Счупиха стъклата на лимунзината ми т.е. Фиестата

И как да се борим с тях!? Петте секунди преди катастрофата. Това можеше и да не се случи.
Потребителски аватар
licho
потребител
потребител
Регистриран: 17 юли 2005, 13:19
Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.1 mi, 1992, Черна лимунзина с три врати
Фиат Браво 1.2 1999, Черна лимунзина с три врати
Status: Извън линия

Счупиха стъклата на лимунзината ми т.е. Фиестата

Мнение от licho » 20 окт 2006, 22:41

и моята черна лимунзина я сефтосаха след година и половина почти бръмчене по софийските галактики.
в уличката до офиса широка колкото две фиести от едната страна се спират коли поради факта че се иска 50 лева на месец за паркинга на сградата. сградата е интрансмаш в бъкстон ако има колеги там да се обаждат :)
някакъв камион излизал и за да направи завой и ме ударил и съответно е пръснал стъклата. и изчезнал. аз разбрах чак когато колегите си тръгваха от работа и са я видели. разпитвах разни хора на около портиера ( който се правеше на ударен а няма и на 20 метра седи). добре че са видели как е станало. успях да намеря този който ме ударил. съответно той почна да се прави - ама аз щях да кажа другата седмица понеже всяка седмица идвам да зареждам с хартия. ами като ще е щял да каже имал е шанс да каже на хората наоколо монтиращи алуминиева дограма, на портиера или поне да си остави номера някъде в колата. или на стъклото. преди това говорих с някой може би началник на него който ми казваше да се разберем. аз се обадих на кат но те само ми записаха номера, какво е станало и да отида в кат с колата и там ще гледат, за съжаление не му знам номера на тоя. остана уговорката да се чуем и може би и той ще дойде. не знам дали трябва да идва и какво трябва да се направи. аз нямам каско и трябва да се плати от неговата гражданска отговорност.
събирам съвети, оферти за стъкла, паркинг (утре ще си търся някъде платен) и какво мога да направя за задното стъкло (тоест това напуканото след шофьорската врата) да не падне и то като тръгна да я местя.

тук следва ************** много цензура
Прикачени файлове
DSCF1650s.JPG
DSCF1654s.JPG
DSCF1657s.JPG
:) Човек това звучи гордо, но всичко може да се очаква от него!

Потребителски аватар
Kocko
потребител
потребител
Регистриран: 01 дек 2005, 23:28
Модел на автомобила: Ford Orion MK5
Mercedes CLK W209
Seat Ibiza J

Мнение от Kocko » 21 окт 2006, 00:47

Ама сериозно ли го остави тоя да си тръгне без да му вземеш номера поне и да му снимаш личната карта и камиона дето кара.
Изображение Изображение

Vaklin
потребител
потребител
Регистриран: 26 яну 2006, 17:50
Модел на автомобила: Puma 1.7 Zetec-s в процес на тунинговане

Мнение от Vaklin » 21 окт 2006, 07:00

Без протокол от КАТ никой застраховател няма да плати нищо по каквато и да е гражданска. Сега нещата вече зависят от това дали не си спрял на забранено място или дали не си създал предпоставки за ПТП независимо, че мястото не е забранено. Ако е така, пак никой няма да ти плати. Ако мястото си е разрешено, а този който те е ударил е извършил нарушение (употреба на алкохол, превишена скорост и т.н.) то получаваш някакви шансове. Във връзка с това, че тази проверка не е извършена непосредствено след самото ПТП трябва да имаш много свой човек в КАТ който да се навие да пише глупости в протокола. Пък и човекът с камиона си е вършел работата, а твоята фиеста се е намирала в състояние "пестим 50 лева на месец". Каското даже щеше да е по-малко от 50...

П.П. Вярвай ми, човекът с камиона вече също знае за тези дадености и е учудващо, че изобщо влиза в пазарлък с теб.
3320 Козлодуй

Ремонт на дизелова горивна апаратура.

