как се пускат пръскачките на фаровете
-
- потребител
- Регистриран: 19 мар 2011, 18:32
- Модел на автомобила: ford mondeo 2.2tdci
- Status: Извън линия
как се пускат пръскачките на фаровете
отскоро имам мк3 2.2тдци, но някои неща не са ми ясни,ако може да погнете малко
пръскачките на фаровете не работят,а би трябвало да се пускат заедно със пръскачките на предното стъкло или не ?
.И друг малък проблем ,фаровете ми светят малко високо ,но няма копче за регулиране на височината ,предполагам са автоматични но изглежда не работи.колата е след фейса 2005г. мерси предварително 

- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Re: как се пускат пръскачките на фаровете
А здрасти 
Относно пръскалките на фаровете - пръскат като пръснеш на предното стъкло, НО само когато са включени фаровете.
Фаровете са с автоматично регулиране - на задния мост има една кутия с ръчка, която измерва колко е натоварена колата. Можеш лесно да провериш дали работи в тъмното при първото палене. Спри някъде срещу стена и остави колата 1 час, да кажем. Като включиш фаровете трябва да видиш как се наместват - малко нагоре, после малко надолу.
Дори и да работи, може да не са регулирани добре. Отиваш в МП и срещу 15 лева ти ги правят.

Относно пръскалките на фаровете - пръскат като пръснеш на предното стъкло, НО само когато са включени фаровете.
Фаровете са с автоматично регулиране - на задния мост има една кутия с ръчка, която измерва колко е натоварена колата. Можеш лесно да провериш дали работи в тъмното при първото палене. Спри някъде срещу стена и остави колата 1 час, да кажем. Като включиш фаровете трябва да видиш как се наместват - малко нагоре, после малко надолу.
Дори и да работи, може да не са регулирани добре. Отиваш в МП и срещу 15 лева ти ги правят.
-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
Re: как се пускат пръскачките на фаровете
Ахм, има такава кутийка и на предния ляв носач, не знам дали е така на тези с ксенони само.
Иначе измиването на фаровете е прекрасно нещо, никога не ми се е налагало да си чистя фаровете на ръка от мизерията по пътищата.
Иначе измиването на фаровете е прекрасно нещо, никога не ми се е налагало да си чистя фаровете на ръка от мизерията по пътищата.