Платен паркинг в центъра на София
- dbochev
- потребител
- Регистриран: 01 дек 2010, 09:22
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 95'
- Status: Извън линия
Платен паркинг в центъра на София
Здравейте колеги !
Съжелявам на първо място ако съм объркал раздела ,но се нуждая от помощ ,т.к. проблемът ми се явява малко спешен.
Общо взето историята е следната. Живея на квартира на бул.Васил Левски 110 ,там където свършва ул.Чаталджа и през последните 7-8 месеца ,макар и с дълги обиколки намирах къде да паркирам в района.Мястото е претъпкано ,но все пак свободно паркомясто все пак се намираше до снощи.Прибирам се от работа късно вечерта и с изненада установявам ,че целия район (ул.Искър,ул.Стара Планина и техните преки ) са определени за Синя зона.Разрових се в гугъл и общо взето стигнах да уникалния парадокс ,че частта от наредбата на Столичен Общински Съвет за преференциално паркиране по постоянен адрес е изцяло отменена като незаконосъобразна от ВАС през 2009 г.Още разбрах ,че вече винетни стикери не се издават от Центъра за Градска Мобилност , за издадените до отмяната действа заварено положение. Общо взето ,няма къде да си паркирам колата и единственото решение ,до което стигнах е платен паркинг ,който да използвам за два месеца.
Ако някой от вас ,колеги,има представа къде в близост до този район има такъв ,който да разрешава такъв дългосрочен престой на приемливи цени ,ще съм изключително благодарен да ме упъти!
Благодаря ви предварително !
Съжелявам на първо място ако съм объркал раздела ,но се нуждая от помощ ,т.к. проблемът ми се явява малко спешен.
Общо взето историята е следната. Живея на квартира на бул.Васил Левски 110 ,там където свършва ул.Чаталджа и през последните 7-8 месеца ,макар и с дълги обиколки намирах къде да паркирам в района.Мястото е претъпкано ,но все пак свободно паркомясто все пак се намираше до снощи.Прибирам се от работа късно вечерта и с изненада установявам ,че целия район (ул.Искър,ул.Стара Планина и техните преки ) са определени за Синя зона.Разрових се в гугъл и общо взето стигнах да уникалния парадокс ,че частта от наредбата на Столичен Общински Съвет за преференциално паркиране по постоянен адрес е изцяло отменена като незаконосъобразна от ВАС през 2009 г.Още разбрах ,че вече винетни стикери не се издават от Центъра за Градска Мобилност , за издадените до отмяната действа заварено положение. Общо взето ,няма къде да си паркирам колата и единственото решение ,до което стигнах е платен паркинг ,който да използвам за два месеца.
Ако някой от вас ,колеги,има представа къде в близост до този район има такъв ,който да разрешава такъв дългосрочен престой на приемливи цени ,ще съм изключително благодарен да ме упъти!
Благодаря ви предварително !
- Yamato
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2011, 00:48
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDDI '01 (коНби)
Re: Платен паркинг в центъра на София
От приятели знам, че цените за паркинг баш там са ужасяващи
Още повече си и на квартира и от цените съвсем ще ти стане лошо. Общо взето малко далечко ще трябва да паркираш, за да избегнеш синята зона и главорезите на паркингите. Аз бих потърсил отвъд Парка Заимов и по протежение на Данаил Николаев. Успех!

- PcMan
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
- Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX - Местоположение: Ловеч
- Контакти:
В студ.град в Зимния дворец на спорта е 70лв/месец, като студ.град е под витоша, точно до околовръстното. Не искам да си представям колко е в центъра.
По-добре каско с леко по-висока оценка на колата(напълно разрешено по избор на клиента, вдига с доста малко цената на каското, особено за коли под 10хил. лв, това ако е чак такава опасността за кражба където спираш). Много по-евтино от платен паркинг (който е месечна такса, каското годишна), а каското важи и за други неща, не само кражба.
Поздрави.

По-добре каско с леко по-висока оценка на колата(напълно разрешено по избор на клиента, вдига с доста малко цената на каското, особено за коли под 10хил. лв, това ако е чак такава опасността за кражба където спираш). Много по-евтино от платен паркинг (който е месечна такса, каското годишна), а каското важи и за други неща, не само кражба.
Поздрави.
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Човека няма физически къде да паркира, а не че го е страх от кражба или вандализъм. Поне аз с такова впечатление останах.PcMan написа:По-добре каско с леко по-висока оценка на колата(напълно разрешено по избор на клиента, вдига с доста малко цената на каското, особено за коли под 10хил. лв, това ако е чак такава опасността за кражба където спираш). Много по-евтино от платен паркинг (който е месечна такса, каското годишна), а каското важи и за други неща, не само кражба.
Поздрави.
- dbochev
- потребител
Не, не ме е страх от кражба ,просто колата ми е във почти всекидневна употреба и не ми се иска да вървя 30 минути само докато стигна до нея преди работа.Не държа да ми е под прозореца ,но не мога да си позволя да плащам по левче на час,а и едва ли някой може. Затова платеният паркинг ми беше единствения вариант и бих се съгласил на цена към 50-60 лв на месец ,просто явно такива са голяма рядкост ,още повече в центъра. Днес като обикалях изнамерих едно подобие на локално на Даниел Николаев по протежение на няколко блока ,където не е синя зона и с малко зор ще се намери място. Благодаря ви все пак ,ако някой се сети за по-евтин паркинг да свирка. 

- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
синята зона важи от 8.30 до 18.30 часа в работни дни само
ако е само за нощно паркиране -спирай си без да се притесняваш
http://www.google.bg/search?q=%D1%81%D0 ... 80&bih=841" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
ако е само за нощно паркиране -спирай си без да се притесняваш
http://www.google.bg/search?q=%D1%81%D0 ... 80&bih=841" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
времето е като парите-никога не стига
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Точно на този паркинг, като те прихванат че не си "от блока" автомобилът ти ще бъде "секвестиран".dbochev написа: Днес като обикалях изнамерих едно подобие на локално на Даниел Николаев по протежение на няколко блока.
Карай велосипед.
На ул. Искър и ул. Раковски след Раковски в посока бул. В. Левски от дясно имаше платен частен паркинг.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- dbochev
- потребител
Да ,знам и работното време ,но проблемът е ,че не всеки ден съм на работа. Мерси колега,ще се поразходя да го проверя днес ,казаха ми и за един преди моста Чавдар от страната на Дондуков.
- la4o
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
- Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
- Контакти:
Живея на около 200-300 м. от теб. При мен също всичко е синя зона. Ние имаме собствени паркоместа, които често са обект на завист от съседите ни, та чак по телевизията ни изтипосаха
(поне старата ми кола се прочу) Съседката до мен обаче е намерила начин да остойности факта, че има къща с двор
взима по 80 лв. и прибира 5-6 коли в двора си 
Казвам го като идея да се огледаш около теб или да попиташ съседите за подобни екстри

Казвам го като идея да се огледаш около теб или да попиташ съседите за подобни екстри