Проблем с климатроника на колата
-
- потребител
- Регистриран: 02 юли 2012, 19:02
- Модел на автомобила: Mondeo MK 2 - 1998 TDI Ghia
- Status: Извън линия
Проблем с климатроника на колата
Здравейте , преди 3 седмици бях да ми напълнят колата с фреон , тъй като нямах изобщо . Хората които правеха самата процедура , преди това замерваха с някакъв уред дали има някакви пропуски , за да не изтича самият фреон. Всичко беше ОК . Обаче днес какво ми се случва : Сутринта тръгвам на път , пускам климатроника на студено и след около 5 минути го изгасих ,тъй като стана студено в колата. След това обаче при повторно включване ( няколко часа по-късно) започна да духа само топло и отвънка се чуваше звук , сякаш нещо се опитваше да стартира. Нямам никаква представа от какво може да се е получил този проблем. Някакви идеи ? Какво мога да проверя ? Може ли да ме насочите при някой . Аз живея в Пловдив , но нямам ни най-малка представа кой как работи тук. Не ми се иска да отида някъде и да ме бутнат по пързалката и както си е нормално за нашата държава , да ме натоварят.
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
- bmitev
- потребител
- Регистриран: 25 юли 2011, 16:27
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.25 (2009)
Re: Проблем с климатроника на колата
Колега, имах подобен проблем и се оказа, че прекъсва кабелът на компресора на климатика (някъде съвсем близо до буксата), та за това не иска да тръгне. Според жичкаджията: "тея фордове ги правят с много калпави кабели, за да пестят пари, особено това важи при новите поколения след 2000 година и е нормално след 5-тата година да започнат разни такива контактни проблеми по ел. инсталацията...". От както го оправи кабела проблеми не съм имал, та не знам до колко е вярно това обобщение.
Новини за коли под наем
-
- потребител
- Регистриран: 02 юли 2012, 19:02
- Модел на автомобила: Mondeo MK 2 - 1998 TDI Ghia
Благодаря ти за отговора колега. Ще проверя дали проблемът не идва точно от там.
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Да не са вкарали прекалено много фреон в системата?

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.