питанки за мондео мк2 след 1998г

Как да живеем съвместно и в разбирателство.
Масла. Антифриз. Автокозметика. Консумативи.
Потребителски аватар
jojo
потребител
потребител
Регистриран: 21 фев 2007, 14:55
Модел на автомобила: sierra
Status: Извън линия

питанки за мондео мк2 след 1998г

Мнение от jojo » 15 окт 2009, 23:22

здравейте колеги ,тия дни трябва да ходя да разгледам две фордчета (мондео мк2) ,кажете какви проблеми да им търся(търсих из темите но нищо конкретно не открих).
принципно едното е дизел 1.8 ,другото е бензин.(предпочитам бензин принципно,но вслучая към дизел ми клони целта,поради по ниските такси и уж по ниския разход).
по окачването има ли слаби места ,биалетки, лагери,карета,за дискове също.
по електрическата част като за начало на какво да наблегна,и най вече към двигатели ,за бензин мога да се насоча,макар че съвет не отказвам,но за дизеловите мотори си нямам представа.дали пукат глави,дали помпата на дизела се скапва и колко струва подмяната и,и на какво още да се наблегне,защото дизелов автомобил съм имал служебен само за месец и беше нов и си нямам никва представа къде са му проблемите.(но просто 130 к.с. ще ми дойдат много и не мога даси позволя подръжката като цяло).
понеже автомобилите са с доста екстри ,което ме привлича има ли и там някакви бели,като липса на пиксели по климатроник,борд комп и други.
и ако може споделете някакъв разход на гориво най вече за града (особенно за София) и на двата мотора.

мерси,не отказвам никакви съвети и мнения :D
винаги за каквото и да си говорим,знай че става дума за пари

vvasilev
потребител
потребител
Регистриран: 25 юли 2005, 17:33
Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.8 дизел-1998 г.

Re: питанки за мондео мк2 след 1998г

Мнение от vvasilev » 17 окт 2009, 13:40

Колега,

Мондеото си е добра колица. Според мен гледай да е запазено и на малко километри. Всичко друго е подробности. Ако е на 300 000+ километра много ясно, че ще ремонтираш до припадък. Относно пукната глава (от прегряване) и скапана помпа това е резултат от зверска експлоатация или некачествена нафта. Търси нещо на 100-120 000 км. максимум, така си мисля аз поне.

Потребителски аватар
bateto_toshko
потребител
потребител
Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS)

Re: питанки за мондео мк2 след 1998г

Мнение от bateto_toshko » 17 окт 2009, 14:14

Ford Mondeo - АВТОМОБИЛЪТ НА СТАРО - плюсове и минуси
http://www.clubford.org/portal/content/view/28/95/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста :mrgreen:
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

Отговори

Върни се в “ГРИЖИ, ПОДДРЪЖКА И ЕКСПЛОАТАЦИЯ”