Адресната регистрация при регистриране на автомобил???

И как да се борим с тях!? Петте секунди преди катастрофата. Това можеше и да не се случи.
morti
потребител
потребител
Регистриран: 28 фев 2007, 12:02
Модел на автомобила: Mort Eskort 1.3
Контакти:
Status: Извън линия

Адресната регистрация при регистриране на автомобил???

Мнение от morti » 08 мар 2007, 13:11

Здравейте колеги,
на 1-ви март купих Форд Ескорт 1.3. За колата ще питам много, но спешно трябва да разбера някои неща относно регистрациите, защото нямам никаква представа от тях. На 1-ви март прехвърлих колата при нотариус на мое име, но адресната ми регистрация е в Силистра а аз живея и карам в София и искам да си запазя софийските номера. Та въпросите ми:

1. С временна адресна регистрация мога ли да регистрирам колата на мое име в КАТ (ако можете да ми кажете и какви пари да си приготвя...)

2. Трябва ли да я регистрирам и в общината и по какъв ред (първо община, после Кат??) ?

3. Какъв е срока за регистрация в КАТ (и в общината ако е наложително) ?

Утре ми е единствения ден когато мога да се занимавам с тези неща, затова ми е малко спешно да разбера какво да правя.

Благодаря ви предварително!

Потребителски аватар
jlpetkov
потребител
потребител
Регистриран: 18 яну 2007, 08:59
Модел на автомобила: BMW 318ti 95'мтехник шпер; Ford Fiesta 1,6i 16V '94 АГУ

Мнение от jlpetkov » 08 мар 2007, 14:19

1.май не но не съм компетентен, за парите виж тук:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=8546" onclick="window.open(this.href);return false;
приготви си около 100-120 лева за да си сигурен че ще ти стигнат :P
плащаше се на две места първо отпред при регистрацията на документите, после вътре за номера и талони (да не забравиш да сложиш пожарогасител, аптечка и т.н. и си изтрий хубаво номерата на рамата и двигателя да не ти мрънкат тия на канала).
2. Трябва да я регистрираш в общината в срок от 3 месеца след сключването на договора за покупко-продажбата (не съм 100% сигурен за срока) така че първо КАТ ;)
3. - виж 2 ;)

Потребителски аватар
valboy
потребител
потребител
Регистриран: 20 фев 2005, 16:12

Мнение от valboy » 08 мар 2007, 17:00

ЗАКОН
ЗА МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ
...........................................
Чл. 54. (1) (Изм., ДВ, бр. 103 от 1999 г.; предишен текст на чл. 54, изм., бр. 109 от 2001 г.; изм. и доп., бр. 112 от 2003 г., бр. 106 от 2004 г.; изм., бр. 100 от 2005 г.) Собствениците на превозни средства декларират пред общината по постоянния им адрес, съответно седалище, притежаваните от тях превозни средства в двумесечен срок от придобиването им. За превозните средства, които не са регистрирани за движение в страната, двумесечният срок започва да тече от датата на регистрацията им за движение. При придобиване на превозно средство по наследство декларацията се подава в срока по чл. 32.
(2) (Нова, ДВ, бр. 109 от 2001 г.; изм., бр. 100 от 2005 г.) Когато собствениците на превозни средства нямат постоянен адрес, съответно седалище на територията на страната, декларации се подават пред общината по регистрация на превозното средство.

morti
потребител
потребител
Регистриран: 28 фев 2007, 12:02
Модел на автомобила: Mort Eskort 1.3
Контакти:

Мнение от morti » 08 мар 2007, 23:55

valboy написа:ЗАКОН
ЗА МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ

Когато собствениците на превозни средства нямат постоянен адрес, съответно седалище на територията на страната, декларации се подават пред общината по регистрация на превозното средство.
Много благодаря! Този въпрос ме тревожеше най-много. #.-S:

Отговори

Върни се в “ЗАСТРАХОВКИ, КАТ и ПТП”