опция. Общото затваряне ще работи правилно само ако паметта е
правилно настроена за всеки от прозорците.

За да отворите всички стъкла и люка на покрива, натиснете и задръжте бутона за отключване на ключа за поне три секунди. Натиснете някой от бутоните за отключване или
заключване на ключа за да спрете отварянето на прозорците.

Препрограмиране на функцията за отключване


Вие можете да промените функцията за отключване по такъв начин, че чрез еднократно натискане на бутон "отключване" на ключа да изключвате централното или
двойното заключване и алармената система, като отключвате само вратата на водача. Повторното натискане на бутона за "отключване" на ключа в рамките на три секунди
ще отключва и вратите на пътниците.

За да препрограмирате тази функция, натиснете и задръжте едновременно бутоните за "отключване" и "заключване" за не по-малко от четири секунди при контактен ключ
в изключено положение. Пътепоказателите ще просветнат двукрактно, за да потвърдят, че функцията за отключване е била препрограмирана успешно.

Едновременното повторно натискане и задържане на двата бутона за не по-малко от четири секунди ще върне функцията за отключване в първоначално положение.
Надявам се да съм бил полезен!
Последна промяна от kEFi на 18 май 2011, 22:27, променено общо 1 път.
Причина: Моля, пишете в тази тема САМО ако имате да добавите конкретен полезен съвет или инструкция за ползване!
Шофирайте разумно! Спазвайте знаците и пътната маркировка. Те не са за украшение!

Потребителски аватар
Tati_go
потребител
потребител
Мнения: 75
Регистриран: 23 юли 2010, 19:15
Модел на автомобила: Ford Focus. 1.8, TDCi, 100 к.с., 2003 г., комби.
Местоположение: Г. Оряховица
Status: Извън линия

Re: КЛЮЧОВЕ и КЛЮЧАЛКИ (система за сигурност) - Форд Фокус

Мнение от Tati_go » 17 дек 2010, 12:18

1. Програмиране на дистанционното - проверено - работи. Особеност: Ако нещо не ви се получи и искате да опитате отново, трябва да се изчака между двата опита за програмиране. Не знам колко е това време, но повторния опит веднага след първия не сработи, а на другия ден отново можех да програмирам.
2. Промяна на функцията "заключване (отключване) само на шофьорската врата при еднократно натискане на съответния бутон", чрез едновремено натискане на два бутона за повече от 4 секунди - проверено - работи.
Не ме интересува какво ще кажат за мен, стига да не е истина!

Потребителски аватар
radoslav1951
потребител
потребител
Мнения: 5
Регистриран: 06 ное 2011, 19:18
Модел на автомобила: FORD FOKUS
Местоположение: с. Правда обл. В.Търновска
Контакти:
Status: Извън линия

Re: КЛЮЧОВЕ и КЛЮЧАЛКИ (система за сигурност) - Форд Фокус

Мнение от radoslav1951 » 07 ное 2011, 19:36

Много благодаря колега bondoff , упътването е без грешка , изпълних всичко и сега дистанционното работи перфектно !! Жив и здрав да си , а аз бях се отчаял ! Къде ли не ходих и нищо ... , а сега всичко е наред !! Още един път ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ !!!

yassi
потребител
потребител
Мнения: 8
Регистриран: 06 юли 2012, 16:55
Модел на автомобила: ford focus 1.8 TDCI 100ph
Status: Извън линия

Re: КЛЮЧОВЕ и КЛЮЧАЛКИ (система за сигурност) - Форд Фокус

Мнение от yassi » 06 юли 2012, 17:10

Добър ден,

от вчера съм с Форд Фокус 1.8 TDCI 100 к.с.

Всичко е отлично, работи добре, двигателя едвам се чува.
Едно нещо обаче ме тормози и това е дистанционното с ключа.
Колата е от Италия и единия ключ е само ключ без дистанционно, а другия е с дистанционно, но само с едно голямо кръгло копче по средата.
Ключовете са оригинални, защото са топло щамповани с емблемата на форд.
Четох, че някой колега е със същия ключ. Обаче дистанционното не работи, а мога да заключвам само с ключа от двете предни врати, а мога да отключвам само от вратата на шофьора (разбира се отключването е централно - отключва и заключва всички врати).
Купих нова батерия, сложих я, изпълних всичко горе, но нищо не стана. Дори след 4-кратното завъртане на ключа не последва никакъв звуков сигнал както е описано. Разглобен ключа представлява - една батерия, една пружина, едно диодче и това е. Не трябва ли да има и нещо друго, въпреки, че там няма място за нещо друго. И ако работи нормално, като се натисне копчето диодчето трябва ли да светне? Защото при мен не свети независимо как натискам копчето. На ключа има и едно малко зелено нещо, не го знам какво е.
Другото интересно е, че батерията не е CR 3203 ,а 625a. Тези батерийки са доста различни по размери.
Ще Ви бъда благодарен ако ми окажете помощ и дали е нужно да ходя при ключар, което ми е крайно неприятно.
И още нещо - колата е много запазена - 2003г, има сервизна книжка и книжка за упътване, само че на италиянски. Потърсих и английския вариянт и там четох, но не разбрах каква е алармата и как се активира и дезактивира - със дистанционното, при заключване на вратите, при изключване на двигателя.
Надявам се на помощ, защото ми е много неприятно всеки път да ръгам ключа в ключалката, особено когато ми трябва врата от другата страна - е с две мъничета съм:)

