как се пускат пръскачките на фаровете

Отопление, вентилация, климатизация. Ключалки. Друго оборудване и принадлежности.
svetlio84
потребител
потребител
Регистриран: 19 мар 2011, 18:32
Модел на автомобила: ford mondeo 2.2tdci
Status: Извън линия

как се пускат пръскачките на фаровете

Мнение от svetlio84 » 03 апр 2011, 12:05

отскоро имам мк3 2.2тдци, но някои неща не са ми ясни,ако може да погнете малко :D пръскачките на фаровете не работят,а би трябвало да се пускат заедно със пръскачките на предното стъкло или не ? :D.И друг малък проблем ,фаровете ми светят малко високо ,но няма копче за регулиране на височината ,предполагам са автоматични но изглежда не работи.колата е след фейса 2005г. мерси предварително :D

Потребителски аватар
Pyrhel
потребител
потребител
Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi
Контакти:

Re: как се пускат пръскачките на фаровете

Мнение от Pyrhel » 03 апр 2011, 12:23

А здрасти :mrgreen:

Относно пръскалките на фаровете - пръскат като пръснеш на предното стъкло, НО само когато са включени фаровете.
Фаровете са с автоматично регулиране - на задния мост има една кутия с ръчка, която измерва колко е натоварена колата. Можеш лесно да провериш дали работи в тъмното при първото палене. Спри някъде срещу стена и остави колата 1 час, да кажем. Като включиш фаровете трябва да видиш как се наместват - малко нагоре, после малко надолу.

Дори и да работи, може да не са регулирани добре. Отиваш в МП и срещу 15 лева ти ги правят.

DTM
потребител
потребител
Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
Модел на автомобила: *
Контакти:

Re: как се пускат пръскачките на фаровете

Мнение от DTM » 17 апр 2011, 21:57

Ахм, има такава кутийка и на предния ляв носач, не знам дали е така на тези с ксенони само.
Иначе измиването на фаровете е прекрасно нещо, никога не ми се е налагало да си чистя фаровете на ръка от мизерията по пътищата.

Отговори

Върни се в “ВСИЧКО ОСТАНАЛО, КОЕТО ИМА В АВТОМОБИЛА”