диагностика на Mondeo - къде?
-
- потребител
- Регистриран: 27 май 2007, 01:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0i, 16V, 1995
- Status: Извън линия
диагностика на Mondeo - къде?
Препоръчайте ми къде да си направя диагностика на Ford Mondeo 2.0i 16V, 1995 г.
Светнало е ключето за повреди на таблото. Хълца при подаване на газ, особено сутрин след като запаля. Има омасяване отдолу под двигателя. Педалът на газта е супер твърд, трябва много сила, за да се натисне. Такива разни проблеми...
Светнало е ключето за повреди на таблото. Хълца при подаване на газ, особено сутрин след като запаля. Има омасяване отдолу под двигателя. Педалът на газта е супер твърд, трябва много сила, за да се натисне. Такива разни проблеми...
-
- потребител
- Регистриран: 05 юли 2007, 20:55
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0i 16V / 99г.
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=6433" onclick="window.open(this.href);return false;
Няколко теми по-надолу например пиеш това. Звънни и ги питай.
Няколко теми по-надолу например пиеш това. Звънни и ги питай.
-
- потребител
- Регистриран: 18 мар 2006, 14:05
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V '94
Re: диагностика на Mondeo - къде?
Колега, тук ще ти помогна само по един от въпросите ти. Ключето, което ти свети на таблото, не означава, че имаш проблеми. То свети, защото трябва да напомни на "леко неразбиращите" ни комшии от Западна Европа, че е време да ходят на сервиз. Според различни мнения, то светва, когато си минал си между 10-15 хил километра и е време за смяна на масло. Ключето се занулява много лесно - откачаш джабката, изцяло, след което от дясната страна ще видиш едно бутонче със същия символ. Натискаш го в продължение на около 5 сек. и бордовия ти комп вече не показва ключето. Идеята е, че като минеш сервиз (в Западна Европа), майсторът знае тази далаверка, изключва го и след 10000 км ти отиваш отново на сервиз, за да ти направят пълен преглед на колата (а не както при нас - само на документи и срещу съответната сума).snakov написа:Препоръчайте ми къде да си направя диагностика на Ford Mondeo 2.0i 16V, 1995 г.
Дано след всички мои излияния си разбрал как сам да махнеш досадното ключе

-
- потребител
- Регистриран: 27 май 2007, 01:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0i, 16V, 1995
за ключето
Благодаря за обяснението за ключето. Вече знам каква е работата, ще си го нулирам сам следващия път.
Смо да споделя едно впечатление: Аз ходих в BOSCH сервиза на Симеоновско. Записах се, чаках да ми дойде реда, взеха ми прилични парички и накрая ми казаха, че трябва да си сменя свещите и гарнитурата на двигателя - нещо, което и без компютърна диагностика се вижда. Намериха и един развален датчик, но такъв никъде не може да се намери, така че ще си остане развален.
Смо да споделя едно впечатление: Аз ходих в BOSCH сервиза на Симеоновско. Записах се, чаках да ми дойде реда, взеха ми прилични парички и накрая ми казаха, че трябва да си сменя свещите и гарнитурата на двигателя - нещо, което и без компютърна диагностика се вижда. Намериха и един развален датчик, но такъв никъде не може да се намери, така че ще си остане развален.
- batvale
- потребител
- Регистриран: 11 сеп 2007, 14:50
- Модел на автомобила: Форд Мондео 1.8 16v
При мен пък стана точно обратното. За диагностика ти препоръчвам сервиз ЮВЕ но е със записване на часове аз карам Мондео 96 1.8 16V не откинваше ни на студено нито като загрее там за един час видяха каде е проблема оправиха го и ми струваше 42 лв. има един пич с гола глава той си личеше че разбира от Форд като цяло! 

На един мъж, като не му върви и жена му не умира!