диагностика на Mondeo - къде?

Отзиви, оценки, препоръки
snakov
потребител
потребител
Регистриран: 27 май 2007, 01:44
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0i, 16V, 1995
Status: Извън линия

диагностика на Mondeo - къде?

Мнение от snakov » 27 май 2007, 01:50

Препоръчайте ми къде да си направя диагностика на Ford Mondeo 2.0i 16V, 1995 г.

Светнало е ключето за повреди на таблото. Хълца при подаване на газ, особено сутрин след като запаля. Има омасяване отдолу под двигателя. Педалът на газта е супер твърд, трябва много сила, за да се натисне. Такива разни проблеми...

jorkata_30
потребител
потребител
Регистриран: 05 юли 2007, 20:55
Модел на автомобила: Mondeo 2.0i 16V / 99г.

Мнение от jorkata_30 » 10 юли 2007, 16:19

добре де колегата е объркал , случва се , ми помогнете с препоръки колеги моя е Мондео 1999 2.0 16 V къде може в София наистина да се отиде и обслужването да е качествено и не скъпо а и самата диагностика да си е на ниво.
Благодаря :roll:

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Контакти:

Мнение от cenzor » 10 юли 2007, 16:25

http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=6433" onclick="window.open(this.href);return false;
Няколко теми по-надолу например пиеш това. Звънни и ги питай.
Изображение
Не отговарям на неграмотни постове.

Braynoff®
потребител
потребител
Регистриран: 18 мар 2006, 14:05
Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V '94

Re: диагностика на Mondeo - къде?

Мнение от Braynoff® » 12 юли 2007, 22:47

snakov написа:Препоръчайте ми къде да си направя диагностика на Ford Mondeo 2.0i 16V, 1995 г.

Светнало е ключето за повреди на таблото. Хълца при подаване на газ, особено сутрин след като запаля. Има омасяване отдолу под двигателя. Педалът на газта е супер твърд, трябва много сила, за да се натисне. Такива разни проблеми...
Колега, тук ще ти помогна само по един от въпросите ти. Ключето, което ти свети на таблото, не означава, че имаш проблеми. То свети, защото трябва да напомни на "леко неразбиращите" ни комшии от Западна Европа, че е време да ходят на сервиз. Според различни мнения, то светва, когато си минал си между 10-15 хил километра и е време за смяна на масло. Ключето се занулява много лесно - откачаш джабката, изцяло, след което от дясната страна ще видиш едно бутонче със същия символ. Натискаш го в продължение на около 5 сек. и бордовия ти комп вече не показва ключето. Идеята е, че като минеш сервиз (в Западна Европа), майсторът знае тази далаверка, изключва го и след 10000 км ти отиваш отново на сервиз, за да ти направят пълен преглед на колата (а не както при нас - само на документи и срещу съответната сума).
Дано след всички мои излияния си разбрал как сам да махнеш досадното ключе :)

snakov
потребител
потребител
Регистриран: 27 май 2007, 01:44
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0i, 16V, 1995

за ключето

Мнение от snakov » 13 юли 2007, 10:28

Благодаря за обяснението за ключето. Вече знам каква е работата, ще си го нулирам сам следващия път.

Смо да споделя едно впечатление: Аз ходих в BOSCH сервиза на Симеоновско. Записах се, чаках да ми дойде реда, взеха ми прилични парички и накрая ми казаха, че трябва да си сменя свещите и гарнитурата на двигателя - нещо, което и без компютърна диагностика се вижда. Намериха и един развален датчик, но такъв никъде не може да се намери, така че ще си остане развален.

Потребителски аватар
batvale
потребител
потребител
Регистриран: 11 сеп 2007, 14:50
Модел на автомобила: Форд Мондео 1.8 16v

Мнение от batvale » 11 сеп 2007, 15:45

При мен пък стана точно обратното. За диагностика ти препоръчвам сервиз ЮВЕ но е със записване на часове аз карам Мондео 96 1.8 16V не откинваше ни на студено нито като загрее там за един час видяха каде е проблема оправиха го и ми струваше 42 лв. има един пич с гола глава той си личеше че разбира от Форд като цяло! :idea:
На един мъж, като не му върви и жена му не умира!

Отговори

Върни се в “СЕРВИЗИ И УСЛУГИ”