Потребителски аватар
licho
потребител
потребител

Мнение от licho » 21 окт 2006, 10:03

аз изобщо не съм го виждал този.
от кат не благоволиха да дойдат.
а и този вършел не вършел работа защо се опитва да завива в еднопосочната улица - улицата е до канал и е еднопосчна - като завиеш наляво и влизаш в нарушение

Потребителски аватар
red
потребител
потребител
Регистриран: 04 окт 2005, 10:36
Модел на автомобила: Mondeo 2.0L 16 combi mkII GHIA GAZ
Контакти:

Мнение от red » 22 окт 2006, 15:23

направил е ПТП и го е напусна - кажи на КАТ и свят ще му се извие - все пак е проф. шофьор и книжката му трябва!

Vaklin
потребител
потребител
Регистриран: 26 яну 2006, 17:50
Модел на автомобила: Puma 1.7 Zetec-s в процес на тунинговане

Мнение от Vaklin » 22 окт 2006, 20:13

Рядка глупост беше това последното. Няма див от КАТ който да седне да анализира дали е бил там, а точно той ли е бил там и т.н.
3320 Козлодуй

Ремонт на дизелова горивна апаратура.

Потребителски аватар
la4o
потребител
потребител
Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
Контакти:

Мнение от la4o » 23 окт 2006, 11:39

Vaklin написа:Рядка глупост беше това последното. Няма див от КАТ който да седне да анализира дали е бил там, а точно той ли е бил там и т.н.
Абсолютно не си прав!!! Точно по същата логика, може да кажеш че никой няма да си прави труда да анализира убийство...

Те си имат начини да разберат и са длъжни да го направят... приемай го като престъпление...

Пък и има не един случай на разкрити подобни произшествия.

Поздрави,
La4o

Потребителски аватар
red
потребител
потребител
Регистриран: 04 окт 2005, 10:36
Модел на автомобила: Mondeo 2.0L 16 combi mkII GHIA GAZ
Контакти:

Мнение от red » 23 окт 2006, 14:25

Какво има да анализираш - викаш КАТ, викаш свидетели правят протокол и си готов (т.е. акт за установяване на административно правонарушение).
и за да не му се случи това трябва да се кихне

Потребителски аватар
licho
потребител
потребител

Мнение от licho » 23 окт 2006, 15:06

red написа:направил е ПТП и го е напусна - кажи на КАТ и свят ще му се извие - все пак е проф. шофьор и книжката му трябва!
@red
обадих се на кат, както писах, явно не четеш

днес бях там след 3 часово чакане, полицая каза ама вие що сте двамата виновния и невинния и почна да мрънка - явно имаше много работа да върши. каза що не се разберете. иначе трябва да му пиша акт на виновния, да му вземем книжката, после аз трябва да го съдя и т.н.
нещо не разбрах. пък и се спомена че нали и нямам каско иначе друго щяло да бъде. не разбирам има виновен пък той ми казва ти избирай какво ще правиш. аз естествено избирам да ми плати и да не си губя времето в безмислена бюрокрация....
нещо не съм много щастлив от това, за да си търсиш правата трябва да се занимаваш само с това и да си губиш времето... а на работа кой ще ходи?

Потребителски аватар
licho
потребител
потребител

Мнение от licho » 01 ное 2006, 13:57

ремонтирано е вече всичко. тенекиджийството и боядисването излезна 70 лева + 67 за стъклата
Прикачени файлове
repaired.jpg
repaired1.jpg

Потребителски аватар
Kocko
потребител
потребител
Регистриран: 01 дек 2005, 23:28
Модел на автомобила: Ford Orion MK5
Mercedes CLK W209
Seat Ibiza J

Мнение от Kocko » 01 ное 2006, 16:48

Честито брат, много добре се е получило, и за малко пари! Иначе защо ти седи повдигната лайсната в ъгъла?

Не се оплаквай само за парите, на колегата ми ходихме да оправим Джетата дизелак от 1989 или преди това, само ауспусите й бяха 140 лв. АСПОта.

И дано не ти се случват такива поразии занапред!
Изображение Изображение

Заключена

Върни се в “ЗАСТРАХОВКИ, КАТ и ПТП”