Кофти проблем с имобилайзер на фиеста 97ма

Как да живеем съвместно и в разбирателство.
Масла. Антифриз. Автокозметика. Консумативи.
Потребителски аватар
resistor
потребител
потребител
Регистриран: 05 авг 2008, 11:52
Модел на автомобила: 1997 Fiesta TECHNO 1.25 16V Zetec-S; 1998 Mazda 323F BA 1.8 16V
Status: Извън линия

Кофти проблем с имобилайзер на фиеста 97ма

Мнение от resistor » 05 апр 2011, 09:12

Здрасти,

Значи за фордчето на жената става въпрос. К'во става - имаше едно светодиодче монтирано на празно място при копчетата. От 3 години я имаме тая кола и това светодиодче никога не е светело и аз бях решил че стария собственик е имал аларма която е била махната. Да ама вчера вечерта отивам при колата и гледам диода мига??? WTF??? И си викам е ся глей тая кола няма да запали и точно така и стана. Въртиш и не пали точно като имобилайзер защита. Требва ми спешно човек дето се занимава с такива работи да дойде да я опрай тая кола.
Ако имате някви хора или ако някой от форума се занимава с такива работи в София направо да ми стрелне на 0886087942 да се разберем.

В допълнение да напиша, че ключа си е обикновен и колата 3 години си палеше без никви проблеми...правил съм и резервен ключ и с него си палеше също.
Изображение

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Re: Кофти проблем с имобилайзер на фиеста 97ма

Мнение от HACKO » 05 апр 2011, 11:31

Според мене, както си предположил, предния собственик е слагал аларма, обаче не я е махал, просто е била деактивирана, сега нещо я е активирало.
Разрови се под таблото и намери блока на алармата(може да тръгнеш по кабела на диода) и откачи куплунга със кабели които влизат в него, 99% от случаите това решава проблема. Ако не стане трябва да намериш релето, което прекъсва запалването, това е малко по-сложно.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
resistor
потребител
потребител
Регистриран: 05 авг 2008, 11:52
Модел на автомобила: 1997 Fiesta TECHNO 1.25 16V Zetec-S; 1998 Mazda 323F BA 1.8 16V

Re: Кофти проблем с имобилайзер на фиеста 97ма

Мнение от resistor » 05 апр 2011, 13:18

Мерси Наско! И аз така предпложих и се досетих че има няква тъпанарска защита която след дълго и неудобно дупене открих и премахнах буквално преди минуни! Така че проблема успешно отстранен!!! :drink:
Изображение

Отговори

Върни се в “ГРИЖИ, ПОДДРЪЖКА И ЕКСПЛОАТАЦИЯ”