Счупиха стъклата на лимунзината ми т.е. Фиестата
- licho
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.1 mi, 1992, Черна лимунзина с три врати
Фиат Браво 1.2 1999, Черна лимунзина с три врати - Status: Извън линия
Счупиха стъклата на лимунзината ми т.е. Фиестата
и моята черна лимунзина я сефтосаха след година и половина почти бръмчене по софийските галактики.
в уличката до офиса широка колкото две фиести от едната страна се спират коли поради факта че се иска 50 лева на месец за паркинга на сградата. сградата е интрансмаш в бъкстон ако има колеги там да се обаждат
някакъв камион излизал и за да направи завой и ме ударил и съответно е пръснал стъклата. и изчезнал. аз разбрах чак когато колегите си тръгваха от работа и са я видели. разпитвах разни хора на около портиера ( който се правеше на ударен а няма и на 20 метра седи). добре че са видели как е станало. успях да намеря този който ме ударил. съответно той почна да се прави - ама аз щях да кажа другата седмица понеже всяка седмица идвам да зареждам с хартия. ами като ще е щял да каже имал е шанс да каже на хората наоколо монтиращи алуминиева дограма, на портиера или поне да си остави номера някъде в колата. или на стъклото. преди това говорих с някой може би началник на него който ми казваше да се разберем. аз се обадих на кат но те само ми записаха номера, какво е станало и да отида в кат с колата и там ще гледат, за съжаление не му знам номера на тоя. остана уговорката да се чуем и може би и той ще дойде. не знам дали трябва да идва и какво трябва да се направи. аз нямам каско и трябва да се плати от неговата гражданска отговорност.
събирам съвети, оферти за стъкла, паркинг (утре ще си търся някъде платен) и какво мога да направя за задното стъкло (тоест това напуканото след шофьорската врата) да не падне и то като тръгна да я местя.
тук следва
********* много цензура
в уличката до офиса широка колкото две фиести от едната страна се спират коли поради факта че се иска 50 лева на месец за паркинга на сградата. сградата е интрансмаш в бъкстон ако има колеги там да се обаждат

някакъв камион излизал и за да направи завой и ме ударил и съответно е пръснал стъклата. и изчезнал. аз разбрах чак когато колегите си тръгваха от работа и са я видели. разпитвах разни хора на около портиера ( който се правеше на ударен а няма и на 20 метра седи). добре че са видели как е станало. успях да намеря този който ме ударил. съответно той почна да се прави - ама аз щях да кажа другата седмица понеже всяка седмица идвам да зареждам с хартия. ами като ще е щял да каже имал е шанс да каже на хората наоколо монтиращи алуминиева дограма, на портиера или поне да си остави номера някъде в колата. или на стъклото. преди това говорих с някой може би началник на него който ми казваше да се разберем. аз се обадих на кат но те само ми записаха номера, какво е станало и да отида в кат с колата и там ще гледат, за съжаление не му знам номера на тоя. остана уговорката да се чуем и може би и той ще дойде. не знам дали трябва да идва и какво трябва да се направи. аз нямам каско и трябва да се плати от неговата гражданска отговорност.
събирам съвети, оферти за стъкла, паркинг (утре ще си търся някъде платен) и какво мога да направя за задното стъкло (тоест това напуканото след шофьорската врата) да не падне и то като тръгна да я местя.
тук следва

-
- потребител
- Регистриран: 26 яну 2006, 17:50
- Модел на автомобила: Puma 1.7 Zetec-s в процес на тунинговане
- Status: Извън линия
Без протокол от КАТ никой застраховател няма да плати нищо по каквато и да е гражданска. Сега нещата вече зависят от това дали не си спрял на забранено място или дали не си създал предпоставки за ПТП независимо, че мястото не е забранено. Ако е така, пак никой няма да ти плати. Ако мястото си е разрешено, а този който те е ударил е извършил нарушение (употреба на алкохол, превишена скорост и т.н.) то получаваш някакви шансове. Във връзка с това, че тази проверка не е извършена непосредствено след самото ПТП трябва да имаш много свой човек в КАТ който да се навие да пише глупости в протокола. Пък и човекът с камиона си е вършел работата, а твоята фиеста се е намирала в състояние "пестим 50 лева на месец". Каското даже щеше да е по-малко от 50...
П.П. Вярвай ми, човекът с камиона вече също знае за тези дадености и е учудващо, че изобщо влиза в пазарлък с теб.
П.П. Вярвай ми, човекът с камиона вече също знае за тези дадености и е учудващо, че изобщо влиза в пазарлък с теб.
3320 Козлодуй
Ремонт на дизелова горивна апаратура.
Ваклин Христов
Автомобилна диагностика ЕООД
П.К. 79
3320 Козлодуй
Ремонт на дизелова горивна апаратура.
- la4o
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
- Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
- Контакти:
- Status: Извън линия
Абсолютно не си прав!!! Точно по същата логика, може да кажеш че никой няма да си прави труда да анализира убийство...Vaklin написа:Рядка глупост беше това последното. Няма див от КАТ който да седне да анализира дали е бил там, а точно той ли е бил там и т.н.
Те си имат начини да разберат и са длъжни да го направят... приемай го като престъпление...
Пък и има не един случай на разкрити подобни произшествия.
Поздрави,
La4o
- licho
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.1 mi, 1992, Черна лимунзина с три врати
Фиат Браво 1.2 1999, Черна лимунзина с три врати - Status: Извън линия
@redred написа:направил е ПТП и го е напусна - кажи на КАТ и свят ще му се извие - все пак е проф. шофьор и книжката му трябва!
обадих се на кат, както писах, явно не четеш
днес бях там след 3 часово чакане, полицая каза ама вие що сте двамата виновния и невинния и почна да мрънка - явно имаше много работа да върши. каза що не се разберете. иначе трябва да му пиша акт на виновния, да му вземем книжката, после аз трябва да го съдя и т.н.
нещо не разбрах. пък и се спомена че нали и нямам каско иначе друго щяло да бъде. не разбирам има виновен пък той ми казва ти избирай какво ще правиш. аз естествено избирам да ми плати и да не си губя времето в безмислена бюрокрация....
нещо не съм много щастлив от това, за да си търсиш правата трябва да се занимаваш само с това и да си губиш времето... а на работа кой ще ходи?