Воден радиатор на фиеста проблем.
-
- потребител
- Регистриран: 14 яну 2010, 22:28
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.6 16v 90Hp 95 набор. Mk 3,5
- Status: Извън линия
Воден радиатор на фиеста проблем.
Здравейте преди време ми протече радиатора на фоестата която е от профила ми.Протече точно отстрани там каде алуминия е захванат за пласмасата и понеже колата е имала челен идар и радиатора беше много леко сгънат на вътре си рекох от това е ще взема нов.Купих чисто нов на фирма АВА карам го вече 3-4 месеца и онзи ден изненада паля датчика не отчита че се затопля двг слизам вдигам капака и радиатора пак протекал от същото място.Та въпроса ми е това възможно ли е да е от нещо друго или радиатора е дал фира.С антифриз съм разреден на някаде около -40 колато поне при мен не е карана с вода антифриза го сложих с радиатора.Ако имате някакви идей споделете.
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Re: Воден радиатор на фиеста проблем.
...и при мен се е случвало така, само че без да сменям радиатора - уж сълзи и после...нищо. Все пак, за да съм сигурен, редовно си следях нивото на антифриза.p361t0 написа:Здравейте преди време ми протече радиатора на фоестата която е от профила ми.Протече точно отстрани там каде алуминия е захванат за пласмасата и понеже колата е имала челен идар и радиатора беше много леко сгънат на вътре си рекох от това е ще взема нов.Купих чисто нов на фирма АВА карам го вече 3-4 месеца и онзи ден изненада паля датчика не отчита че се затопля двг слизам вдигам капака и радиатора пак протекал от същото място.Та въпроса ми е това възможно ли е да е от нещо друго или радиатора е дал фира.С антифриз съм разреден на някаде около -40 колато поне при мен не е карана с вода антифриза го сложих с радиатора.Ако имате някакви идей споделете.
И така - доста години.
-
- потребител
Добре де тука някви майстори ми приказват че може да имам проблем с капачката ако е така при загрял двигател като отвартя трябва ли да излиза налягане или не?
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
По принцип отваряне на капачката при загрял двигател не е много здравословно за отварящия. По принцип системата трябва да е с леко надналягане. Можеш да пробваш дали ще ти изсъска при загрял двигател с леко отвъртане на капачката, без пълно отваряне и не при включила се перка на радиатора. Ако не изсъска - значи системата е разхерметизирана. Първо огледай внимателно всички снадки. Обикновено протича при стяжките на снадките или при нацепен маркуч..... Самата капачка е с функция като предпазния вентил на бойлер - изпуска напрежението при повишено налягане над определени параметри (образно казано).p361t0 написа:Добре де тука някви майстори ми приказват че може да имам проблем с капачката ако е така при загрял двигател като отвартя трябва ли да излиза налягане или не?
-
- потребител
- Регистриран: 17 фев 2005, 12:19
- Модел на автомобила: Fiesta 1.1 '88 (MK2 FBD)
Мойта фиеста е по-старичка, но в самата капачка има предпазен клапан, който при определено налягане отваря. Погледни дали и при теб е така. Бях срещал и процедура за тестването й. В краен случай такава капачка е ок. 7-8лв нова, стига в нея да е проблема.
-
- потребител
Ами не знам каде е проблема сега в топлото не е текло и няма признаци да тече ще я наблюдавам да видим дали ще текне пак.