ПОМОЩ хидравлична течност форд фиеста
-
- потребител
- Регистриран: 06 мар 2011, 10:53
- Модел на автомобила: ford fiesta 1.25 zetec
- Status: Извън линия
ПОМОЩ хидравлична течност форд фиеста
здравейте колеги нов съм във ворума но редовно чета има мн полезна информация.
та значи какъв ми е проблема имам форд фиеста 1.25 зетек и сам се хванал да си я стегна волана ми е малко твърд и изкам да сменя хидравличната течност че тая моита като я гледам е черна и кои знае от кога не е сменяна каква точно трябва да купя и как точно се сменя четох няколко мнения ка се сменя и горе долу схванах но не ми е ясно някаде пише че трябва на запален двигател да въртя волана да се изпразни системата на друго място пише на угасен двигател как е по правилно .благодаря предварително
та значи какъв ми е проблема имам форд фиеста 1.25 зетек и сам се хванал да си я стегна волана ми е малко твърд и изкам да сменя хидравличната течност че тая моита като я гледам е черна и кои знае от кога не е сменяна каква точно трябва да купя и как точно се сменя четох няколко мнения ка се сменя и горе долу схванах но не ми е ясно някаде пише че трябва на запален двигател да въртя волана да се изпразни системата на друго място пише на угасен двигател как е по правилно .благодаря предварително
- dimkar
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
- Модел на автомобила: Nissan
Re: ПОМОЩ хидравлична течност форд фиеста
Миналата пролет смених и на двете коли хидравличната течност с тази: http://eshop.rally-club.net/product_inf ... plloe2hkj4" onclick="window.open(this.href);return false;. Вземи си туба от 2 л, за да може да промиеш добре системата. Двигателя няма смисъл да го палиш. Необходимо е само да повдигнеш предните колела. Разхлабваш долния маркуч, който отива към металните тръби пред радиатора, слагаш края му в някакво шише и започваш да въртиш волана вляво и дясно. Периодично наливаш масло в съда. Така повтаряш няколко пъти, докато ти остане в тубата около 1л. След това затягаш долния маркуч и доливаш отново масло. Пак въртиш вляво и дясно, доливаш при нужда и си готов.
-
- потребител
- Регистриран: 06 мар 2011, 10:53
- Модел на автомобила: ford fiesta 1.25 zetec
благодаря много колега утре се заемам с операцията.ако може да попитам иу нещо малко изван тази тема миналата седмица постегнах предницата биалетки тампони на амортисиорите шарнири хлопането ми намаля обаче пак има едно гадно тропане и не мога да разбера от каде е мн е гадно и ме дразни ако някои има същия проблем да сподели какво трябва да сменя благодаря предварително
-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
Моята хидравлична течност я смених точно за десет минути купих си един литър на Yacco ATF3 без да се завирам под колата само ти трябва един ортак да върти волана. Източих течността от казнчето на хидравликата откачих маркуча дето влиза във него и го напъхах във празна бутилка от 1.5л. Запуших дупката на откачения маркуч ортака запали двигателя завърта волана до крайно ляво и дясно като през това време доливах във казнчето а старата течност се събра във празната бутилка . После махнах маркуча от празната бутилка и си сложих на казанчето за хидраличната течност. Запалих двигателя пак завъртях волана десетина пъти на ляво и дясно да се обезвъздуши системата като по време на обезвъздушаването капачката не трябва да бъде сложена.

- Ianaki
- потребител
- Регистриран: 09 авг 2007, 21:55
- Модел на автомобила: Ford Eskort 1.8TD 96г. Turnier лека полека върви към всички екстри
Има ли ефект и какъв след смяната?
-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2010, 19:10
- Модел на автомобила: форд фокус-2000 1.6 16v
Промяна няма просто по новите хидравлични течности не износват гумичките на рейката и на маркучите имат по висока температурна устойчивост и не им се променя вискозитета.Ianaki написа:Има ли ефект и какъв след смяната?