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Мнения: 12560
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD
FIESTA 97г/1.25/ X 3493 KA
FOCUS 00г/1.6/КОМБИ/ Х 7003 КА
FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
Местоположение: ХАСКОВО
Status: Извън линия

Re: КЛЮЧОВЕ и КЛЮЧАЛКИ (система за сигурност) - Форд Фокус

Мнение от HACKO » 06 юли 2012, 19:31

Така както го описваш, изглежда като старите ключове на Ескорт, там батерията и диода служат да се освети в тъмното дупката, където да пъхнеш ключа. Няма дистанционно. Зеленото нещо е чипа на имобилайзера. Отключва само от едната страна, защото най-вероятно е сменен патрона на другата, при Форд всеки патрон заключва със всеки ключ, но отключва само със неговия.
Ако искаш дистанционно, сложи някаква евтина аларма или модул за дистанционно отключване.
Проблема не е от бобината, а от магарето в кабината
(народна мъдрост)

yassi
потребител
потребител
Мнения: 8
Регистриран: 06 юли 2012, 16:55
Модел на автомобила: ford focus 1.8 TDCI 100ph
Status: Извън линия

Re: КЛЮЧОВЕ и КЛЮЧАЛКИ (система за сигурност) - Форд Фокус

Мнение от yassi » 06 юли 2012, 20:23

HACKO написа:Така както го описваш, изглежда като старите ключове на Ескорт, там батерията и диода служат да се освети в тъмното дупката, където да пъхнеш ключа. Няма дистанционно. Зеленото нещо е чипа на имобилайзера. Отключва само от едната страна, защото най-вероятно е сменен патрона на другата, при Форд всеки патрон заключва със всеки ключ, но отключва само със неговия.
Ако искаш дистанционно, сложи някаква евтина аларма или модул за дистанционно отключване.
Благодаря ти за бързия, кратък и точен отговор.
Много ми помогна, защото вече няма какво да се чудя дали работи или не. Само не разбрах дали колата има заводска аларма, независимо, че няма дистанционно. А иначе за дистанционното възможно ли е да препоръчате къде правят тази услуга и да са коректни, защото както писах, не ми е много приятно да си оставям колата на майстори или доказани сервизи, защото на предната кола ми смъкнали катализатора.

П.С. Рових из гугъла и успях да намеря снимка на ключа:

http://www.carkeyhelp.co.uk/products/Fo ... FO21T.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Това е обикновения ключ, другия е същия, но с кръгъл бутон по средата, и двата са с топла щампа форд.
А дали знаете дали мога да си направя ключ стандартен за фокуса с четирите копчета?

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Мнения: 10090
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
***********************
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Местоположение: СОФИЯ-1582, и чат пат на луната.
Контакти:
Status: Извън линия

Re: КЛЮЧОВЕ и КЛЮЧАЛКИ (система за сигурност) - Форд Фокус

Мнение от ЯЛТА » 06 юли 2012, 20:40

yassi написа:
А дали знаете дали мога да си направя ключ стандартен за фокуса с четирите копчета?
Това най точно ще разбереш като попиташ в Мото Пфое, по номера на двигател- шаси, ще ти кажат как е излезнал от завода- производител, но са кожодери за ключа имам в предвид.
==============================================================
Изображение
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

yassi
потребител
потребител
Мнения: 8
Регистриран: 06 юли 2012, 16:55
Модел на автомобила: ford focus 1.8 TDCI 100ph
Status: Извън линия

Re: КЛЮЧОВЕ и КЛЮЧАЛКИ (система за сигурност) - Форд Фокус

Мнение от yassi » 06 юли 2012, 20:50

ЯЛТА написа:
yassi написа:
А дали знаете дали мога да си направя ключ стандартен за фокуса с четирите копчета?
Това най точно ще разбереш като попиташ в Мото Пфое, по номера на двигател- шаси, ще ти кажат как е излезнал от завода- производител, но са кожодери за ключа имам в предвид.
Така и ще направя, ще питам в Мото Пфое, а после и в един специализиран сервиз само за аларми.
Както казах, с колата ми дадоха и книжка упътване на италиански. Пуснах гугъла да ми превежда и се оказа точно както колегата Наско каза - цитирам: " В случай на загуба на ключа дилъра може да ви даде ключ ( картинка на моя ключ) или ключ с вградено осветление".
Така че разбирам, че оригиналните ключове на колата са загубени и заменени с пак оригинални на форд, но без дистанционно, само с лампичка.
Ееее, много ви благодаря, като знаеш проблема, вече е половин проблем. Иначе щях да продължа да ръчкам този ключ и бутон докато ги счупя сигурно:)

