Прехвърляне
- Ianislav
- потребител
- Регистриран: 05 дек 2006, 06:04
- Модел на автомобила: Fiesta 1.3mi 95-та
- Status: Извън линия
Прехвърляне
Колеги някой има ли представа за следното:
Купих колата от стария собственик и я прехвърлихме нотариално. Имаше някакъв срок (20 дни ако се не лъжа) в който трябва да се прехвърли и в кат ( да се смени талона и т.н.) да обаче аз и до ден днешен (7-ми месец) не съм го направил още. Та въпроса е голяма глоба ли ще понеса и ще имам ли проблеми когато отида в кат за да си сменя и талона. Благодаря предварително
Купих колата от стария собственик и я прехвърлихме нотариално. Имаше някакъв срок (20 дни ако се не лъжа) в който трябва да се прехвърли и в кат ( да се смени талона и т.н.) да обаче аз и до ден днешен (7-ми месец) не съм го направил още. Та въпроса е голяма глоба ли ще понеса и ще имам ли проблеми когато отида в кат за да си сменя и талона. Благодаря предварително
Може да съм бавен,но съм музикален 

- Ianislav
- потребител
- Регистриран: 05 дек 2006, 06:04
- Модел на автомобила: Fiesta 1.3mi 95-та
Много благодаря за бързите и изчерпателни отговори колеги
Една малка добавка към въпроса имам: Сега първо трябва да отида в данъчното да си платя глобата, да прехвърля колата на мое име и тогава да платя данъка или да платя данъка на името на стария собственик и тогава да я прехвърлям на мое или вариант 3 да отида първо в кат?

Може да съм бавен,но съм музикален 

-
- потребител
- Регистриран: 26 яну 2006, 17:50
- Модел на автомобила: Puma 1.7 Zetec-s в процес на тунинговане
Ама ти не си ли я прехвърлял? Т.е. нямаш нотариално заверен договор за покупко продажба? Нещо не схванах въпроса.
Иначе първо в данъчното за да платиш данъка на предишния собственик. После в кат за регистрация. После в данъчното да я декларираш. Глоба там не дължиш, защото, де факто колата е станала реално твоя собственост днес.
Иначе първо в данъчното за да платиш данъка на предишния собственик. После в кат за регистрация. После в данъчното да я декларираш. Глоба там не дължиш, защото, де факто колата е станала реално твоя собственост днес.
3320 Козлодуй
Ремонт на дизелова горивна апаратура.
Ваклин Христов
Автомобилна диагностика ЕООД
П.К. 79
3320 Козлодуй
Ремонт на дизелова горивна апаратура.