Въпрос за еднаквия брой стартови точки
-
- потребител
- Регистриран: 18 юли 2005, 21:13
- Модел на автомобила: Fiesta 1.1 mi '91г.
- Контакти:
- Status: Извън линия
Въпрос за еднаквия брой стартови точки
Това е цитат от новините в саита.
Някой може ли да ми отговори на въпроса - тези които са попаднали в тези 27 точки и нямат нарушения ще си останат ли пак с 27 или ще станат 39?
Шофьрите - с еднакъв брой стартови точки
Всички шофьори в България имат еднакъв брой контролни точки, които им се отнемат от КАТ при извършване на нарушение, стана ясно след като влезе в сила решението на Върховният административен съд по дело, заведено от пловдивската Асоциация за евроинтеграция и права на човека.
Досега с наредба на министъра на вътрешните работи от 2002 година съществуваше разграничение между водачите по стаж зад волана, информира Дарик. Шофьорите със стаж до 2 години имаха само 27 контролни точки в талона, а останалите разполагаха с 39. При загуба на всички контролни точки водачите оставаха без шофьорска книжка. Възстановяваха си документа, след като се явят на нов изпит пред КАТ. Според адвокат Милена Богоева, която е писала жалбата до ВАС, текстът на чл.2, ал.2 от Наредбата на МВР от 2002 година противоречи на законите за движение по пътищата, за нормативните актове, както и на Закона за защита от дискриминация и на Европейската конвенция за защита правата на човека. Върховните магистратите, обаче, са постановили, че този член от Наредбата поставя в неблагоприятно положение по-младите водачи на МПС и за това го е отменил. Решението на ВАС е окончателно. То не подлежи на обжалване и влиза в сила веднага след публикуването му в Държавен вестник.
Някой може ли да ми отговори на въпроса - тези които са попаднали в тези 27 точки и нямат нарушения ще си останат ли пак с 27 или ще станат 39?
- BadAngel
- потребител
- Регистриран: 03 авг 2005, 00:07
- Модел на автомобила: '06 Ford Focus
- Контакти:
- Status: Извън линия
5 лв. струва проверката на точки в кат..demiro написа:А,хубав въпрос,как аджеба да разбера колко точки са ми останали,щото имам едно съмнение,че бая са намалелиlexus написа:...Има ли друг начин да разбера колко точки имам освен да си подменя талона?![]()
Наречете го шесто чувство,женска интуиция или както искате,ама много дълбоко ме съмнява ей
![]()
![]()
Играчките се променят,
момчетата - не.
момчетата - не.
- licho
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.1 mi, 1992, Черна лимунзина с три врати
Фиат Браво 1.2 1999, Черна лимунзина с три врати - Status: Извън линия
имаше на един окачен лист в кат софия телефон, на който можеше да се проверяват, някой ако има път там може да погледне дали още стоиdemiro написа:Тенкю,а дали не са се замислили вече да направят в страницата си в нета да се проверяват?Или петте лева ще загубят,тюх не ми се ходи специално в КАТ начи