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Мнения: 10090
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
***********************
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Местоположение: СОФИЯ-1582, и чат пат на луната.
Контакти:
Status: Извън линия

Re: КЛЮЧОВЕ и КЛЮЧАЛКИ (система за сигурност) - Форд Фокус

Мнение от ЯЛТА » 06 юли 2012, 20:57

Щом Фокуса е от по новото поколение предполагам това да не е оригиналният ключ, а зет ми с Фокус МК-1, пък въобще не са му дали ключа с дистанционното, та и той ръчка с ключа.
Виж тук какво ще намериш:
http://www.mondeospares.co.uk/ford-key- ... -309-p.asp
==============================================================
Изображение
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

yassi
потребител
потребител
Мнения: 8
Регистриран: 06 юли 2012, 16:55
Модел на автомобила: ford focus 1.8 TDCI 100ph
Status: Извън линия

Re: КЛЮЧОВЕ и КЛЮЧАЛКИ (система за сигурност) - Форд Фокус

Мнение от yassi » 06 юли 2012, 21:08

ЯЛТА написа:Щом Фокуса е от по новото поколение предполагам това да не е оригиналният ключ, а зет ми с Фокус МК-1, пък въобще не са му дали ключа с дистанционното, та и той ръчка с ключа.
Виж тук какво ще намериш:
http://www.mondeospares.co.uk/ford-key- ... -309-p.asp
Благодаря ти, още в понеделник ще питам на две-три места. Но за мен е важно, че проблемът не е в колата. А тя колицата е супер. Така я форсирах, а грам саждичка не излезе, а и ми пасва на стила на каране. Не съм много по бързото каране - 90-120 км/ч е лимита ми, а в тези граници фокуса е перфектен. И съм много доволен - комби, а съм с две малки деца - 3 и 5 г, отлично. Само жената дето се дърпа и вика че и била много голяма:) Ама ще се научи.
Благодаря пак.

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Мнения: 10090
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
***********************
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Местоположение: СОФИЯ-1582, и чат пат на луната.
Контакти:
Status: Извън линия

Re: КЛЮЧОВЕ и КЛЮЧАЛКИ (система за сигурност) - Форд Фокус

Мнение от ЯЛТА » 06 юли 2012, 21:30

yassi написа: Само жената дето се дърпа и вика че и била много голяма
Не голяма, а и е дълга, те всички жени са така,- искат да си виждат задницата. А това е въпрос на чувство, а не на "виждане".
На зет ми е също комби, и той с бебе, но е 1999 год.
И да споделиш после за резултата.
Успех.
==============================================================
Изображение
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

yassi
потребител
потребител
Мнения: 8
Регистриран: 06 юли 2012, 16:55
Модел на автомобила: ford focus 1.8 TDCI 100ph
Status: Извън линия

Re: КЛЮЧОВЕ и КЛЮЧАЛКИ (система за сигурност) - Форд Фокус

Мнение от yassi » 07 юли 2012, 08:55

Разбира се, че ще напиша за резултата.

Отделно забравих да спомена, че с всички документи ми дадоха и някакви кодове:

Ford Keycode Security
UNIT TYPE - xxxxxx
Serial Number - xxxxxxx
Key Code - xxxx - това последното надебелено

Някой знае ли за какво са тези кодове и имат ли практическо значение за мен?

Потребителски аватар
DigiPro
потребител
потребител
Мнения: 4325
Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
Модел на автомобила: служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3
Местоположение: Велико Търново
Контакти:
Status: Извън линия

Re: КЛЮЧОВЕ и КЛЮЧАЛКИ (система за сигурност) - Форд Фокус

Мнение от DigiPro » 07 юли 2012, 11:21

Последното е кода за радиото. Като махнеш акумулатора после ще ти го иска. Но дори и да го загубиш имаме тема във форума и по серийния номер на радиото ще ти дадът кода колегите.

zarigaz
потребител
потребител
Мнения: 1
Регистриран: 07 сеп 2012, 18:10
Модел на автомобила: Ford Focus
Status: Извън линия

Re: КЛЮЧОВЕ и КЛЮЧАЛКИ (система за сигурност) - Форд Фокус

Мнение от zarigaz » 07 сеп 2012, 18:14

Здравейте, някой може ли да ми каже възможно ли е да се препрограмира оригинален ключ от форд фокус към друг форд фокус? По начина който е описан по горе за програмиране на ключ.

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Мнения: 10090
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
***********************
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Местоположение: СОФИЯ-1582, и чат пат на луната.
Контакти:
Status: Извън линия

Re: КЛЮЧОВЕ и КЛЮЧАЛКИ (система за сигурност) - Форд Фокус

Мнение от ЯЛТА » 08 сеп 2012, 10:17

zarigaz написа:Здравейте, някой може ли да ми каже възможно ли е да се препрограмира оригинален ключ от форд фокус към друг форд фокус? По начина който е описан по горе за програмиране на ключ.
Има заигравка с имобилайзера, не е толкова просто.
==============================================================
Изображение
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Потребителски аватар
zaford
потребител
потребител
Мнения: 47
Регистриран: 21 мар 2012, 19:17
Модел на автомобила: Форд Фокус 99г. 1,6 101к.с. Зетек мотор с монтиран ГИ
Status: Извън линия

Re: КЛЮЧОВЕ и КЛЮЧАЛКИ (система за сигурност) - Форд Фокус

Мнение от zaford » 12 сеп 2012, 11:05

Супер моя клуч и той е само с лампичка ,така че чакам с нетърпение отговора ти колега !
Успех

gromoff
потребител
потребител
Мнения: 8
Регистриран: 18 авг 2012, 15:50
Модел на автомобила: Mondeo mk3
Status: Извън линия

Re: КЛЮЧОВЕ и КЛЮЧАЛКИ (система за сигурност) - Форд Фокус

Мнение от gromoff » 11 окт 2012, 08:29

Каква е заигравката с имонилайзера? Питам, защото имам само един ключ и трябва да си правя втори. В МП цената е 270 лв. та се интересувам от темата живо. Дано някой помогне.

chano
потребител
потребител
Мнения: 131
Регистриран: 30 авг 2005, 13:01
Модел на автомобила: 1ВИ FORD-SIERA 2РИ-FORD MONDEO MK2 3ТИ-FORD MONDEO MK3. В УПОТРЕБА:FORD PUMA 1.7/FORD CMAX 2.0TDCI
Местоположение: СОФИЯ
Контакти:
Status: Извън линия

Re: КЛЮЧОВЕ и КЛЮЧАЛКИ (система за сигурност) - Форд Фокус

Мнение от chano » 28 яну 2013, 16:23

gromoff написа:Каква е заигравката с имонилайзера? Питам, защото имам само един ключ и трябва да си правя втори. В МП цената е 270 лв. та се интересувам от темата живо. Дано някой помогне.

колеги и аз имам същият проблем с една пума на дъщеря ми,имам само един ключ с копче по средата за лампичката,но си мисля че трябва да има още един ключ с 3 копчета за отключване и заключване и за багажника,поне на моето мондео е така.Та въпроса ми е може ли да се купи от някъде такъв ключ с заготовка отдоло да се нареже и да се опознае с електрониката на пумата(ако има такава де)че незнам дали има или няма.
между другото опознаването става и на мондео мк3 само че май се въртеше 5 пъти, аз съм го правил веднъж,не знам дали и пумата ще може така ако и купя този ключ от линка по-горе.
1ВИ FORD-SIERA, 2РИ-FORD MONDEO MK2, 3ТИ-FORD MONDEO MK3. В УПОТРЕБА:FORD PUMA 1.7/FORD CMAX 2.0TDCI

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Мнения: 12560
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD
FIESTA 97г/1.25/ X 3493 KA
FOCUS 00г/1.6/КОМБИ/ Х 7003 КА
FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
Местоположение: ХАСКОВО
Status: Извън линия

Re: КЛЮЧОВЕ и КЛЮЧАЛКИ (система за сигурност) - Форд Фокус

Мнение от HACKO » 28 яну 2013, 17:08

Пумата ти има ли дистанционно отключване? Това че Мондео има, не значи че и Пумата има такова. Това че евентуално има централно заключване, не значи че има и модул за дистанционно.
Проблема не е от бобината, а от магарето в кабината
(народна мъдрост)

Потребителски аватар
иво г. иванов
потребител
потребител
Мнения: 915
Регистриран: 15 авг 2010, 14:31
Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 zetec-s 2000 ,renault 19
Местоположение: Berkoviza , Montana
Status: Извън линия

Re: КЛЮЧОВЕ и КЛЮЧАЛКИ (система за сигурност) - Форд Фокус

Мнение от иво г. иванов » 28 яну 2013, 17:56

Ето една стара тема за допълнителна информация на колегите:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 10&t=40908
Не е срамно да не знаеш - срам е да не питаш!

Отговори

Върни се в “ВСИЧКО ОСТАНАЛО, КОЕТО ИМА В АВТОМОБИЛА”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост